Miksi oikeuskanslerin ja eduskunnan oikeusasiamiehen virastot pitäisi uudistaa henkilöstöä myöten

Miksi oikeuskanslerin ja eduskunnan oikeusasiamiehen virastot pitäisi uudistaa henkilöstöä myöten

1. Hitaus – reagointi hidasta taaperrusta ja asioiden käsittely hidasta taaperrusta

2. Reagointi asioiden virtaan vähäistä

3. Korkeimpina lainvalvojina pitäisi olla kykyä periaatetason ajatteluun ja ilmaisuun – sellaista ei ole julkisuudessa näkynyt – onko sitä periaatetason abstraktiokykyä vain onko kyseessä pelkkä lakiteknikkojen joukko

4. Ei koskaan ota kantaa peroaatetasolla asioihin että viranomaisille ja poliitikoille sekä kansalle tulisi valistavassa mielessä selväksi perustuslain ja muun lain periaateabstraktiot – enemmänkin asenne on kuin lehtikioskin pienestä luukusta myyvällä mummulla – kyllä minä lehtiä myyn mutta en minä politiikasta välitä

5. Aika joka kehittyy vauhdilla ei todellakaan kaipaa oikeuskansleriksi ja oikeusasiamieheksi pysähtyneitä monoliitteja joilla asenne lakiin ja sen kommunikoitavuuteen on aivan liian staattinen.

6. Yleisesti lakimiesten toiminta oikeusinstituutioissa on aivan liian verkkaista. Miten asioissa voi mennä kuukausia ja jopa vuosia. Onko lakimiehet kaikkiin tehtäviinsä opetettu pääosin kuppaamaan vain ylihintaa eri keinoin tekemisistään – kuten tahallisella asioiden hidastelulla.

7. Mitään oikaisua sille ei ole näkynyt sille että oikeuskansleri Jonkka taannoin päästoi oikeusvaltio- ja demokratiahäpeällisesti ministeri Mauri Pekkarisen korruptiosyytteestä perusteella – hän ei muistanut.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu