Miksi Venäjä ei tule laajaa sotaa voittamaan jos se sellaisen aloittaa

Miksi Venäjä ei tule laajaa sotaa voittamaan jos se sellaisen aloittaa

Venäjän yhteiskunnan rationaalinen järjestäytymisaste on niin paljon matalampi kuin lännessä että se sakkaa suursodassa vauhdikkaasti.

Lisäksi Venäjän kansa ei halua mitään sotaa, ei ole motivoitunut sellaiseen – eikä edes kunnolla kykene sellaiseen – koska auktoriteettipeloteltu kansa on yhtä kuin itsenäiseen aloitekykyyn kyvytön sotilas ja se on keskeinen taistelijan viimeinen tehotaito.

Sotilas joka on annetuissa puitteissa oma-aloitteinen luova toimija on kova sana – ja auktoriteettipeloteltu sotilas ei sitä ole.

Lisäksi auktoriteettipeloteltu armeija nojaa vaarallisen paljon upseeriensa kykyyn – jonka joka ainoa virheellinen päätös on kohtalokas – koska ensinnäkään auktoripelotellut sotilaat antavat helposti kaunisteltua tietoa päätöksen pohjaksi – ja – päinvastoin kuin auktoriteettipelottelematon sotilas – auktoriteettipeloteltu sotilas ei korjaa upseerin päätösvirheitä – hän ei uskalla – hän vain katsoo kuinka virhe tapahtuu eikä uskalla auktoriteettipeloteltuna tehdä mitään. Odottaa vain mitä upseeri sanoo – ja tilanteet sen sijaan ei odottele mitä upseerit sanoo.

Siksi auktoripeloteltujen armeijoiden tappio on rakentuneena pysyvästi niissä itsessään.

Kolmanneksi en usko että Kiina lähtee sotilaallisesti Venäjän sekoiluihin mukaan. Siitä ei olisi Kiinalle muuta kuin haittaa ja taakkaa.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu