Loistava risteilyidea Saksaan ja Tanskaan – jolla laivayhtiöt saa asiakkaita lentoyhtiöiltä

Loistava risteilyidea Saksaan ja Tanskaan – jolla laivayhtiöt saa asiakkaita lentoyhtiöiltä

 

Ehdottomasti lähtisin tällä idealla Saksaan tai Tanskaan jos risteilyhinta on kohtuullinen otan vaikkapa Kööpenhaminasta pariksi yöksi hotellin – ja jos haluan olla pari yötä lisää niin laivayhtiö joustaa paluumatkan suhteen.

 

Pitäisikö laivayhtiöiden avata risteilyt Tanskaan ja Saksaan. Sinne voisin mennä – tyyliin saan edestakaisen risteilyhinnan mutta itse määrittelen montako yötä olen maissa.

 

Ideassani ei nyt ole kyse kannattavuudesta keskeisesti – kannattavintahan olisi aina kun ei lähtis kotoa minnekään.

Kyse minun ajatuksessani on siitä että

1. Saadaan mieluisa laivasilta Suomesta Itämeren yli keskiseen Eurooppaan
2. Jota EU tukisi
3. Olisi hauska turvallinen tapa juhlia neljä yötä laivalla
4. Voisi viettää haluamansa ajan Tanskassa tai Saksassa laivaliikenteen joustolla edes-takaiseen risteilyhintaan
5. Minä en ainakaan halua mihinkään kaupungin ravintoloihin mennä juhlimaan koska se ei ole turvallista, risteilyaluksilla on.
6. Siksi mielelläni voin maksaa kohtuuhinnan vaikkapa viikon lomasta johon kuuluu hillumista laivalla ja niin monta päivää hotellissa kuin haluaa.
7. Ja tietenkin toivon että laivan matkustajat olisi kansainvälistä porukkaa
8. Lentokoneella eikä kaupungeissa olevilla ravintoloilla ole mitään kilpailukykyä hyvän risteilyn kanssa jos se on hoidettu hyvin. Taitaa laivayhtiöiden hallitukset olla vaan liian taxfreeshopristeilypaskaa tarjoavaa pysähtyneisyyttä – että ikään kuin saada ostaa halvalla ja rahdata kaljaa maihin olisi joku elämäntarkoitus
9. Tuolla linjavalinnalla laivayhtiöt saavat risteilylle juuri sen halpojen hintojen porukan joka Suomen risteilylillä hilluu – niin ettei sinne tule muut katselemaan etovaa kaljaa halvalla maihin meininkiä
10. Laivayhtiöiden hallituksissa ei näköjään osata ajatella sisällön ja aineettomien arvojen perään vaan rahan kuppaamisen perään
11. Liisaisivat risteilylaivat henkilöstöineen joko kokonaan tai palasina erilaisille viihde-, kulttuuri- ja ravintolayrittäjille – ja katsoisivat mitä Suomen risteilylaivoista saadaan syntymään – jotka ovat olleet samaa ummehtunutta kaavaa jo vuosikymmeniä.
12. Jo se että karaoken – jossa ihmiset itse tekevät illan shown – rajataan pariin tuntiin – niin että ihmiset menisivät katsomaan iänikuuista kv yökerhobändikloonipaskaa – on emämoka vaillla vertaa kun esinerkiksi Helsingissä taitaa nimenomaan karaokebaarit olla paikka joka vetää varmasti. Siis – voiko pahempaa mokaa laivayhtiöt tehdä laivanntunnelman pilaamiseksi kuin estää karaoke ja viedä ihmiset katsomaan yökerhomusapaskaa.

Laivayhtiöthän suorastaan haluaa estää risteilyjen hauskanpidon ihmisten ehdoilla. Karaokebaarit ei. Siksi niissä onkin kova meno aamutunneille asti.

Toisin sanoen vaihtakaa laivayhtiöiden hallitukset kokonaan ja tuokaa sinne laaja-alaista sivistynyttä kulttuuri- ja viihdeosaamista. Ette te nykyiset hallitukset osaa risteilyjen aineettomia arvoja – se on vuosikymmenien näytön perusteella selvä asia.

Eikä laivan tarvitse olla uusi,,hieno eikä iso, se riittää jos risteilyn aineettomat arvot on hallussa niin että on kivaa olla risteiyllä ihmisen voiden omin valinnoinkin siihen vaikuttaa. Ihmiset ei ole nykyisin viihdekarjaa joita laivayhtiöiden hallitukset rahtaa ja aitaa milloin minkäkin asian ääreen.

Mutta jos risteilyn aineettomien arvojen arkkitehtuuria ei osata vaan tungetaan kaljaa halvalla paskaa taxfreestä niin sitä myöten valikoituu risteilijätkin. Sitä saa sitten mitä tilaakin ja ne jotka ei halua tilata ei tilaa. Eikä tule kun siellä ei viihdy matkustajien taxfreekalja markkinointiprofiloinnista johtuen..

On aika ruveta keskustelemaan miksi esimerkiksi Ruotsin risteilyt edustaa lähinnä hauskanpidon ummehtunutta pysähtyneisyyttä – eikä koskaan mitään ikimuistoista hauskanpitoa – joka ei todellakaan ratkea nimekkäillä bändeillä. Vaan sillä että laivayhtiöiden hallitukset ei osaa ja pitää vaihtaa,

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu