Miksi globaali omaisuuden siirtyminen yhä harvemmille pitää pysäyttää ja kääntää verotuksen keinoin

Miksi globaali – myös Suomessa – omaisuuden siirtyminen yhä harvemmille pitää pysäyttää ja kääntää toiseen suuntaan verotuksen keinoin

Jopa  – talouselämän itsensä eduksi kuten tästä selviää.

Syitä on kaksi – toinen on se että raha joka on pankkitileillä eikä kierrä markkinoilla on kuollutta rahaa – seurauksilla jotka selviää seuraavaksi.

Toinen syy on se että – mitä enemmän omaisuus kertyy yhä harvemmille – sitä enemmän ihmiset kautta maailman joutuu sanomaan.

” Ostaisin kyllä tarvitsemiani tuotteita ja palveluita ja vähän muutakin mukavaa – mutta kun ei ole rahaa”.

Jolloin pankkitilien kuollut raha käytännössä tuhoaa markkinoita ja talouselämää.

Josta syystä yritysten tuotteilla ei ole kysyntää – ja mitä enemmän omaisuuden keskittyminen kasvaa kuolleeksi rahaksi elävän rahan sijaan ihmisten käsissä – sitä enemmän tulee yrityksille konkursseja.

Lopulta omaisuudeltaan keskittyneen maailmantalouden vaikeudet yltää yritysten konkurssien ja ihmisten rahanpuutteen takia kiinteään omaisuuteen jonka arvo laskee.

Rikkaat jotka luulivat olevansa fiksuja kerätessään muhkean kiinteän omaisuuden ja muhkeat tilit kuollutta rahaa pankkeihin – huomaavat sahanneensa omaa oksaansa – ensin liukenee kiinteän omaisuuden ja yritysten arvo – sitten seuraa rahan arvo perässä. Ja sitten tulee vielä ilmaskinmuutoskin joka niittaa kiinteää omaisuutta arvoltaan alas ja jopa tuhoaa sitä.

Pankit ajautuu vaikeuksiin – ja jos poliitikot auttaa niitä verorahoilla tulee ihmisistä sekä köyhiä että sosiaaliturvattomia kun poliitikot työntää niin sosiaaliturvan kuin varmaan eläketurvankin rahat kuolleeksi rahaksi vaikeuksiin joutuneiden pankkien tileille. Ja semmoiset ihmiset saattaa tulla vihaisiksi – on ammatit ja perheet eikä voi tulla toimeen.

Tästä seuraa – että joka ikinen valtio voi itsenäisesti irrottautua tästä talouselämän turmioksi koituvasta kuolleen rahan kuolemankierteestä joka globaalisti vallitsee.

Siis siinä ei tarvitse olla mukana – ja samalla voi saada omat kotimarkkinat nousuliitoon myös pääoman eduksi sillä – että omaisuuden kuollutta rahaa verotetaan eläväksi rahaksi – siirtäen sen yhteiskunnan palveluhintojen laskuksi ja – veronpalautuksiksi.

Jolloin ihmisillä on rahaa mitä käyttää. Ja nostaa kysyntää yritysten tuotteille ja palveluille.

Eli sitä mikä varakkaiden kuolleena rahana makaa tileillä – verotetaan korotetulla omaisuusverolla – ja siirretään eläväksi rahaksi ihmisten käteen.

Ja voila – kotimarkkinoista tulee yhä enemmän kansantalouden kantava voima – ja kaupunkien keskustatkin vilkastuu kuin taikasauvan iskusta. Ja kansantalouden kilpailukykykin paranee.

Niin se menee – jos viisaita ollaan

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu