Medioiden metsäpolitisoituminen näyttää niin pahalta – että samaa politisoitumista löytyy medioista varmasti joka asiasta

Aforismi – Eikö se ole jo hölmö ajatus että media olisi osapuolena minkään kanssa vastakkain – kun sen ei pitäisi olla osapuoli missään asiassa – vaan vain pelkkä väline. Eihän vasarakaan ole osapuoli talon rakentamisessa vaan pelkkä väline.

 

Suurten medioiden metsäpolitisoituminen eri leireihin näyttää niin pahalta – että samaa politisoitumista löytyy medioista varmasti joka asiasta.

Herää kauhea kysymys – onko Suomen media kauttaaltaan ja kauttaaltaan myös kaikissa asioissa kadottanut objektiivisuutensa, objektiivisen tasapuolisuuden ja poliittisen riippumattomuuden.

Minusta Wiio väistää paneeliehdotuksellaan oleellisimman ongelman – sen yleisen ongelman.

https://yle.fi/a/74-20073373

Että osaako Suomen suuret mediat enää ollakaan objektiivisia.

Wiion paneeliehdotuksessa on hyvää se että saadaan osapuolet vastakkain – mutta ei se riitä että se tapahtuu median ja jonkun muun tahon välillä – se pitää saada aikaan medioiden sisällä.

Suurten medioiden metsäpolitisoituminen eri leireihin näyttää niin pahalta – että samaa politisoitumista löytyy medioista varmasti joka asiasta.

Josta herää kauhea kysymys – onko Suomen media kauttaaltaan ja kauttaaltaan kaikissa asioissa kadottanut objektiivisuutensa, objektiivisen tasapuolisuuden ja poliittisen riippumattomuuden.

Vielä kauheammaksi nousee asia kun muistetaan että meneillään on kohu myös taloudellisten tutkimuslaitosten objektiivisuudesta.

Hyvä puoli asiassa on se että nämä asiat on nousseet esille.

Huono asia taas se että esimerkiksi oikeusviranomaisista ei ole mitään tekoa näihin ongelmiin – pitäisi olla jos mediat harrastaa politisoitunutta valehtelua ja propagandaa – ajatellaan vaikkapa Iltalehteä Marinin suhteen.  Tai sitä että oikeuskansleri ei nostanut mitään melua – osaako edes – siitä kun media ei julkaissut pääministerin tiedotteita. Eikö siitä jo pitäisi vaihtaa oikeuskansleriviraston henkilöstö jos ei asiaan tarttunut – vaikka tiesi että Marin luki käsittääkseni Tampereen torilla pääministerin tiedotteen kun media ei sitä julksissut. Joka herättää kysymyksen onko oikeuskanslerikin politidoitunut

Hyvä puoli taas on se että tuota median politisoitumista voi alkaa karsia eettis-realismin keinoin.

Eli kysyä mitkä ovat aina kunkin asian realiteetit ja etiikat.

Kyllä niistä jo saa pitkospuut typeryyksien lettosuolle.

eerojuhani vaarala

Olen aidon kysyntä-tarjonta demokratian ja kysyntä-tarjonta markkinatalouden toteutumisen vaikuttaja.

Kaikki blogini ja myös pianomusiikkiani löydät täältä.

http://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Lauluani voi kuulla Smule nimisessä nettikaraokessa nimelläni Jussi Vaarala.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu