Minä en halua Suomen olevan EU:ssa joka oheiset asiat hyväksyy

Minä en halua Suomen olevan EU:ssa joka oheiset asiat hyväksyy

Ylen jutusta koronapassista

” Euroopan parlamentti ja jäsenmaita edustava neuvosto pääsivät torstai-iltana sopuun ”koronapassista” eli EU-koronatodistuksesta.
Kompromissin yksityiskohdat eivät ole vielä täysin selvillä, mutta isot linjat kylläkin.

Tämä kompromissista tiedetään
Jäsenmaat saavat jatkossakin päättää, millaisia karanteeneja ja koronatestejä ne vaativat maahan tulevilta matkaajilta.

Parlamentti halusi, että koronatodistuksella matkailija olisi välttänyt karanteenit. Virusmuunnosten ja vaihtelevien korona-aaltojen keskellä painivat jäsenmaat eivät kuitenkaan halunneet luopua päätösvallastaan.​ ”​

Kompromissiin kirjattiin, että jäsenmaat voivat asettaa karanteeni-, eristys- tai testausvaatimuksia vain, jos ne ovat tarpeen terveysturvallisuuden ja tieteellisen näytön perusteella. Sanamuoto jättää jäsenmaille hyvin suuren vallan päättää omista vaatimuksistaan.​ ”

Kysymys kuuluu liittyen lainauksen viimeiseen kappaleeseen – miten on mahdollista kussakin maassa joustaa kovin paljoa 1. Terveysturvallisuudesta ja 2. Tieteellisestä näytöstä.

Kysymys kuuluu myös – onko noista asioista avara joustaminen – lue: terveysturvallisuuden ja tieteen tuloksien politisoiminen mahdollistaminen – EU:n kanta vai Suomen valtion omistaman Ylen kanta.

​Saako tieteestä kunkin valtion poliittisen tahdon mukaan tehdä lääketieteen suhteen mystiikkajoustoja ja saako talouselämän tuoton vuoksi sairastuttaa​ ja tappaa ihmisiä koronalla.

Voivatko jäsenvaltiot katsoa terveysturvallisuutta ja tiedettä sormien läpi – lomamatkailun, ravintola- ja urheilutoiminnan vuoksi – vain koska ne ovat asiassa röyhkeitä kun taas kulttuuri ei ole.

Ja lopuksi – saako media seurauksitta yllyttää yhtään ketään terveysturvallisuutta uhkaaviin ja tieteen vastaisiin tekoihin.

+1
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu