Moninkertaisesti eettisesti järjetöntä – lampaanvillasta suurin osa menee roskiin

Moninkertaisesti eettisesti järjetöntä – lampaanvillasta suurin osa menee roskiin

Siis – kun lampaat pitää kuitenkin keritä säännöllisesti. Eli lammastiloilta tulee jatkuva varma lampaanvillavirta. Joka on verrattavissa siihen että Suomi kasvaa koko ajan puuta. Mutta maaseutu ei ole laisinkaan tajunnut lampaanvillan jatkuvan kasvun merkitystä puun tapaan. Mitä ajattelun paikalleenjuuttumista. Onko keskustapuolue Suomen kehityspysähtynein puolue.

Siis kun sitä lampaanvillaa voitaisiin panna keinokuidun sijasta eristeeksi joka ainoaan toppatakkiin ja toppahousuun. Eristeeksi sänkyjen petauspatjoihin. Eristeeksi ja pehmusteeksi sohviin ja nojatuoleihin, peittojen täytteeksi. Hanskojen, kintaiden ja pipojen täytteeksi. Ja kun se villa on vielä likaa hylkivääkin. Eikä sitä edes tarvitse langaksi muuttaa vaan panee sen sellaisenaan ja harvalla neuleella sitoo sen paikalleen niin pysyy paikallaan varmasti.

Pitikö tämäkin päivä nähdä että taloudellisista syistä tällainen kapeakatseinen älyttömyys tulee vastaan. Mikä luovan ajattelukyvyn ääliöisyys talouselämää vaivaa.

Etenkin kun lampaat ovat myös luonnon monimuotoisuuden ja haitallisten vieraslajien kannalta erittäin hyödyllinen ja helppohoitoinen ratkaisu ja jopa vaivattomasti siirrettävissä oleva ratkaisu. Niin siinähän on massiivinen positiivisten arvojen tihentymä jonka yli on kävelty vuosikymmeniä joka päivä mennen tullen villaa roskiin heittäen, mitä tyhmyyttä.

Ihmetellä oikein täytyy sitäkin että miksi ei ole siirrettävän lammaslauman palvelua. Että tilataan lammaslauma monimuotoisuushoitamaan alue jonka lampuri aitaa ja tuo lampaat sinne joksikin aikaa hoitamaan rajatun kohteen luonnontilaa.

Yle

” ProAgria arvioi, että suomenlampaiden villasta hyötykäyttöön menee noin puolet, liharotujen villasta ehkä vain kolmannes.”

https://yle.fi/uutiset/74-20001824

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu