Marinin hallitus on menestynyt hyvin oikeiston perinteisillä huolialueilla

Marinin hallitus on menestynyt hyvin oikeiston perinteisillä huolialueilla

Työttömyyshuolien ohella yrittäjyyden, investointien ja kilpailukyvyn huolet ovat kansalaisilla laskeneet – joten Marinin hallitus on onnistunut niissä.

Mutta oikeistolaisten aatteiden pääseuraukseen ihmisten eriarvoistumiseen hallitus ei kyennyt vakuuttavasti vaikuttamaan.

Onko Marinin hallitukseen piiloutunut taloudellinen eriarvoisuuselitismi.

Lisäksi ilmastonmuutoksen torjunnan suhteen ei ole vakuuttavasti Marinin hallitus onnistunut.

Ihmiset eivät luottavaisesti koe että Suomessa torjutaan ilmastonmuutosta sen vaatimalla tavalla.

Kansalaisten eriarvoistuminen huolettaa suomalaisia juuri nyt kaikkein eniten, selviää Taloustutkimuksen tekemästä kyselystä. 41 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoittaa olevansa huolissaan eriarvoistumisesta ja tuloerojen kasvusta.

Samalla huoli työttömyydestä on vähentynyt merkittävästi vuoden takaisesta. Vuosi sitten työttömyys oli suomalaisten toiseksi merkittävin huolenaihe (39 %), mutta nyt siitä on huolissaan enää 17 prosenttia vastaajista.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkonen pitää tulosta yllättävänä, mutta katsoo selitykseksi sen, että Suomen taloudella on mennyt viime aikoina varsin hyvin.

– Vire on kääntynyt paljon positiivisemmaksi. Pandemiasta on selvitty taloudellisesti paljon vahvemmin kuin olisi uskottu. Viimeaikaisiin rajoituksiin saakka on eletty oikeastaan kaikkien aikojen kulutusjuhlaa.

Rahkonen kuvailee, että huoli kakun kasvattamisesta on vaihtunut huoleksi kakun jakautumisesta.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu