Olisikohan tämä hyvä esimerkki siitä miten logiikkaa voi käyttää luovasti

Loogista älykkyysbriljeerausta – vai onko

Kari Viinikainen #3679013 29.5.2022 14:36

Vastaus kommenttiin: #3679007

Entäpä jos venäläisen sotilasjunan viimeisessä laidattomassa avovaunussa Vladimir Putin ja kaverinsa Sergei Soikku hyppäävät yhtä aikaa ilmaan, kuinka kovaa junan tulee edetä, että molemmat putoavat kyydistä, kun juna menee pois alta

Eerojuhani Vaarala #3679107 Kirjoittaja 29.5.2022 18:38 Muokkaa

Vastaus kommenttiin: #3679048

Siinä se huomioitava että sillä ihmisellä on sama liikevoima kuin junassakin. En muista että jos jotakin olisin pudottanut junan sisällä olisi se pudonnut muuten kuin kohtisuoraan lattialle vaikka se putoamisen aikana liikkui oikeasti kymmenen metriä ehkä junan mukana.
Jos hyppää ilmaan avoimessa viimeisessä vaunussa niin henkilön liikkeen voima kumoutuu tuulen vaikutiksesta sitä enemmän mitä kovempi tuuli. Mutta ihmisen massa on niin suuri junan nopeuksilla verrattuna tuulevan ilman massaan että tuskin puolta metriä edes putoaa kauemmaksi hyppypaikasta jos yhtään. Horjahtaa ja kaatuu vain tuulen voimasta. Mutta jos olisi suihkumoottorin takatuuli niin silloin lentäisi ehkä muutaman metrin.

Eli minusta tämä kääntyy henkilön painon ja sen mukaisen liike-energian ja ilman massan ja sen tuulienergian kysymykseksi.

Onkohan tämä logiikka kohdallaan. En tiedä, päättelin vain loogisesti mistä siinä voisi olla ytimeltään kysymys.

0
 • Eerojuhani Vaarala #3679174 Kirjoittaja 29.5.2022 20:51 Muokkaa

  Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3679107

  Tuossa ihmisen massan liike-energiassa on kyse tavallaan samasta asiasta kuin että mitä painavampi rekka sitä pitempi jarrutusmatka koska se massa vie eteenpäin senkin jälkeen kun ulkoinen työntövoima siihen massaan loppuu.

  Että kun ihminen hyppää ilmaan niin junan työntövoima ihmiseen lakkaa kun jalat irtoavat junan lattiasta – mutta ihmisen massaan varastoitunut liikevoima jatkaa edelleen – ja se junan antama voima kropan massalle on kaiketi sitten suurempi kuin painovoima niin että se vie ihmistä mukanaan ja ihminen putoaa samaan paikkaan kuin mistä hyppäsikin.

  Ja sen junaa vetävän veturin voiman täytyy olla suurempi kuin painovoiman niin että se juna liikkuisi.

  Eikö tää ole jo ainakin ÄO 125 tasoinen mahdollisesti täydellinen selitys tuohon asiaan.

  Mitä – kuulenko puheenvuoron aplodeja loistavasta päättelystä lukion fysiikkapohjalta josta en muista juuri mitään

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu