Lääkärit nukkuu poliitikkopotentiaalina kapasiteetteineen eliitin suloisessa itsetuntosensitiivisessä pumpulissa

Lääkärit nukkuu poliitikkopotentiaalina kapasiteetteineen eliitin suloisessa itsetuntosensitiivisessä pumpulissa kritiikkipanssarilasin takana

Minua hämmästyttää latteus ja ammattiryhmänä älyllisesti korkeimpaan kapasiteettiin kuuluvan ammattiryhmän lääkäreiden kapasiteettivertailussa surkein aikaansaavuus politiikassa.

Ihankuin siellä ei olisi minkäänlaista yhteiskunnallista mielenpaloa – ympäristöasioissakin lääkärit ovat tasan nolla – ja ne sentään ovat lääkärin työsubstanssin suurimpia vaikuttajia, asumisterveyteen lääkärit ei koskaan sano mitään ja koulukiusaaminen ei ole heidän poliittinen huolensa ollenkaan.

Miksi me pidämme panssarilasin takana lääkäreitä eliitin pumpulissa kun heidän yhteiskunnallinen antinsa älylliseen kapasiteettiinsa nähden on liki nolla.

Minä en äkkiseltään muista yhtään lääkäriä joka olisi poliittisesti mikään stara eikä etenkään mikään valtiomies.

Esimerkiksi toisessa älyllisessä eliitissä juristeissa on ihan toinen yhteiskunnallinen potku vaikkei  heitä parhaalla tahdollakaan edes Sauli Niinistöstä voi sanoa että olisivat luovia poliittisia leadereita – muulla tavoin Niinistö on kyllä hyvä leaderi. Vie asioita eteenpäin ja osaa ajatella itsenäisesti.

Ovatko lääkärit elitismityytyväisiä, kollegojen- ja lääketeollisuuden varpaille sensitiivisiä ja kollegiaalisesti näkemyskloonattuja ettei sieltä löydy mitään innostusta ja uskallusta ammattiriippumattomiin yhteiskunnallisiin rientoihin.

Se on vahinko – sillä kapasiteettia älyn kaikkien ominaisuuksien pohjalta varmasti on.

Ja kova yhteiskunnallinen peruskysymys on että miten semmoinen yhteiskunta voi kehittyä hyvin jos sen kapasiteetit nukkuu tai jos niitä ei kunnioiteta ja palkita suorituksistaan – vaan keskinkertaisuuden kansandemokratia potkii niitä vain päähän tasaiseen tahtiin.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu