Kysymys kuuluu onko Purra ymmärtämätön vai ymmärryskykypuutteellinen.

Kysymys kuuluu onko Purra ymmärtämätön vai ymmärryskykypuutteellinen.

Yle

” – Ihmiset reagoivat taloudellisiin kannustimiin.

Näin valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) puolustaa hallituksen leikkauspäätöksiä ja vastaa Talouspolitiikan arviointineuvoston kritiikkiin. Purran mukaan Suomessa on liikaa tukien varassa eläviä ihmisiä, jotka ovat työvoiman ulkopuolella. Samalla valtio velkaantuu vauhdilla ”

 Jos hyväosaisten verotusta kiristettäisiin ja samalla työvoiman ulkopuolella olevien tukia leikattaisiin – niin kyse voisi olla siitä mitä Purra sanoo. Eli kannustimella ihmisten töihin saamista.

Mutta kun hyväosaiset saavat sen sijaan lisää rahaa – ja kun kansantalous vaikeuksissa – niin Orpon hallituksen kaavahan on – tulonsiirto köyhiltä varakkaille joka toimii näin.

Valtion talouden heikkoa tilaa käytetään syynä leikata vähävaraisilta – siirretään se valtiontalouteen – ja sieltä hyväosaisille – sen kautta ettei heitä veroteta lisää – vaan annetaan lisää rahaa – ja nyt aiotaan puuttua vielä alveihinkin niitä korottamalla – joka lisää vähävaraisten kurjuutta lisää mutta joka ei tunnu hyväosaisilla missään. Alvin olemus kun on se.

Hyväosaiset eivät ole koskaan ymmärtäneet tätä talouden perussääntöä – 20 euroa on vähävaraiselle ostovoimaltaan suuri raha – kun sellaisella summalla ei ole hyväosaisille mitään merkitystä paneeko sen 20 euroa johonkin menemään vai ei.

Joka tarkoittaa sitä – että hyvinvoivilta suomalaisilta puuttuu talousempatiakyky.

eerojuhani vaarala

Vaihtuvia pikkukommentteja:

Sinä voit itse olla oman henkisyytesi taidemaalari

Hengen avaruus tarvitsee vähän asuinneliöitä - ja avaraa luonnon kokemista.

Että on asuinneliöissään avoin itselleen - ja ulkona avoin luonnon kokemiselle.

Noin avoimuus itselle ja avoimuus luonnolle ruokkii toisiaan.

Jo auringon kirkastamille pilven reunoille, kevätpuron vireydelle tai kesäillan tuoksulle antautuminen hetkeksi - on jo riittävää avoimuutta luonnolle.

Ihan missä vaan - milloin vaan.

Antaa niiden tulla itseensä - ja se on siinä.

Kannattaa opetella pysähtymään ja avautumaan niiden ääreen - ja kyse on usein vain sekunneista - kun luonto virtaa avoimeen mieleen. Joka ruokkii mieltä ja sen henkisyyttä. Ja siinä kokemuksessa on aina hyvin kaunista toivoa. Juuri sitä mitä parhaat taidemaalarit pystyy loihtimaan maalauksiinsa - eikä kyse ole niinkään kohteesta - vaan lähestymistavasta. Miten sen maalaa.

Samalla tavalla sinä itse voit olla oman henkisyytesi taidemaalari - kun osaat pysähtyä edes sekunneiksi luonnon ääreen ja annat tulla sen hetkeksi itseesi.

Voit harjoitella sitä. Kun seuraavan kerran on aurinkoinen päivä - niin pysähtele huomaamaan mitä kaikkea valon ja varjojen leikkiä lukuisin värein auringon valo luo. Tai sateinen päivä, tai kuutamoilta.

Ja aisti ne kaikilla aisteillasi. Se tervehdyttää sinua kaikin tavoin.

___________________

Aforismi - Sosiaalisuudesta on tullut sekä epätotuudellisuutta että manipulointia - jonka uhreja ja tekijöitä ihmiset itse ovat

Kansainvälisenkin tason poliittinen innovatiivinen influensseri.

Olen aidon kysyntä-tarjonta demokratian ja kysyntä-tarjonta markkinatalouden toteutumisen vaikuttaja.

Kaikki blogini ja myös pianomusiikkiani löydät täältä.

http://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Lauluani voi kuulla Smule nimisessä nettikaraokessa nimelläni Jussi Vaarala.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu