Näin viedään Suomen metsäpolitiikka tulevaisuuteen – kuten luodaan uusi ammattiryhmä Suomeen – metsäesteetikot

Näin viedään Suomen metsäpolitiikka tulevaisuuteen – kuten luodaan uusi ammattiryhmä Suomeen – metsäesteetikot

Tämä teksti osoittaa miten pahasti Suomen metsäpolitiikka ja metsänomistajat ovat takamatkalla Suomen metsäluonnon tulevaisuuteen.

Sekä yksittäisten puiden että koko metsäluonnon arvojalostusastetta on nostettava.

Suomen pitää alkaa kiivaasti kehittämään – metsien suojelemiseksi – vessapaperitonta vaihtoehtoa. Jokaisen teknologisesti innovoivan metsien ystävän pitäisi panna harmaat aivosolunsa töihin että saadaan matalajalostus luokkaa vessapaperi metsäteollisuudesta kokonaan pois – periaatteella – mitä korkeampi jaloste, mitä vähempi puunkäyttö, mitä kestävämpi niin sitä parempi hinta ja kate.

Mutta sitten on tämä metsänomistajien sivistyminen ja sivistäminen etteivät myy puuta muuten kuin jatkuvan kasvun periaatteella, ettei avohakkuita ollenkaan. Ei vaikka vaadittaisiin. Ollakseen julkisesti monimuotoisuussivistyneitä.

Ja edelleen metsänomistajien pitää opetella olemaan niin metsäestetiikalle sensitiivisiä – että ymmärtävät missä ja minkäkinlaisessa heidän metsässään on esteettistä arvoa.

Jolloin pääsemme aivan uuden käsitteen äärelle – LUONTOESTEETTINEN METSÄNHOITO. Että hienot paikat jalostetaan vielä hienommaksi – tyyliin kuin rouvat laittaa kotinsa hienoksi – niin herra ja rouva laittavat metsänsä hienoksi.

Ja laittaa sitten vähistä hakatuista puista sinne vuokrattavia mökkejä – ja antavat kv markkinointiyritysten markkinoida niitä ulkolaisilke – jotka menee liki tajuttomaksi siitä sielua hivelevästä herkusta mitä he Suomen luonnosta saa. Etenkin kun saadaan malttihinta kohdalleen että kävijöitä riittää koko ajan. Kuva kun on että mökkien vuokrahinnat on järjettömiä – josta tulee kierre nostaa ne vieläkin järjettömämmäksi syystä että kovat hinnat karsii kysyntää. Kun taas edullinen hinta räjäyttäisi kysynnän ja mökki voisi olla jopa jokaikinen päivä vuodessa vuokralla. Suomessa on valitettavasti joku järjetön matkailun ylihinnoittelun ” inflaatiokierre” että mitä kovemmat hinnat sitä vähemmän kysyntää jolloin pitää hintaa taas nostaa. Kun matala hinta möisi enemmän. Ja puista metsämökkiä saa kauan käyttää että se oikeasti käytöstä puhki kuluu. Olkoon tämä taas esimerkki siitä kuinka tyhmyys on ahneuden vakioseuralainen.

SUOMEN METSILLE OLISI MAAILMANLAAJUISTA KYSYNTÄÄ MUTTA TYHMÄT PILAA SEN MONINKERTAISESTI

Ja eipä aikaakaan tästä kirjoituksesta kun televisioon tulvii sarjoja otsikolla ” laita metsäpalstasi kauniiksi”.

Ja syntyypä oikein uusi maisemansuunnittelun ja metsureiden ammattiryhmäkin – metsäesteetikot.

Tämä teksti osoittaa miten pahasti Suomen metsäpolitiikka ja metsänomistajat ovat takamatkalla Suomen metsäluonnon tulevaisuuteen.

Estetiikkanäkökulmaa – joka on luontoretkeilijän ykkösasia – ei ole Suomessa kunnolla vielä avattu – mutta tehdään se tässä nyt. Kunnolla.

Suomi on ihan kohta vieläkin kauniimpi maa – monimuotoisuus- ja metsäesteettisesti sivistyttyään.

Ja ajatella – kaikki tuo olisi mahdollista – vaikka hoidettaisiin metsää jatkuvan kasvun periaatteella.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu