Miksi kaupungit eivät antaisi tällaiseen käyttöön käyttökelpoisia rakennuksia  – ilmaiseksi mutta silti tuottavalla tavalla.

Miksi kaupungit eivät antaisi tällaiseen käyttöön käyttökelpoisia rakennuksia  – ilmaiseksi mutta silti tuottavalla tavalla.

https://yle.fi/a/74-20098816

Esimerkiksi tuo Tampereen rakennus voisi täyttyä nopeasti käyttäjistä – jos kaupunki antaisi siitä ilmaisia tiloja ulkolaisille pienyrittäjille ja taiteilijoille vaikkapa määräaikaisesti puoleksi vuodeksi ilmaiseksi ja sitten vuokraten – jos yrittäjä tai taiteilija löytää tuottavan markkinan toiminnalleen.

Sillähän olisi voimakkaitakin vaikutuksia Tampereen kansainvälisyyteen. Esimerkiksi niinkin että kuumina kuukausina eteläisistä maista voisi tulla kuumuutta pakoon puoleksi vuodeksi työskentelemään Tampereelle ties ketä kuuluisuuksia. Ja ihastuisivat Tampereeseen.

Kansainvälinen ilmainen kesäresidenssi puoleksi vuodeksi kansainvälisille taiteilijoille voisi olla kunnille hyvä idea käyttämättöminä oleville rakennuksille missäpäin Suomea vaan.

Taiteilijan pitäessä ”residenssinäyttelyn” se vetäisi matkailijoita kuntaan.

Voisi olla jopa jokavuotinen jännittävä kulttuuritapaus – millainen residenssitaiteilijoiden yhteisnäyttely kunakin vuonna nähdään – tai kaksi – 3 kk jälkeen kesänäyttely ja sitten toinen syysnäyttely.

Suomalainen tilahallinto on käsittämättömän epäinnovatiivista – niin että käsitteet tilahallinto ja innovatiivisuus ei näyttäisi tuntevan toisiaan juuri ollenkaan.

eerojuhani vaarala

Ympäristölle ja monimuotoisuudelle myönteinen asenne leviää ihmisten parissa - niistä on tullut sosiaalinen normi

Ihmiset rakastavat yhä enemmän luontoa ja luonnoneläimiä mutta myös kotieläimiä ja lemmikkieläimiä.

Käsite monimuotoisuus kuuluu ja näkyy yhä useammin joka paikassa - on ymmärretty miten keskeinen käsite se on ihmiskunnan luontosuhteessa myös ihmiskunnan säilymisen kannalta.

Metsä tulee yhä läheisemmäksi ihmisille monimuotoisena asiana - puupellot ja avohakkuut menettävät suosiotaan ja metsän ja metsätalouden käsitteet monipuolistuvat mm jatkuvan kasvun metsänhoidon suuntaan.

Materialismi on yhä enemmän kyseenalaistettua samaan aikaan kun aineettomien arvojen äärimmäisen rikkaaseen kirjoon herätään yhä paremmin. Mitkä mahdollisuudet pelkällä sosiaalisuudella voi olla.

Autoilun dominointi vähenee ja samaan aikaan kaupungeista tulee sekä terveellisempiä, hiljaisempia ja turvallisempia - kaduilla kaikuu yhä enemmän autojen äänten sijaan ihmisten puheensorina - ja kaukaa kuuluu haitarin soitto ja kirkonkellojen soittokin tulee takaisin kaupunkien äänimaisemaan.

Ja lintujen laulu - aamulla herättyään voi avoimesta ikkunasta kuulla lintujen laulua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu