Lyhytnäköisyyden virheitä nykyisessä liikenteen polttoaineajattelussa

Lyhytnäköisyyden virheitä nykyisessä liikenteen polttoaineajattelussa

Ensimmäinen on se ettei ymmärretä että liikenteen biopolttoaineet on vain nopeasti ajassamme häivähtävä ja hiipuva ratkaisu liikenteen ratkaisuissa.

Toinen on se ettei haluta nähdä että yli tuhat kiloa painavista yksityisautoista on päästävä henkilöliikenteen päävälineenä – senkin takia että se on kova rasite tiestölle.

Miksi noista yksityisautoista on päästävä – siksi ettei ole mitään järkeä tuhlata raaka-aineita ja energiaa painavan yksityisauton tekemiseen ja sillä 1-2 henkilöä kuljettamaan – etenkään kun raaka-aineet hupenee maapallolta.

Ja siksi että yksittäisen ihmisen liikkuminen sujuu julkisilla mutta myös pyörällä, sähköpyörällä ja sähköpotkulaudalla paljon säästeliäämmin luonnon suhteen.

Mutta kunnollista keskustelua siitä millainen tuollainen kevyen liikenteen yksityisautoton kaupunki ja maaseutukuntakin olisi ja toimisi – ei ole edes vielä aloitettu. Nyherretään vain kuvasta ulos lentävän henkilöauton polttoaineasioissa.

On takerruttu hysteerisen pakkomielteisesti ja näköaloja kapeuttavasti biopolttoaineisiin jne. – taustana ja syynä hysterialle pelko – että autosta pitää luopua.

Kyllä pitää – sille ei ole vaihtoehtoa.

Tapasin juuri reilun 60 vuotiaan miehen pikku maaseutukotikuntani kaupan edessä joka ajoi paikalle sähköpotkulaudalla. Sanoi että on hyvä vehje kuten sähköpyöräkin jota oli päässyt kokeilemaan – ja että auto seisoo käyttämättömänä pihalla. Teknologia-aloilla vielä elantonsa hankkinut.

Tätä on uusi henkilöautoton maailma.

Ja biopolttoaine vain yksi sisäänhengitys ja ulospuhallus historian pitemmässä kaaressa.

Jonka yli pitää katsoa ja alkaa rakentaa henkilöautotonta maailmaa.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu