Näin Kiina ja Yhdysvallat voivat yhteistyössä ilman imperialismia vaikuttaa eniten maailman positiiviseen kehitykseen

Näin Kiina ja Yhdysvallat voivat yhteistyössä ilman imperialismia vaikuttaa eniten maailman positiiviseen kehitykseen

Kiina voittaa enemmän Putinin hallinnon täydellisellä romahtamisella – ja – olemalla lännen kanssa, molemmat suurvallat ilman imperialismia – yhteistyössä lännen ja Yhdysvaltojen kanssa kuin vastaan.

Ja Taiwan on isossa kuvassa vain kuitenkin turhan itsetuntoinen tekninen hiertymä joka on järjesteltävissä.

Tuosta kaikesta saa maailmantalous markkinavoimaa – mm Venäjän jakautuessa demokraattisiksi valtioiksi jolloin niiden resurssien taloushyöty nousee ihan toiselle tasolle – että ei siinä kenenkään tarvitse imperialismia saati imperialistista maailmanherruutta tavoitella.
Venäjän Ukrainan hyökkäyksen tapauksella länsi, Yhdysvallat ja Kiina voi kehitellä valtiollisten kriisien ratkaisumekanismin – jolla saadaan nykyiset kriisit selvästi positiiviselle kasvu-uralle. Ja siitä hyötyy kaikki.

Pitää olla vain suurvaltojen ja niiden yhteistyön tasolla niin kokonaisnäkemyksellistä, oivaltavaa, luovaa ja määrätietietoista otetta – niin että valtio kuin valtio saadaan nykytyperyyksistään positiiviselle kehitysuralle.

Ja jos tuohon Kiina, Yhdysvallat, EU ja länsi ryhtyy niin siinä on niin paljon voimaa takana että sellaista valtiota ei ole joka ei lähde muuttumaan.

Onhan nyt sentään liki kaikilla valtioilla kaksi yhteistä tekijää – markkinatalous ja korruption vastaisuus. Josta voi sanoa että Putinin Venäjä on aggressiivisin korruption muoto.

Joten Putinin Venäjästä tarjoitui nyt Kiinalle ja Yhdysvalloille ensimmäinen case vääntää maailman valtioita tolkulliselle eettiselle kehitysuralle – jossa päästään jopa laajaan ja mittavaan aseistariisuntaan.

Kyllä minä uskon tähän hyvään – kunhan suurvallat asiaan tarttuu.

Ja se tarttuminen voi olla jo ensi viikolla. Tarvitaan vain se ratkaiseva yhteinen oivallus suurvaltojen välillä.

Niin se voi hyvinkin mennä.

Kannattaa muistaa että Putin on ollut koko ajan Venäjänsä ongelmiensa kanssa pahasti jumissa – ja valitsi täysin väärän ja järjettömän ja anteeksiantamattoman ratkaisulinjan. Johon nyt suurvaltojen on yhteistyössä tartuttava – jolle yhteistyölle ne saavat laajimmin kannatusta kaikkialta maailmasta tavallisia ihmisiä myöten kuin koskaan mistään muusta asiasta.

Mutta suurvaltojen ei pidä tipahtaa suurimpaan mahdolliseen erehdykseen – imperialismiin.

Sillä silloin ihmiset kautta maailman voivat niitä jopa rakastaa.

Ansaitakseen rakkauden pitää tehdä rakastavia tekoja.

Niin se vain menee suurvaltojenkin tasolla.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu