Mitähän Suomen poliittisten möläytyslimbojen linko ja stara perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra seuraavaksi möläyttää

Mitähän Suomen poliittisten möläytyslimbojen linko ja stara perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra seuraavaksi möläyttää

Suomi on musiikin tärkeimmän johtajuuden kapellimestareiden tuottamisen ylivoimainen suurvalta asukaslukuun verrattuna huipputason musiikkiopistoverkostoineen.

Mutta Suomi on poliittiselta kulttuurijohtajuudeltaan kehittymässä siihen nähden alikehittyneimpiin kuuluviin valtioihin maailmassa.

Kolmanneksi suurimman ja hallituspuolueen perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra möläytti että kulttuuri on luksusta johon menee liikaa rahaa.

Aikaisempaa möläytyssaldoa Purrasta edustaa kenties oudoin Purran lausunto – ettei empatia sovi politiikan ohjenuoraksi – siis se jonka päälle kunnallispolitiikkakin Suomessa aikoinaan kasvoi ja johon niin terveydenhuolto kuin kirjastolaitoskin ja moni perustuslaillinen velvollisuuskin perustuu.

Näinkin poliittisten lausuntolimbojen linko on lausunut

” Hiilineutraalius­tavoite äärimmäisen typerää ilmasto­politiikkaa ”

Ja maahanmuutosta näin

” Maahanmuutto on fundamentaalein länsimaita, Eurooppaa ja Suomea uhkaava ilmiö, ei pelkkä pelko vaan jatkuvasti, koko ajan toteutuva kehityssuunta. ”

Suomi muistuttaa perussuomalaisten kohdalta realismin ja arvorealismin kohdalta – etiikkaa ei kannata edes mainita – Suomaata – jossa perussuomaalaiset rakentaa SUOLLE taloja – vailla mitään perustustöitä.

 

eerojuhani vaarala

Miksi ilmastonmuutosta pitää pikaisesti torjua

Ilman mitään siirtymäaikoja tms.

Näin Italian keskuspankkiiri Cipollone tiivistää asian.

US:

“Edessämme on siis kaksi toisensa poissulkevaa tietä: joko valitsemme toimettomuuden ja olemme loukussa noidankehässä, jossa reagoimme jatkuvasti pahentuviin kriiseihin, tai pyrimme ennakoivasti ehkäisemään uusien ilmasto- ja energiakriisien syntymistä järkevällä ja koordinoidulla politiikalla”, Cipollone sanoo.

***

Tieteen ja politiikan pysyvä suhde.

Kannattaa ymmärtää tämä perusasia
1. Tiede ei tiedä kaikkea - siitä seuraa että asiantuntijatkaan ei tiedä kaikkea
2. Josta seuraa että poliitikot yrittää paikata niitä aukkoja ja ymmärryksen katvealueita joita tiede ja asiantuntijat ei tiedä ja ymmärrä.
3. Tämä on tieteen ja politiikan pysyvä suhde.
****
Onko hälymaailma vallannut liikaa tilaa sekä julkisuudessa että sitä kautta ihmisten mielissä.

On visuaalista hälyä. On auditiivista hälyä - on somen asiatonta hälyä.

Pitäisikö substantisoitua.

Olisiko jo aika avata visuaalisen shown eurooppalaiset kilpailut. Eikä alistaa Euroviisuissa musiikkia sen pelleksi.

Musiikki ytimeltään on sisäisenä koettu epävisuaalinen asia. Nyt musiikki on kadonnut Euroviisuissa visuaaliseen hälyyn.

Mistä sen tietää - siitä että ihmiset kuuntelee arjessa musiikkia musiikkina - ei visuaalisen möykän keskellä.

Jos visuaalinen haluaa olla taidetta - sen pitää hypätä kaikissa visuaalisen taiteen lajeissa taiteena omaan kelkkaansa - eikä kytkeä muita tahoja itsensä pinnallapitäjäksi.

***
Raha työntää muut arvot sivuun - sille pitää keksiä vasta-arvo.

Sellainen onkin jo olemassa - operatiiviseksi toimivaksi aatteeksi asti kehitettynä.

Se on kehittämäni eettis-realismi.

Se panee muut arvot etiikan ja realismin voimalla paikoilleen.

Mikä on eettisintä ja realistisinta on paras ratkaisu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu