Kysymys kuuluu – onko länsi juuttunut vanhanaikaiseen rintamasodankäyntiinsä

Kysymys kuuluu – onko länsi juuttunut vanhanaikaiseen rintamasodankäyntiinsä

Ja arvioi sen näkökulmasta Ukrainan sotimista – samaan aikaan kun asetoimitukset ovat olleet täydellinen ajoitusfarssi – josta herää sivukysymys – onko Naton – laukeamattomia ohjuksia ampuvan Britannian – tarvikehidastelija Yhdysvaltojen – ja ”Tämä on minun Taurus, en anna sitä” Saksan , varusteiden toimitus samaa ”ensi kuussa” töppöilyä omillekin joukoille.

Ja onko niin että pitää olla kenraali presidenttinä kuten Petr Pavel Tsekissä niin että ei muut lännen valtionpäämiehet tai kenraalit saa sitä edes aikaan että etsii missä on tykinammuksia ostettavaksi.

Eikö lännen vanhanaikaisen sodankäynnin perinne anna arvoa Ukrainalle

– joka ilman omaa laivastoa lamautti Venäjän Mustanmeren laivaston ja jatkanee tuhojaan Venäjän laivastoon ympäri maailmaa

– kehitti parissa vuodessa uskomattoman drooniaseen jolla se yltää jo lähes 1000 kilometrin päähän ja poimii Venäjän tankkeja kuin puolukoita

– kehitti parissa vuodessa maailman tehokkaimmat erikoisjoukot

Miksi länsi ei edes yritä kehittää Ukrainan omaa sodankäyntityyliään.

Näytön perusteella on pakko kysyä – onko lännen joukoista mihinkään tosipaikan tullen – onko sillä edes strstegiakykyä – kun Venäjän armeija on arojen paraatiarmeija josta siirretty osaaminen sotaan on lihamylly.

Niin onko lännen armeijat harjoittelija-armeijoita.

On käsittämätöntä ettei lännen mitkään toimijat valtionpäämiehistä, poliitikkoihin, kenraaleihin, sotatieteilijöihin näe omia puheitaan siinä taustavalossa miten surkea osaaja se on ollut Ukrainan sodan suhteen – on ryhtynyt sitten kaikki tietävänä – unohtaen että amerikkalaisetkin on ottaneet turpiinsa vähän joka sodasta – arvostelemaan Ukrainan sotimista – ja että likipitäen minä olen ainoa joka olen antanut Ukrainan armeijan saavutuksille niiden ansaitseman arvon

Onko Suomen armeijakaan niin iskukykyinen kuin väittää – olen myös ihmetellyt että sekö on paikallispuolustuksen ydinosaamista että harjoitellaan viranomaisyhteistyötä ja reserviläiset ja populistisesti muut halukkaat pääsee ampumaan rynnäkkökiväärillä – ei saatana – tämäkö on paikallispuolustuksen strategia- ja taktiikkakyky.

Lännen armeijoiden näytöt ei silmiä hivele – ja siirtäkää se Scholz pois sota-asioista.

Tämä lännen sotilasfarssi alkaa jo oikeasti vituttamaan.

 

Onko sotilaiden miehinen osaamishybris niin korkealla itsetuntoherkkyyden tasolla ettei voi myöntää että tuota Ukrainan uutta innovatiivista sodankäyntitapaa pitää tukea vaikka me ei sitä niin hyvin osatakaan.

eerojuhani vaarala

Jos patoat joen ja ohjaat sen muualle – patoamisesi kädenjälki näkyy lähes kaikessa joen virtaama-alueella padon alapuolella – mutta myös uuden uoman virtaaman alueella.

Ihmisen kädenjäljen vaukutuksen dynamiikan logiilkka on juuri näin yksinkertaista.

Jos rikot monimuotoisuuden logiikan rikot kaikkea myös logiikan dynamiikan laajalla vaikutusalueella – luonnonvoimiin asti.

***

Hieno päätös EU:lta jota olen vaatinut siitä lähtien kun vaadin aineetonta kasvua

EU päätti - pesukoneet, pölyimurit ja älypuhelimet jne on pystyttävä myös korjaamaan.

***

Kaikella omistamisella on ympäristövastuun taakka - kun siitä ei huolehdita syntyy ilmastonmuutos, monimuotoisuustuhot ja lajien kato

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu