Miksi Nato-Suomen joukkoja ei pidä lähetellä minnekään sotimaan

Miksi Nato-Suomen joukkoja ei pidä lähetellä minnekään sotimaan

Kirjoitin aiemmin näin:

”  Nato-Suomessa pitää käsittää tämä perusasia – koskien Suomen joukkojen osittaista lähettämistä muualle

1. Kun lähetämme esimerkiksi Baltiaan jonkun joukon – niin se ei tarkoita lähettämistä sotaan vaan lähinnä rajavalvontatehtäviin

2. Jos taas sota syttyy niin se syttyy myös Suomea kohtaan jos olemme Natossa – jos emme ole Natossa niin olemme yksin kaikissa mahdollisissa sotatilanteissa

3. Jos sota syttyy niin on hyvin epätodennäköistä että Suomen joukkoja määrätään minnekään kauas – koska Suomen aivan ykkösprioriteetti Naton ja lännen kannalta on – että Suomi huolehtii hyvin 1300 km itärajan ja rannikoittensa puolustamisesta.

4. Siksi suomalaisia ei ole mitään järkeä lähettää minnekään kauas – sillä jos sota syttyy se syttyy lähes täysin varmasti Venäjän kanssa – ja silloin Suomen raja on yhtä puolustettava kuin mikä muu raja tahansa  lännen itäsuunnassa.

Joten – sillä argumentilla että suomalaisia lähetettäisiin sotimaan jonnekin kauas on heikko realiteettipohja – koska Suomen Nato-roolissa Suomen itäraja on ylivoimainen prioriteettitehtävä Natossa. ”

Johon esitettiin tämä kysymys:

” Perustuvatko nämä teesit johonkin muuhun lähteeseen kuin omaan arvioosi tilanteesta? ”

Johon vastasin näin:

Tämä perustuu omaan arviooni – ja siihen että esimerkiksi britit ovat tajunneet että Itämeren alue ja Suomi on heidän tärkein turvallisuustekijänsä idässä ettei Venäjä pääse etenemään lähellekään eteläistä Ruotsia.

Tosin minä olen kirjoituksillani vaikuttanut käsitykseen että vaarallisempaa strategista virhettä länsi ei Euroopassa voisi tehdä kuin päästää Venäjä juurruttamaan sotavoimiaan eteläiseen Ruotsiin ja Suomeen. Sillä sieltä se ruoskisi mm ohjuksilla koko pohjoista ja keskistä Eurooppaa ja saisi meritukikohtia Etelä-Ruotsiin jotka olisivat kova uhka briteille.

Kuten myös olen painottanut sitä että Suomen itäraja ja etelärannikko on Naton tärkein etuvartioasema pohjoisessa.

Josta syystä on täydet syyt siihen että Suomen puolustus on omasta takaa kunnossa ja helposti vahvistettaessa.

Ja kaikista noista syistä Suomen sotavoimia ei missään nimessä pidä siirrellä minnekään – etenkin kun on runsaasti Nato-maita jotka ei ole lähelläkään välitöntä rajan yli hyökkäysuhkaa – joiden sotilaat on paljon vaarattomampaa lähettää muualle.

Ja kaikista noista syistä on oltava Naton ja lännen isoin intressi juuri nyt Natoon liittymisen siirtymäajaksi tuoda joukkoja siksi aikaa Suomeen – kuten britit ovat päättäneet tehdäkin.

Niin että saa sitä järkeäkin käyttää

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu