Monokulttuurien monokulttuurisokea Suomi

Monokulttuurien monokulttuurisokea Suomi

Näin Ylessä:

” Paltamoon valmistui talo, jossa lapsi viettää ensimmäiset 19 vuotta elämästään samojen seinien sisällä – katso, millainen monitoimikeskuksesta tuli ”

 
Tämä on julkisten palveluiden talouden tehokkuuden vuoksi aikaansaatu tilanne jossa kaikki keskittyy kuntatasolla – ja sittemmin tulee tapahtumaan maakuntatasollakin – yhä suurempiin palveluyksiköihin.
 
Heti ensi kertaa lukiessa kylmäsi – hirveä ihmisen tärkeimmän kasvuajan samaan rakennukseen, samoihin aikuisiin – saman rakennuksen ja samojen ihmisten luoman vaihtoehdottoman henkisen monokulttuurin vankina 19 vuotta ilman mitään ulospääsytietä. Kyllä siellä on vaarassa tuhota monen ihmisen elämänsä juuret koko taimikautensa ajan.
 
Jokainen ihmisten yhteisö kahden ihmisen suhteesta alkaen –  mukaanlukien senkin että vaikka ihmiset eivät edes tunne toisiaan eikä puhu toisilleen kunhan kohtaavat jatkuvasti toisiaan – muodostavat ihmisten välisen sosiaalisen kulttuurin. 
 
Se on tieteellisesti niin varma fakta kuin painovoima – mutta sitä tieteellistä faktaa ei Suomessa edes tiedosteta saati että sille olisi yhtään instituutiota joka asiaa tutkisi, tarkastelisi ja antaisi lausuntoja. On tasa-arvovaltuutettu, kuluttaja-asiamies, suuronnettomuuksien tutkintakeskus.
 
Mutta ei yhtään instituutiota joka hallinnoisi painovoiman kaltaista aiheettomien arvojen dynaamista tieteellistä varminta faktaa nimeltään sosiaalisen kulttuurin muodostuminen luokkaa auringonnousu.
 
Ja mitä suurempi organisaatio, mitä keskittyneempi, mitä itsenäisempi omavaltaisuuteen asti – sitä suurempi  vaara monokulttuurisuudelle, kaiken juuttumiselle kipeään asentoon, sitä suurempi kritiikin vastustuskyvyltään ja sitä vaikeampi muuttua ja muuttaa  – ja mitä enemmän se koskettaa koko 19 vuoden kasvuikää niin sitä tuhoisampi se on ihmisten henkiselle kehitykselle – olla koko 19 vuotta saman henkisen monokulttuurimyllyn jauhettavana. 
 
Tähän nähden semmoinenkin asia kuin etätyö ihmisten muuttamisine maaseutukuntiin on piristävä lisä usein niiden ummehtuneille kipeään asentoon jumiutuneille yhteisökulttuureille. Etenkin jos etätyömuuttajat ovat sosiaalisen kulttuurin suhteen aktiivisia.
 
Ennustan että tällaisille luokkaa Paltamon monokasvatuslaitos käy kuin isoille kulttuuriltaan vinoon kasvaneille yrityskulttuureille. 
 
Yritykset sosiaalisine vinoutuneisuuksineen pilkotaan osiin kun ei muutakaan keinoa ole – usein ollessa tietysti myös niin että organisaation vinoutunut kulttuuri on sekä sisäistä että ulkoista eli asiakassuhteisiin eli yrityksen tuloksellisuuteen haittallisesti vaikuttavaa.
 
Näin ollen – se trendi että rakennetaan massiivisia palvelukolosseja on yhtä kuin monokulttuuriksi kasvamisen vaara jolle kukaan ei mahda mitään. 
 
Suureen kolossaaliseen yksikköön levinnyt vinoutunut monokulttuuri on kuin Ruotsin levinnyt koronatilanne jolle kukaan ei mahda enää mitään.
 
Siksi pienemmät kouluyksiköt jne on monokulttuurin vaarojen paras torjuntakeino. Ja niiden monokulttuuriset vinoutumat on myös helpompi hoitaa.
 
 
Mutta eihän tässä vielä kaikki. Ajatelkaapa sitä talouselämän monokulttuurivaaraa – jota talouselämä ei itse varmasti torju – onhan se ytimeltään lasten lumikasojen vuorenvalloitusleikkiä jolle se on kaikki eikä mikään muu.
 
Että tulee ulkomailta yritys joka kaappaa kaikki Suomen kunnat sopimusvaltaansa – että taloudelliseen tehokkuuteen vedoten se sopii tekevänsä kaikki kunnan rakentamiset ja ylläpidot kaikissa Suomen kunnissa.
 
Mitä Suomen talouselämä siitä sanoo – se ihailee vain menetelmän konseptia – yrittää itse valloittaa oman toimialansa vuoren samalla tavalla. Ja vähät piittaa muusta ja etenkään konseptin seurauksista inhoamalleen hänen rahoistaan veroina varastetuilla rahoilla rakennetulle yhteiskunnalle. Niiden vuorenvalloitusvuorten päällä huutaa kita ammollaan primitiivinen vuorenvalloitusuros primitiivistä huutoaan. Ja iloitsee vaan kostostaan häneltä ja kaltaisiltaan veroina varastetuista rahoista. 
 
 
 
Näin ollen – julkiseen sektoriin kohdistuvat yksityisten tahojen monopolisopimukset ovat erittäin tuhoisia myös markkinatalouden kilpailumekanismille.
 
Suomi on siis kertakaikkiaan monessa suhteessa monokulttuurisokea maa.
 
Toivottavasti tämä teksti on herätys tieteellisesti varmimpien luokkaan kuuluvan dynaamisen aineettoman arvon oivaltamiseen.
0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu