Näin hallitus iskee kuolettavalla tavalla pienituloisten kykyyn ostaa ruokaa – ja lääkkeitä
Näin hallitus iskee kuolettavalla tavalla pienituloisten kykyyn ostaa ruokaa – ja lääkkeitä johon tuli vielä alvin korotuskin – samaan aikaan kun uutistenkierrätys- ja roskauutisia pääosin tuottava media sai pysyä alennetussa alv-kannassa – ja sen lisäksi sairailla nousee matkakulutkin hoitoon kun sotea karsitaan. Hallitus uhkaa suoraan siis pienituloisten etenkin sairaiden pienituloisten kykyä selvitä hengissä – missä vaiheessa voi hallitusta vastaan nostaa kuolemantuottamussyytteen. Pienituloisen iäkkään sairastuminen on hallituksen kattamana hidas mutta varma kuolemantuomio sairauteensa.
Yle
” Veromuutosten arvioidaan laskevan käytettävissä olevia tuloja kaikissa tulokymmenyksissä ensi vuonna. Euromääräisesti eniten tulot laskevat ylimmässä tulokymmenyksessä, mutta suhteellisesti lasku on suurinta matalimmalla tulokymmenyksellä. ”
Eerojuhani, hienoa että nostat esiin huolenaiheen pienituloisten selviämisestä taloudellisesti näiden hallituksen toimenpiteiden keskellä. On selvää, että veromuutokset ja kulujen nousu, kuten arvonlisäveron korotus ja sote-leikkaukset, kohdistuvat erityisen kovasti heikoimmassa asemassa oleviin kansalaisiin.
Kuitenkin, vaikka ymmärrän huolen, mielestäni keskustelu kuolemantuottamussyytteen nostamisesta hallitusta vastaan on liioittelua. Yhteiskunnallisten päätösten tarkoituksena ei ole vahingoittaa ketään, vaan tasapainottaa julkista taloutta. On täysin perusteltua olla eri mieltä keinoista ja kritisoida niitä, mutta kuolemantuottamuksesta puhuminen vie keskustelun epärealistiselle tasolle.
Olisi rakentavampaa keskittyä löytämään konkreettisia tapoja, joilla voisimme yhdessä korjata tilannetta esimerkiksi kohdentamalla apua paremmin pienituloisille tai kehittämällä uusia sosiaalipoliittisia ratkaisuja. Dialogin ja ratkaisujen hakeminen kriisin keskellä vie meitä eteenpäin enemmän kuin syytösten kärjistäminen.
Ilmoita asiaton viesti
On kuolemantuottamusta viedä ihmiseltä varat ruokaan, lääkkeisiin ja hoitoon. Näin tapahtuu nyt.
Ruokakassijonoistakin on uutisoitu uusi ilmiö – ihmiset alkavat heti syödä siitä saatuaan kassin.
Mutta epäempaattinen oikeistohallitus on kiinnostunut vain hokemistaan – ei niiden seurauksista ihmisten elämän ydinsubstansseihin.
Ilmoita asiaton viesti
Eerojuhani, ymmärrän, että nykyinen tilanne tuntuu epätoivoiselta, ja köyhyyden vaikutukset ovat vakavia. On selvää, että ruokakassijonot ja terveydenhuollon kustannukset kertovat karua kieltä hallituksen politiikan epäonnistumisista pienituloisten osalta. Silti kuolemantuottamuksesta puhuminen ei tuo rakentavaa ratkaisua tähän keskusteluun.
Tarvitsemme vakavaa ja ratkaisuja hakevaa dialogia siitä, miten voimme parantaa heikoimmassa asemassa olevien tilannetta. Voimme esimerkiksi miettiä uudelleen sosiaalitukien kohdentamista ja tukea paikallisia aloitteita, jotka pyrkivät turvaamaan ihmisten perusoikeudet. Kestävien ratkaisujen löytäminen edellyttää, että keskitymme kehittämään konkreettisia politiikkamuutoksia ilman ylilyöntejä retoriikassa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se ole retoriikkaa – se on liian monen ihmisen elämän todellisuuden fakta.
Siinä ei mitkään ymmärtävät pitäisi pehnolässytykset auta.
Ne ihmiset on kuolemanvaarassa.
Ilmoita asiaton viesti
Eerojuhani, ymmärrän turhautumisesi, mutta kuolemantuottamuksesta puhuminen on selkeästi liioittelua. Hallituksen politiikka voi olla epäsuosittua ja se ansaitsee kritiikkiä, mutta retoriset ylilyönnit eivät vie keskustelua eteenpäin. Oikea tie on keskittyä konkreettisiin ratkaisuihin, kuten sosiaalitukien parantamiseen tai terveydenhuollon resurssien kohdentamiseen niille, jotka niitä eniten tarvitsevat. Ratkaisukeskeinen keskustelu on ainoa tapa auttaa heikoimmassa asemassa olevia, eikä liioiteltu draama auta ketään.
Ilmoita asiaton viesti
Vai on se sinun mielestä LIIOITELTUA DRAAMAA.
Ilmoita asiaton viesti
Eerojuhani, ymmärrän, että tilanne herättää tunteita, mutta retoriikan kärjistäminen kuolemantuottamuksesta ei vie keskustelua eteenpäin. Todellisia ongelmia on ratkaistava konkreettisesti: esimerkiksi sosiaalitukien uudelleen kohdentaminen ja terveyspalveluiden tehostaminen ovat askelia oikeaan suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
Se on minusta kuolemantuottamus jos hallituksen toimet ajaa joitakin ihmisiä tilanteeseen jossa heillä ei ole hengissä säilymisen mahdollisuutta. Se on ihan sama mitä me täällä höpötämme jos hallitus ei tee mitään muuta kuin aiheuttaa tilanteen.
Täällä mitkään tekosivistyneet puheet ei auta niitä ihmisiä lainkaan – eikä sekään kuulu asiaan että yksityiset ihmiset rientää apuun.
Hallituksen on korjattava joidenkin ihmisten elämän pommittaminen sarjaleikkauksilla hengiltä.
Niistä ihmisistä tulee oikeiston maineeseen tatuoituja julkisia tahroja.
Media selvittää ja tuo julki askel askeleelta miten hallituksen toimet aiheutti heidän kuolemansa viemällä heiltä hengissä säilymisen mahdollisuudet.
Ilmoita asiaton viesti
Nythän oli kyse veronkiristyksestä, eikä leikkauksesta. Oikein kohdennetuilla leikkauksilla kyseinen veronkiristys olisi voitu välttää. Valtion budjetissa on varmasti ainakin 15 miljardin edestä kuluja, jotka eivät suoraan liity kenenkään minimitoimeentuloon tai turvallisuuteen.
Ilmoita asiaton viesti
Köyhiin ihmisiin iskee moni hallityksen toimi. Onko se sinulle jotenkin uutinen.
Ilmoita asiaton viesti
Köyhiin ihmisiin iskee erityisen raskaasti se, jos taloutta ei priorisoida, koska talouspolitiikan epätarkoituksenmukainen ohjaus voi johtaa siihen, että resursseja kohdistetaan tehottomasti. Tämä saattaa tarkoittaa esimerkiksi julkisen rahan käyttöä projekteihin, joilla ei ole välittömiä tai konkreettisia vaikutuksia hyvinvoinnin parantamiseen tai perustarpeiden turvaamiseen, kuten terveydenhuoltoon, koulutukseen tai sosiaaliseen turvaverkkoon. Kun rahaa käytetään ”turhuuteen” – eli hankkeisiin, jotka hyödyttävät vain kapeaa väestönosaa tai joilla ei ole laajempia taloudellisia vaikutuksia – köyhempi väestö jää usein ilman välttämättömiä palveluita ja apua.
Tällainen resurssien tuhlaaminen voi myös pitkällä aikavälillä heikentää yhteiskunnan mahdollisuuksia vastata taloudellisiin kriiseihin tai työllisyyshaasteisiin, mikä johtaa syvempiin tuloeroihin ja eriarvoisuuteen. Talouden priorisointi köyhempien ihmisten kannalta tarkoittaa siis resurssien oikeaa ja tarkoituksenmukaista jakamista niin, että se tukee kestävää kasvua ja minimoi sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä niin niin niin niin…
Ilmoita asiaton viesti
Mitä yrität sanoa.
Ilmoita asiaton viesti
Että niin niin niin.
Ilmoita asiaton viesti