Pitää täyttää ylisuuret tilat tavaroilla – ettei näyttäisi niin tyhjältä – kun suurin tyhjyys on korvien välissä.

Maailman suurin ongelma on tämä psykologinen ilmiö – liika raha tuottaa lisää liikaa rahaa haalimisen ja puolustamisen ilmiön

Venäjän hyökkäyksen pääsyy on oligarki-ilmiön syntyminen Neuvostoliiton kaatumisen jälkeisestä talousuudistuksesta ja oligarkian piiloutumisesta poliittisen vallan ytimeen Putinin toimesta – niin että oligarkit sekä ostettiin että pakotettiin kuoleman uhalla Putinin taloudellisiksi sotilaiksi.

Jolloin Putin teki Venäjästä ainakin nykymaailman ensimmäisen valtiollisen avoimen aggressiivisen mafiajärjestön. Jonka perusteella seurannassa on sortuuko Kiinan Xi tai Intian Modi samaan.

Liika raha synnyttää – lisää liikaa rahaa haalimisen – ja massiivisia naurettavan suuria materialistisia elkeitä luokkaa jättiasunnot ja naurettavan massiiviset huvialukset synnyttävän psykologisen ilmiön.

Mutta eihän Putin ole ainoa – liian rahan psykologisen lisää liikaa rahaa ja yletöntä materialismia haalivan taudin vallassa on nämäkin.

Suomen presidentin valtaisa linna jossa suurimmalla osalla tiloilla ei ole mitään perusteltua käyttöä, sama presidentin ja pääministerin liikasuuri virka-asunto, Britannian kuninkaallisen touhun narrimainen pelleily – tuhannet ihmiset pyörii turhatyöllistettyinä pelleinä tämän pelleshown ympärillä, samoin Ruotsin kuninkaallisuus isoine kaikkine tiloineen joista kenties 3 prosenttia jos sitäkään olisi tarpeellista mutta kun kaikki se kuninkaallisuuden ympärillä pyörivä pelleshow tarvitsee henkilökuntaa – kuten ratsupoliisit vartioimassa että joku kuninkaallinen puhallinorkesteri marssii rauhassa Tukholman keskustan katuja joiden ympärillä on ällistyttävä määrä ällistyttävän typerän massiivisia rakennuksia vieläkin ällistyttävämmän typerässä käytössä joilla on yksi ainoa täysin kyseenalainen tarkoitus – pitää yllä älytöntä Ruotsin kuninkaallisen hovin instituutiota.

Lisää liian rahan synnyttämän lisää liikaa rahaa psykologisen taudin globaaleja ilmiöitä.

Ensinnäkin se kuvitelma että maailma tulee paremmaksi kun kaikki rikastuu – mutta kaikki ei rikastu sillä taloudellinen ja materialistinen rikastuminen on nollasummapeliä – mitä enemmän rikkaita sitä enemmän eksponentiaalisesti köyhiä. Kuten tilastot kertoo.

Rikastuminen on eläytymistä itseensä ja omaisuuteensa päinvastoin parasta eettistä periaatetta – sharing is caring. Jakaminen on välittämistä.

Päinvastoin on aineettomissa arvoissa rikastuminen – jossa ydin ei ole rahan haaliminen vaan aineettomissa arvoissa kasvaminen – ollen itse – köyhänä ja pienituloisena – tässä hyvä esimerkki – itse itsestäni lähes täysin aineettomien arvojen rikkauden kehittäneenä – itseoppinut ainakin taiteen ja luovuuden ymmärtäjä, pianoimprovisoija – itsekehittämäni aate ilman mitään taustateoriaa tai empiiristä tutkimusta – puhtaiden omien havaintojeni ja päättelyn pohjalta – maailmanlaajuisesti uniikki operatiivisesti eettisesti tehokkain eettis-realistinen aate – joka iskeensuorasn asioiden etiikan ja realismin ytimeen – kaikessa mukana sharing is caring aate – jakaminen on välittänistä – joka sekin on aforismini – kuten aforismini – hyvä lisääntyy jakamalla mutta vain vastaanottamalla se ehtyy – ja suurin osa lähes kaikki ihmiset ovat pelkkiä hyvän vastaanottajia – jotka ei tee mitään hyvän jakamisen eteen. Ei yhtään mitään. Vaan kynsin hampain puolustavat aggressiivisestikin sitä että minähän en mitään hyvää muille jaa.

Lisää liian rahan psykologisia taudinkuvia.

Valuuttakeinottelu, pörssikeinottelu, veroparatiisit, Sveitsi, ihmisten ylisuuret asunnot joilla on suora yhteys luonnon ja sen resurssien tuhoamiseen.

Varakkaiden sosiaalinen ilmiö joka alkaa jo siitä kun nuori hankkii vaurauden ensimmäisen materialistispullistelevan kapineen auton, siitä sitten kohti ylisuuria asuntoja jotka on sitä mahtailevampia mitä enemmän on kertynyt liikaa rahaa. Aina haaveisiin asti vaikkapa kymmenen miljoonan vuositulot NHL-pellenä tai populaarimusiikin mahtailevien show-esitysten pellenä. Että sitten on muhkeat kartanot joissa todellinen tilatarve on kaksi prosenttia ja loput on materialistisen huoneiden täyttökrääsän varastoimista — kävelkää vaikkapa Ruotsin kuninkaallisia museotiloja läpi niin näettä massoittain turhan asumistilan täyttämiseen tarkoitettua huonekalu- ynnä muuta krääsää. Sama ilmiö on läsnä kaikissa varakkaiden ylisuurissa asunnoissa.

Pitää täyttää ylisuuret tilat tavaroilla – ettei näyttäisi niin tyhjältä – kun suurin tyhjyys on korvien välissä.

Ja sitten on myös jo ihan pienistä arjen ilmiöistä paistava sosiaalinen ”minulla on liikaa raha, olen rikas tuo ei” ilmiö.

Oikein minua huvittaa taapertaa täällä Ruoveden varallisuuspullistelevassa katukuvassa niiden käännellessä minulle selkäänsä ymmärtämättä että kehittämäni eettis-realistisen aatteen vuoksi olen tämän maailman henkisesti rikkaimpia ihmisiä lisänä vielä kaikki se mitä kulttuurista osaan ja ymmärrän.

On kuin sirkuksessa kävelisin.

Siis kaikesta ympäri maailmaa on näkyvissä läpikulkevana ihmiskunnan sairastuttaneena psykologisena ilmiönä aina ihmiskunnan ympäristötuhoon asti – liika raha tuottaa lisää liikaa rahaa haalimisilmiön sosiaalisine ja sosiaalipsykologisine ja sosiologisine – ja poliittisine ilmiöineen.

Johon tottakai kuuluu se – ettei poliitikot ja kukaan muukaan puutu siihen – että ihmiset asuu liian väljästi suoraan ilmastonmuutosta aiheuttavalla tavalla – sillä poliitikot itse säännönmukaisesti puolueesta riippumatta syyllistyy liian liian väljään asumiseen.

Itselläni on 42 neliön 70 luvun vanhassa kuosissa vanhoilla kulahtaneilla huonekaluilla oleva asunto – mm koivurunkoisina erittäin kestävät ja siksi ikuiset mutta uutta kangasta vaativat nojatuolit – tila riittää minulle paitsi että tarvitsisin yhden pienen huoneen maalaamista varten maalaamisen hajuhaittojen vuoksi. Joka estää jatkuvan öljyväreillä maalaamisen – jossa täytyy olla koko ajan aktiviteettia viikoittain että tuntuma säilyisi ja ehkä kehittyisi.

Näin asuu aineettomilta arvoiltaan pääosin itsekehitettynä henkisesti maailman rikkaimpiin kuuluva ihminen – joka kaivelee tässä jutussa maan jalkojen alta – siltä ihmiskunnan itsepetokselliselta ihmiskuntatuhoisalta ilmiöltä – jonka rahan haalimisen sairaus läpi yhteiskuntien kaikkien tasojen ja tahojen lisää sairastuttaen aiheuttaa.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu