Aforismi – kansakunnan tärkein resilienssitekijä on aina identiteetiltään vahvojen ja ihmisarvoa antavien yksilöiden määrä.

Aforismi – kansakunnan tärkein resilienssitekijä on aina identiteetiltään vahvojen ja ihmisarvoa antavien yksilöiden määrä.

Mitä enemmän heitä suhteellisesti on sitä vahvempi kansa.

Sillä viime kädessä se kansa on vahvin jolla on resurssina panna identiteetiltään vahvoja ihmisiä vaativiin paikkoihin.

Se nähtiin Suomen sodissakin – suomalainen sotilas oli maassaan kiinni kuin sitkeä terva – tännehän ette tule.

Siksi nuorten identiteettiä heikentävät markkinointitahot ja koulukiusaajat ja somen henkilöihin käyvät häiriköt ovat kuin kansakunnan resilienssiä murentavia ryssien desantteja.

Ihmisten identiteettiä pitää kauttaaltaan kaikissa kansalaispiireissä vahvistaa eikä heikentää.

 

****

Miksi koulut ei nostata erityisesti nuorten intressi-identiteettiä vastustamaan sosiaalisen ulkonäköpeilaamisen ylivaltaa.

Miksi koulut ei nostata nuorten ulkonäköpaineille vastapaineita – tyyliin ” sisäinen kauneus merkitsee vain ”.

Puhumalla esimerkiksi siitä että – jonkun käyttäytyminen on kaunista – joku nuori teki juuri hienon teon – mitä nuoret harrastavat, mikä heidän harrastus- ja intressi-identiteettinsä on.

En käsitä miten kasvatustieteilijät opettajat voivat olla niin avuttoman aloitteettomia ja vaikutuskyvyttömiä tällaisissa asioissa. Miten he voivat antaa kuin lampaat periksi eettisesti kehittymättömille nuorille.

Ja että yhteiskunnallisen nuorten maailman mediakeskustelunkin keskiössä on – ulkonäköpaineet.

Anna mun kaikki kestää….

Miksi koulut ei nostata erityisesti nuorten intressi-identiteettiä vastustamaan sosiaalisen ulkonäköpeilaamisen ylivaltaa.

eerojuhani vaarala

Akuutti kysymys kuuluu - onko Kiina sytyttämässä Venäjän propagandaopeilla Eurooppaan ja Aasiaan maailmansotaa

***

Pitäisikö Euroopan reunavaltioiden ampua Mainilan laukaukset - että päästään tositoimiin Venäjän nujertamiseksi.

https://yle.fi/a/74-20098829
***
Itsekkyyden etiikka - että paras on kun kaikki ajattelevat vain omaa etuaan - on ajautumassa maailmassa täydelliseen konkurssiin.

Sillä edes realiteetit ei kestä sitä saati sitten etiikka.
***
Tavallisten ihmisten tavallinen arki tuhoaa kaikista eniten ja kaikista varmimmin luontoa ja ihmiskunnan tulevaisuutta - kun he eivät osaa käyttäytyä luontoa kohtaan.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/7a265f25-3486-4141-aaba-2703cf46d42c

***

Lyhyt kertaus kehittämästäni eettis-realismin aatteesta ja muista ajattelutavoistani.

EETTIS-REALISMI

Eettis-realismin perusta on kaksi lausetta

1. Mitä enemmän asiassa on sekä realismia että etiikkaa - siis molempia - sitä parempi asia on ratkaisuna

2. Etiikan määritelmä - jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari mukaan lukien eläimet ja kasvit - muita, itseä, luonnon ja ihmisten monimuotoisuutta vahingoittamatta ja luontoa perusteettomasti vahingoittamatta.

Arvojani ovat - hyvyys, kauneus, oikeus, totuus ja kohtuus.

Ihmiskunnan pitää kasvattaa aineettomien arvojen osuutta sekä yhteiskunnassa että taloudessa - sillä aineettomat arvot ravitsevat ihmistä henkisesti ja sivistävät ihmistä - ja sen lisäksi aineettomat arvot kuluttavat ympäristöä ja luontoa minimaalisesti verrattuna materialistiseen kulutukseen. Siksi aineettomat arvot pelastavat luonnon ja ihmiskunnan - ei materialistiset arvot.

Aineettomista arvoista tärkeimpiä ovat - hoiva ja huolenpito, sosiaalisuus, kulttuuri, itsensä kehittäminen ja luontosuhde.

Ihmiskunnan pitää minusta opetella seuraavia asioita

- poikkileikkausajattelusta katteettomine yleistyksineen dynaamiseen aikajana-ajatteluun jossa poikkileikkaustieto on sen hetken kuvaus aikajanasta kun poikkileikkaus tehdään

- on opeteltava ajattelemaan asioita dynaamisina arvoketjuina

- on opeteltava kaikki asiat dynamiikkoina - niin että sekin on dynamiikkaa, pysähtynyttä dynamiikkaa, kun mikään ei liiku ja mitään ei tapahdu. Dynamiikkaa siis tarvitaan asioiden kehittämiseen ja muuttamiseen.

- ihmisen on hyvä olla kun ruuasta saatu energia virtaa sekä aivosolujen läpi merkitystä antavalla tavalla - niin että ihminen kokee elävänsä joka solullaan - lisäksi hyvä olo syntyy siitä kun ihminen on toisaalta monissa tavoitteellisissa prosesseissa - kuten toisista huolehtimassa, sosiaalisissa vuorovaikutuksissa, itseään kehittämässä kulttuurin teon ja nauttimisen prosesseissa mutta toisaalta olla pyrkimättä mihinkään vaan olla hyvässä luontosuhteessa luonnon kanssa läsnäollen. Pitää opetella ja antaa aikaa välillä itselleen - että minä olen tässä ja luonto on tuossa ja olemme läsnä toisillemme ja meillä molemmilla on hyvä olla.

Siinä tiivistelmä monista tärkeimmistä asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu