Miksi nämä evp upseerit huutelee nojatuolistaan – miksi he eivät ole paikan päällä neuvomassa tilanne kerrallaan

https://yle.fi/a/74-20021385

 

On naurettavaa väittää etteivät ukrainalaiset olisi osanneet luovasti ja päättäväisesti tehdä niin kuin piti ihan alussa. Poislukien se että 64 km kaksijonoinen panssariletka olisi pitänyt tuhota siihen paikkaan mutta olivatko lännen evpt huutamassa julkisuudessa siitä – ei.

Sen jälkeen kenraali Syrskyi hyökkäsi niin kuin piti Harkovassa.

Kyllä sieltä tilannekohtaista innovaatiokykyä löytyy. Esimerkiksi ukrainalaiset ovat kehittäneet nerokkaasti droonisodankäynnin tasolle josta lännen osaavat evp upseerit eivät ole voineet uneksiakaan.

Tilanne ja hätä opettaa. Mutta onko lännen upseereissa ja sotavoimissa eräänlainen neuvostoilmiö – että kun ei olla aidosti kentällä niin kuin Suomi aikoinaan ja Ukraina nyt – niin tilannetuntuma puuttuu ja myös tilanneinnovaatio.

Noiden upseerien pitää marssia Ukrainaan innovoimaan asioita siellä – senkö takia he huutaa kun tekisi mieli mennä mutta eivät saa aikaiseksi.

Lisäksi pitäisi huomioida Ukrainan maastokin. Laajalti peltoa ja metsäkaistaleita teineen – sekin pitäisi huomioida hyökkäyksissä kun suojaa ei ole missään kun sinne lähdet ja jos metsäkaistaleiden teitä ajat niin keskityksien alla olet helposti.

Jo nämä maasto-olosuhteet asettaa erityistaktisia vaatimuksia.

Ja siitäkään nämä upseerit ei puhu että oleellista on myös suorituskyvyn per sotilas nostaminen kun on pienempi sotajoukko. Ja sitähän Ukraina on tehnyt. Yhtenä esimerkkinä kaksi sotilasta lyhyessä juoksuhaudassa paljon rynnäkkökivääreitä ja sinkoja – toinen lataa ja toinen ampuu koko ajan. Sehän on huipputehokasta per sotilas. Oikein sankarinerokasta.

Niin voisi toimia myös liikkuen. Pienet nopeat motorisoidut ryhmät 3-5 sotilasta psljon erilaisia kevyitä aseita – nopeaa liikettä vihollisen alueella tuhoa ympäriinsä ja drooneilla ase- ja muonatäydennystä kaukopartioretkillään plus paikallispartisaanien kanssa operaatioita. Kyllä sillä helvetti saadaan valloilleen hyökkääjän selustaankin.

 

Venäläiset ovat sinne tänne laumana ryntäileviä neuvottomuuksia – se on heikkous johon voi tuollaisilla ryhmillä iskeä tehokkaasti joka paikassa.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu