Mikä on Venäjän tärkein strateginen tavoite – tietenkin valehdella ja huijata

Mikä on Venäjän tärkein strateginen tavoite – tietenkin valehdella ja huijata

Eikä se ole pelottava tavoite – sillä se näkyy koko ajan Ukrainan sodassakin – itselleen paraati- ja näytösarmeijallaan valehdellut ja korruptiolla sen romuksi huijannut Venäjä kulkee tappiosta tappioon.

Miksi.

Siksi että realistisesti, rationaalisesti, eettisesti ja loogisesti ajatteleva – kuten ukrainalaiset  on kerta toisensa jälkeen etulyöntiasemassa ja askeleen edellä – kun pitää saada aikaan realistisia tuloksia.

Venäjällä on ollut ongelmana aina kolme keskeistä asiaa

1. Kaiken läpäissyt valehtelemisen, huijaamisen ja väkivallan kulttuuri

2. Ikuinen historiallinen romahtamistaipumus veriseen diktatuurikuoppaan

3. Ja tärkeimpänä – kyvyttömyys ymmärtää ja hyväksyä se – ettei Venäjä ole maana ja kansana teknologia- tai sotilaskansa – Suomikin on reippaasti enemmän sotilaskansa vaikka sitä ei oikeasti ole – vaan Venäjä ja venäläiset ovat ennenkaikkea tunteellinen romanttinen kulttuurikansa. Mitä taas esimerkiksi suomalaiset eivät ole. Suomi ja suomalaiset on hyvin pinnallinen ja päälleliimattu kulttuurikansa. Ei ole paljon soittajia kanteleen – sen rikkojia sitäkin enemmän.

Niin että parasta olisi jos Venäjä keskittyisi vaan kulttuuriin ja lopettaisi sotaisan uhoilunsa – joka yksinkertaisesti on vain erehdys.

Kulttuurikansana ja -maana Venäjä ja venäläiset otettaisiin heti avosylin niin lännessä kuin muuallakin maailmassa vastaan.

Kulttuuri on venäläisyyden ydin – eikä mikään muu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu