Matti Vanhasen arvoista enkä pyrkimyksistä välttämättä tykkää – mutta dynaamisen ajattelun tyylistään kyllä

Matti Vanhasen arvoista enkä pyrkimyksistä välttämättä tykkää – mutta dynaamisen ajattelun tyylistään kyllä

Matti Vanhanen taitaa kuulua niihin harvoihin joilla on dynaaminen ajattelu hallussaan – ja jopa niin että siinä on rentoa luovaa irtonaisuutta mukana.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kokoomus-ehdotti-velkakattoa-matti-vanhanen-meni-ymmalleen-veronkorotusautomaatista/6d135797-18c9-4028-9796-0628db5da8d6

Hänen dynaaminen ajattelukykynsä auttaa häntä niin ajattelemaan kuin ilmaisemaankin ajatuksiaan monta asiaa yhtä aikaa kuljettavalla tavalla – kun ymmärtää riittävästi asiat niin niitä voi dynaamisen ajattelun kyvyllä kuljetella mielessään erilaisissa kentissä yhtäaikaa.

Sitä voisi pitää myös dynaamisen strategisuuden kykynä. Joka tietenkin on vain työkalu jonka hyvyys ja huonous riippuu arvoista mistä se lähtee ja mihin se pyrkii ja minkälaisessa arvoketjujen kentässä se liikkuu. Ja jotenkin olen arvelevinani että Vanhanen on mielellään mukana ainakin mielenkiinnosta siinä arvoketjukentässä joka Marinin hallituksessa on. Hän ymmärtää että nyt ehkä tehdään historiaa.

Ja olen havaitsevinani hänen dynaamisessa ajattelussaan sellaistan ei-dogmaattista rentoutta ja epäjännitteisyyttä että se antaa mahdollisuuden nähdä ja käsitellä kaikenlaista vastaantulevaa sen vaikuttamatta dynaamiseen ajatteluun kuin rentouteenkaan.

Mutta samalla se asiarentous on myös myös luovuuden pohja – mutta myös pohja pyöritellä luovasti kohtaamaansa kritiikkiä rennosti ja luovasti dynaamisen ajattelunsa päällä rennosti istuen.

Joka aiheuttaa sen että kun lähes kaikki ei kykene dynaamiseen ajatteluun niin se joka kykenee siihen näkee noiden muiden ohi ja taakse jne.

Jolloin dynaamisen ajattelun rennon ja luovan kyvyn pohjalta voi tulla mitä vaan kritisoijille – joka ytimessään osoittaa sen että kritisoijat eivät ole dynaamisen hahmottamisen ja ajattelun kartalla – eli luulevat olevansa kartalla mutta eivät olekaan kun isketään dynaamiset koordinaatit kartalle.

Joka on vähän sama kuin nostetaan tavallisen maastokartan päälle topografiset kuviot eli korkeuserot.

Jolloin se joka näytti tosta vaan onnistuvan kartan mukaan liikkua paikasta toiseen – muuttuikin topografian lisäämisen jälkeen paitsi helpon reitin aikeet mitätöiväksi niin myös paitsi haastavaksi niin myös paljon mielenkiintoisemmaksi.

Otetaan esimerkki karttamaailmasta. Etsikää Google mapsista tai Karttapaikasta Helvetinjärven kansallispuisto – joka sattuu sijaitsemaan tuossa reilun 10 km päässä minusta.

Katsokaa karttaa ensin tavallisena karttana ilman topografiaa ja sitten topografian ( Karttapaikassa nimellä rinnevarjostus ) kanssa. Se kertoo sen tuntumaeron mitä on ajatella epädynaamisesti helpoimman kautta ja mitä on ajatella dynaamisesti herkkänä sille mitä on todellisuus. Kaikkine haasteineen.

Suunnitelkaa ensin joku kulkureitti tavallisella kartalla ja sitten topografisella kartalla nimenomaan Helvetinjärven kansallispuiston kartalla.

Niin pääsette vähän tuntumaan mikä on usein dynaamisessa ajattelussa – eläytymiseen todellisuuteen tavalla joka nostaa sen ”topografiat” esiin.

Ja kun nostetaan todellisuuden ”topografiat” esiin hyppää älyllinen vaativuus heti kuin maan pinnasta 15 kerroksisen talon katolle.

Onnea matkaan dynaamisen ajattelun tielle – ja älkää menettäkö tärkeintä – eläytymistä todellisuuteen. Koska sen läsnäollen saadaan dynaamisella ajattelulla oikeita hyviä vaikutuksia aikaan.

Toinen joka taitaa osata dynaamista ajattelua on erityisesti eläytymisestä kiinni pitäen on pääministeri Sanna Marin.

Sivutuotteena tälle ajatteluketjulle nousee selitys sille – miksi on niin tärkeää että älykäs on eettinen eikä epäeettinen. Ja tämä nostaa Sanna Marinin sellaiseksi kuin mitä hän on ja mitä hän kehittelee hallituksensa kanssa.

Hän eläytyy – niin – siis – hän eläytyy koko ajan joka hetki. Hän on aktiivisella tavalla koko ajan kiltti. Mutta ei se tarkoita ettei osaa puolustautua. Tietenkin osaa – koska sitä mikä on eettistä pitää paitsi ajaa niin myös puolustaa. Ollakseen eettinen.

Mutta ei hän jumalatar ole. Vaan sittenkin ihan tavallinen ihminen. Niin kuin on Matti Vanhanenkin.

Niin että älkää nyt herranen aika ruvetko sentään Marinia palvomaan. Riittää kun arvostaa ja oppii häneltä jotakin.

+1
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu