Lännellä pitää olla julkilausuttu päämäärä, strategia, arvoketju – mitä se haluaa Venäjän suhteen

Lännellä pitää olla julkilausuttu päämäärä, strategia, arvoketju – mitä se haluaa Venäjän suhteen

Se että sanomme että Ukraina taistelee läntisten arvojen puolesta Venäjää vastaan – ei riitä. Se on päämäärän ja strategian mielessä tyhjä lause – entä sitten kun Venäjä on hävinnyt ? – mitä sitten tehdään ? – ja alkaa villit spekulaatiot kaatuuko Putin, kuka tulee seuraavaksi valtaan.

Asia voidaan ja pitää muotoilla pitemmälle – kahdesta syystä

1. Mikään valtio maailmassa ei halua Putinin Venäjän kaltaista hullua aggressiivista diktatuuria rajanaapurikseen.

2. Nykyiset rajanaapurit Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Puola jne ei varmasti sitä halua.

Joten päämäärä pitää olla – Putinin hallinnon kaltaista hullua aggressiivista diktatuuria ei tulevaisuudessa Venäjän rajanaapureilla enää ole.

Josta seuraa – Venäjän rajanaapurit allekirjoittaa julistuksen – sellaista Venäjää ei enää tulevaisuudessa ole – jonka muut maat voi myös allekirjoittaa – empaattisesti – ajatellen miltä heistä tuntuisi jos heillä olisi tuollainen Venäjä naapurina. Syyksi allekirjoittamiseen käyden sekin että Venäjä häiriköi mm Afrikassakin.

Mutta sekään ei riitä päämääräksi – sillä Venäjällä on omavaltaisen pahanteon vuosisatojen historia – josta se ei ole oppinut pois niin kuin monet muut aikoinaan pahantekijävaltiot ovat tehneet.

Niinpä täytyy löytää keino millä Venäjä voitaisiin opettaa siitä pois – ja se keino – ja seuraava päämäärä on Venäjän hajoaminen itsenäisiksi osavaltioiksi –  ja Kremlin katoaminen maan päältä.

Syynä se ettei esimerkiksi karjalaiset rettelöi Suomen kanssa ollenkaan vaan Kreml – sen ollen siis kaiketi kaiken pahan alku ja juuri mitä Venäjä sisällään tai naapurimaat joutuu kärsimään.

Tai vähintään pitää saada aikaan se että kansainvälinen yhteisö järjestää Venäjän alueilla valvotun kansanäänestyksen – että haluaako ne itsenäistyä Kremlistä ja muustaVenäjästä vapaiksi itsenäisiksi valtioiksi.

Jotta tämä päämäärärakennelma saisi uskottavuutta alleen – pitäisi luoda käsitys – onko itsenäisiksi kaavailluilla alueilla taipumusta ilman Kremliä sotaisaan riitelyyn naapurimaiden tai -alueiden kanssa – ja keskenään – että onko alueiden sisällä riitaisuutta.

Tämä tieto antaisi pohjaa sille arviolle – olisiko alueiden itsenäisyydellä rauhaa edistävä vaikutus Venäjän suhteen kaikissa muodoissaan.

Suomen naapurialueiden Karjalan ja Kuolan suhteen ei taida olla mitään syytä ajatella että he olisivat edes aggressiivisia saati suomalaisia kohtaan.

Historioitsijat ovat ennustelleet historiaan vedoten kauheaa kaaosta Venäjälle jos se hajoaa.

Onkohan noin – kun ennen oli Venäjällä hajoamisia niin venäläisten menneessä, nykyisyydessä ja tulevaisuusvisioissa näkyi vain kurjuutta. Jolloin he eivät tienneet mitä he haluaa kun kurjuus ei sitä kuitenkaan ollut ja se varmasti nostatti levottomuuksia.

Nyt joka puolella Venäjää on nähty ja totuttu läntisen kaltaiseen Venäjään – jolloin he itsenäistyessään alueina tietäisivät tarkkaan – tätä me haluamme ihan itse kehittää ja elää – mutta ikihullu Kreml häiritsee sitä.

Mitä ihmeen kaaoksen ainesta siinä voisi olla.

Kun myös esimerkiksi Suomen kohdalla se aukaisisi välittömästi avosylisesti rajat Karjalan ja Kuolan asukkaiden kanssa ja kaikenpuolinen yhteistyö alkaisi sinä samaisena hetkenä kun itsenäisyys julistettaisiin. Ja suomalaisetkin pääsisi vieraina kaikin sydämin sinne minne moni heistä kaikin sydämin halajaa – ostaisivat maata Karjalasta ja toisivat vaurautta mukanaan.

Ja uskon täysin että se mitä nyt venäläisyys edustaa aggressiivisena omavaltaisena imperialismina – sulaa monella venäläisellä sovuksi elää siinä kansojen monimuotoisuutena – sillä itsenäistyneellä alueella  jossa he asuvat – sillä he haluavat säilyttää sen hyvän läntisen tyylin elämän joka heillä on eikä rikkoa sitä.

Minusta siis maailmanyhteisön Kiinaa ja Intiaa myöten pitäisi asettua tämän vision taakse – ja jo nyt alkaa neuvotella siitä Venäjän kanssa.

Että jospa se luopuisi Kremlin keskusvallasta – ja alkaisi viedä Venäjää hillitysti ja hallitusti kohti Venäjän alueiden itsenäistä tulevaisuutta ilman Kremliä.

eerojuhani vaarala

Eettis-realismin mukainen asioiden ja ratkaisuiden eettisyyden tarkistuslista

1. Toteuttaako asia tai ratkaisu hyvyyttä

2. Toteuttaako se kauneutta - estetiikka

3. Toteuttaako se oikeutta - oikeusvaltio

4. Toteuttaako se totuutta - tiede

5. Toteuttaako se kohtuutta - empaattinen suhteellisuudentaju

6. Toteuttaako se luonnon, ihmiskunnan ja ihmisyhteisöiden monimuotoisuutta

Miksi materialistiselle kasvulle ja aineettomien arvojen kasvulle ei tehdä ympäristövaikutusten arviointimenettelyä.

Saattaisi olla aika lailla vihreää siirtymää aineettomiin arvoihin suuntaava vertailu.

Eettis-realismin mukaista asioiden arvoketjukritiikkiä - joka voi olla myös positiivista eli kehumista

1. Onko tiedostettu edes asian arvoketjuluonnetta

2. Onko se eettistä

3. Onko se realistista

4. Onko se dynaamista ja dynamiikkoja tiedostavaa

5. Onko se loogista

6. Onko se monimuotoisuutta vaalivaa niin luonnon kuin ihmiskunnan ja ihmisyhteisöjen suhteen.

Olen kehittänyt filosofian eettis-realismi

Ajan aineettomia arvoja ihmiskunnan keskeiseksi asiaksi

Eettis-realismin filosofiassani olen määritellyt keskeisiksi aineettomiksi arvoiksi nämä

1. Hoivaaminen ja huolenpito

2. Sosiaalisuus

3. Kulttuuri

4. Itsensäkehittäminen

5. Luontosuhde

Kuudenneksi voisi lisätä

6. Monimuotoisuus sosiaalisesti ja luontosuhteessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu