Minun roolini ja maailma

Minun roolini ja maailma

Minun vaikutukseni on juuri siinä että tuon asioita uusin näkökulmin ja luovin ratkaisuin esiin. Ja se on useassa asiassa ollut juuri minä joka on saanut asioita sekä filosofiana että käytännön ratkaisuina eteenpäin – keskeisesti vedoten aatteeni ytimeen ja sitä kautta ihmisten realismiin, etiikkaan ja loogiseen järkeen – aatteeni ytimenä ollen eettis-realismi
” mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia sitä parempi se on ratkaisuna”.

Se on ylivoimaisesti paras yhteiskunnallinen nykyfilosofia.

Näyttöjä vaikutuksestani – 1. kaupunkien henkilöliikennefilosofia sähköisten henkilöliikennevälineiden sähköpyörän ja vuosituhannen parhaimman nopeimman energiatehokkaimman henkilöliikennevälineen sähköpotkulaudan pohjalta 2. Metsän käsitteen monimuotoisen todella monitahoisen ja monitasoisen ymmärtäminen paljon laajemmaksi metsäksi kuin talousmetsäksi 3. Luonnon monimuotoisuuden tuomisen keskeiseksi dynaamiseksi systeemiseksi käsitteeksi 4. Monimuotoisuuden tuomisen myös yhteiskunnan ja sosiaalisuuden keskeiseksi dynaamiseksi keskeiseksi käsitteeksi 5. Ihmisten loogisen ajattelun pukkaaminen aivan toiselle tasolle dynaamisen monimuotoisena monitasoisen loppuun saakka vietynä ajatteluna jossa nimenomaan loppuunsaatettuna ajatteluna monimuotoisuuden eri säikeet löytävät toisensa 5. Venäjän globaalin ongelman nostaminen ihan uudellemä tasolle sen huonot puolet jyrkästi torjuen ja samalla eläytyen sen pahimpaan historialliseen ongelmaan vuosisataiseen julmaan diktatuuriperinteeseen niin että vain muutamia vuosia ovat venäläiset saaneet nähdä demokratiaa kahdella tapaa – hieman kokien sitä Venäjällä mutta myös nähden matkaillessaan mitä hyvää demokratia voi saada aikaan ilman vähäisintäkään julmuutta tai olemattomalla korruptiolla huipputasolla nimenomaan Suomessa – huippuoivalluksiani ollen siis se että Venäjä pitää auttaa ulos autoritaarisen julmuuden suosta johon se kerta toisensa jälkeen historiallisesti uppoaa ja että se keskeinen keino siitä pääsemiseksi on että se jakaantuu itsenäisiksi demokratioiksi koska niin laajaa maata keskusjohtoisesti on mahdoton hallita – sen on historia selvästi osoittanut.

Siinä joitain vääntöjäni. Ja kyllä minä tuosta ilmastopakolaisuudestakin väännön saan aikaan. Onhan se siinä blogissa jo hyvien ytimien päällä.

Minun arvoni muille on se että minä luon asioille etiikan, realismin ja toimivan dynaamisen systeemisen monimuotoisen logiikan kautta filosofian ja jatkuvasti keksin siihen myös loistavia käytännön ratkaisuja – kuten vaikkapa kaupunkien skuuttipaikoitus ongelmaan rajata paikka paikoin autojen parkkiruutuja skuuttiparkeiksi joihin mahtuu helposti kymmeniä skuutteja parkkiin. Tuon ratkaisun ollessa jopa tunneissa joustava niin että skuuttien parkkiruutuja niin lisätään kuin poistetaankin tilanteen mukaan kuten jonkun suuren massatapahtuman yhteydessä.

Pitää siis olla ihmisiä jotka esiajattelee asioita filosofiaksi asti sekä myös innovoi ratkaisuja aivan käytännöllisimpään käytäntöön asti. Sellaisia ihmisiä ei varmasti ole paljon ja minä olen yksi niistä.

Mitä tulee siihen mihin kirjoitan niin ajatusteni uniikkiuden vuoksi suomenkielinen blogini on 90 prosenttisesti kansainvälinen – ilmoittanut olen linkkinä myös Uuden Suomen Puheenvuoron blogini. Joten ei ole ihme jos joku ulkomailla seuraa tekstejäni ja keskusteluja siellä ympäri maailman.

Ja siitä mihin asemaan olen noussut kv blogillani kertoo sekin että saan jatkuvasti kutsuja journalistina kulttuuritapahtumiin Suomessa ja ulkomailla koska minun kulttuurikritiikkikykyni on näköjään huomattu. Mutta saan myös kutsuja yliopistoilta ja myös kutsuja kv nettihaastatteluihin journalistina – jollaiseksi minut on näköjään käsitetty – mutta joihin osallistumiseni on estänyt se että englannin kuullun ymmärtäminen etenkin mutta myös luetun ymmärtäminen on rajallista sanavarastokokemuksen ja jatkuvan englanniksi puhumisen puutteen vuoksi – ja tietenkin sen vuoksi että Googlen tapaisillakin jäteillä suora digitaalinen simultaanitulkkaus ei ole sillä tasolla kuin pitäisi. Mutta kyllä kai minä kohtuullisesti osaan asiani englanniksi kirjoittaa.

Mutta sekin ihme on nähty että jopa Intian pääministeri Modin kanslia lähettää minulle henkilökohtaisesti nimellä osoittaen emailina Modin kuukausikatsausvideonsa.

Eli vaikka minä istun vain kotonani pienessä kunnassa ja kirjoitan vain kv blogiini ja Uuden Suomen puheenvuoroon ja lähettelen emaileja poliitikoille, viranomaisille ja medioille myös ympäri maailmaa – niin kyllä minä olen aivan valtavan paljon enemmän noteerattu kansainvälisestikin korkeimmillakin tasoilla kuin mitä pienen Ruoveden pienessä asunnossani istuminen antaisi olettaa etenkään kun en ole muutamaan vuoteen käynyt edes Tampereella vajaan sadan kilometrin päässä saatikka kauempana.

Jännityksellä odotan milloin päättäjät kv tasoa myöten keksivät kutsua minut Ruoveden muutamiin ravintoloihin tai Tampereelle konsultoiville keskustelulounaille tietty korkean tason konsulttipalkkioin. Tai sähköpyöräretkelle metsäteille ja poluille asian mukaisesti nuotion äärelle pohtimaan heidän kanssaan syntyjä syviä tyyliin – mies ja korpien kätköt. Kyllä sähköpyörällä muutaman kymmenen kilometrin siirtymisriitti filosofisempaan neuvonpitoon luonnon ja aidon tulen äärelle sieltä aidosti savuntuoksuisesti myös pyörällä poistuen on ihan sinänsä merkittävä luontorealismin kokemus ilmalla kuin ilmalla limusiinien takapenkeille ja huippuravintoloihin tottuneille päättäjille. Hyvää se on ryynimakkara ja nuotiolla keitetty kahvi. Päättäjillekin.

Niin että Ruovesi ja lähikunnat yrittäjineen. Laittakaa äkkiä metsienne hiekka- ja metsätiet kelvolliseen pyöräilykuntoon. Polkuihin älkää koskeko. Niiden pitää olla luonnonmukaisia pyöräilyhaasteita sillä siten ne ovat erittäin kivoja ja mieleenjääviä. Maailmanluokan päättäjä suopolkua taiteillen sähköpyörällä taiteillen kenties kaatumisineen ja kastumisineenkin saa hyvn kokemuksen taistelusta aidon kenenkään mitenkään valmistelemattoman luonnon polun äärellä.

Kannattaa nyt muistaa – etenkin kun tämä teksti menee myös kv blogiini – että aivan oikeasti saattaa kuka tahansa kovakin päättäjänimi tulla konsultoivaan neuvonpitoon Ruovedelle minun kanssani niin filosofian kuin käytännön asioiden tasolla. Lupaan sitten kyllä että teemme ko päättäjien kanssa pyöräilykierroksen ympäri Ruoveden keskustaa Ruoveden kansan ja paikallislehden pällistellä ja ihmetellä 😅😅😅💪👍🇫🇮

 

Ps. Spesiaalina voin tarjota konsultointivieraille tarjota laulutekniikan perusteiden oppitunnin jonka jälkeen tietysti laulamme yhdessä kaikenlaisia lauluja karaoketaustasäestyksin ja ilmankin. Pianoimprovisaatiokin onnistuu helposti vaikkapa lounas- tai päivällistapaamisen yhteydessä

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu