Miksi haluan nopean loikan autottomiin kaupunkeihin ja maaseutukeskuksiin

Miksi haluan nopean loikan autottomiin kaupunkeihin ja maaseutukeskuksiin

Minä haluan sekä nopean, reippaan että rohkean loikan tulevaisuuteen liikenteessä kun siihen on perusteet – eikä sähköauto ole kaupunkiliikenteeseen kuin tarpeettomasti rakennettu tarpeeton historiallinen väliasema – eräänlainen henkilöauton kultakauden muistelo – etenkin keskisen ja eteläisen Euroopan liikenteessä jossa kevyt sähköinen liikenne kaikissa muodoissaan on julkisen liikenteen kanssa lyömätön itsestäänselvyys sekä välimatkojen että ilmaston puolesta.

Mutta minä haluan myös raottaa hyville vanhoille asioille kuten ratsastukselle ja kaupunkikotieläinpihoille tilaa – siitä tilasta joka vapautuu kaduista autoilta.

Samalla tullaan huomaamaan miten kaikin tavoin järjetön taakka yksityisautoilusta kaupungeissa ja maaseutukuntienkin keskustoissa on tullut kaikilla mahdollisilla tavoilla – eikä sitä järjetöntä taakkaa poista sähköautoilu sillä sen massa suhteessa kuljettamansa kuorman massaan on kaikilla ympäristö- ja yhteiskuntakulujen mittareilla täysin järjetön kaupunki- ja kuntakeskusliikenteessä. Joissa yhden henkilön ympäristöystävällinen painotehokkuus 3-5 km säteellä on sähköpotkulaudoilla eli skuuteilla ihan ylivoimainen ja 2 – 20 km matkoilla sähköpyörä myös täysin ylivoimainen. Ja sähköpyörä toimii myös kuljetusvälineenä kymmenille kiloille kuljettajan lisäksi.

Edelleen – yksityisautoilusta pääseminen on niin valtaisa kevennys kaupunkien liikennekuluissa – niin että ne voivat aivan hyvin kustantaa ilmaisen joukkoliikenteen sekä sähköpotkulauta- ja sähköpyöräliikenteen kaupungeissa.

Joten se on suuri menokevennys ihmisten elämisen kuluihin,

Henkilöauto kaupungeissa ja maaseutukeskuksissa on historian tuhoisa jäänne josta pitää päästä eroon.

Sen sijaan maaseutuliikenteessä henkilöautolla on paikkansa. Mutta kaupunkeihin ja maaseutukeskuksiin sillä ei ole mitään asiaa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu