Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje tästä –>

Naton pääsihteeri Stoltenbergiltä ei mitään Suomeen eläytymistä siinä että Turkki käyttää Suomen tilannetta kiristämiseen

Naton pääsihteeri Stoltenbergiltä ei mitään Suomeen eläytymistä siinä että Turkki käyttää Suomen itsenäisyyden suurimpiin kuuluvaa vaaran paikkaa kiristyskeinona

Jos Stoltenbergin kanta edustaa Suomeen ja Ruotsiin eläytyvyydessään Naton kantaa – niin Suomella ja Ruotsilla on yksi ainoa tie.

Natoon ja sen apuasenteeseen ei voi luottaa ja siksi Suomen ja Ruotsin pitää vahvistaa sotilaallista kykyään ja valmiuttaan niin ettei tänne ole hyökkääjällä tulemista.

Siitäkin huolimatta tapahtui Naton kanssa mitä tahansa.

Yle

16:05
Laura Kangas

Niinistö: Turkin vaatimukset yllättivät

Lehdistötilaisuus alkoi Niinistön puheenvuorolla. Hän kiitti Stoltenbergia siitä, että Suomi on saanut Natolta paljon tukea ja yhteydenpitoa Nato-hakemusprosessin aikana.

Niinistö kuvaa Suomen tietä Nato-hakemukseen suomalaisen demokratian taidonnäytteeksi.

Niinistön mukaan hän ja Stoltenberg ovat keskustelleet Nato-jäsenyyshakemuksen tilanteesta. Hän kertoo yllättyneensä Turkin mielipiteistä, mutta toteaa, että Turkin mielipiteitä on kuitenkin tärkeä kuunnella.

Niinistön mukaan Suomi sai Turkilta positiivisia viestejä mahdollisesta jäsenyyshakemuksesta kuukausia ennen varsinaista päätöstä.

Jäsenyyskeskustelut jatkuvat ja Turkin ja Suomen välillä käydään paljon keskustelua, Niinistö kertoo. On tärkeää kertoa Turkille mahdollisimman paljon siitä, mitä Suomessa on jo tehty niiden asioiden eteen, joita Turkki vaatii, Niinistö sanoo.

Niinistön mukaan Suomessa ei ole terrorismin suhteen sen suurempia ongelmia kuin muissakaan Nato-maissa. Siksikin Turkin mielipiteitä on välillä vaikea ymmärtää, Niinistö sanoo.

Sitten on Stoltenbergin vuoro. Hän kertoo, että Suomi on pitkään ollut Naton läheisimpiä yhteistyökumppaneita. Hänen mukaansa Suomen ja Ruotsin jäsenyydet nostaisivat sekä Naton että Pohjoismaiden turvallisuutta.

Stoltenbergin mukaan Nato on ottanut huomioon Turkin turvallisuushuolet. Nato on läheisissä yhteyksissä kaikkiin jäsenmaihin hakemusprosessin aikana, myös Turkkiin, Stoltenberg kertoo.

Nato on kasvattanut läsnäoloaan Suomen lähialueilla, Stoltenberg kertoo.

Aloituspuheenvuoronsa jälkeen Stoltenberg vastaa kysymykseen siitä, mitä hän ajattelee Turkin vaatimuksista Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydelle. Turkin huolet ovat ymmärrettäviä, Stoltenberg sanoo.

Hän sanoo, ettei mikään muu Nato-maa ole kärsinyt terrori-iskuista yhtä paljon kuin Turkki. Turkilla on Stoltenbergin mukaan tärkeä rooli Natossa Syyrian ja Irakin rajalla.

Nato käy tälläkin hetkellä Turkin kanssa keskusteluja, jotta Suomen ja Ruotsin hakemukset voisivat edetä, Stoltenberg sanoo.

Stoltenbergilta kysyttiin myös, saadaanko ristiriidat ratkaistua Madridin huippukokoukseen 28.-30.6. mennessä Madridin huippukokous ei ole koskaan ollut minkäänlainen määräaika Nato-hakemuksien jättämiselle

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (6)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. eerojuhani vaarala
  Eerojuhani Vaarala #3686959 Kirjoittaja

  Suomen ja Ruotsin pitää rakentaa erittäin voimakas rannikkopuolustus ja merivoimat Suomenlahdelle ja kolminkertaistettava hävittäjäaseensa sekä Ruotsin kymmenkertaistettava varusmiesarmeijansa. Jolloin mailta löytyy jämerää iskuvoimaa sekä Suomenlahdella että hävittäjävoimaa pitkin rannikoita ja rajoja Suomen itärajaa myöten.

  Paskapuheet saa riittää – tehdään Suomesta ja Ruotsista vahva puolustusliitto

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 2. eerojuhani vaarala
  Eerojuhani Vaarala #3686972 Kirjoittaja

  On täysin epähyväksyttävä asia että Nato-maa voi käyttää hädänalaiseksi astuneen Natoon pyrkijämaan hätää kiristyskeinonaan

  Sille ei ole mitään hyväksyttävää perustetta.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 3. eerojuhani vaarala
  Eerojuhani Vaarala #3686991 Kirjoittaja

  Euroopan pahin häirikkö Venäjän jälkeen, Turkki – avasi kiristyksellään Suomen Venäjälle kuin säilykepurkin

  Että syö Venäjä siitä.

  Ja Naton pääsihteeri käy jakamassa vuolaasti presidentti Niinistön rinnalla ymmärrystä Turkille eikä Suomelle lainkaan.

  Minkälaisia tomppeleita siellä Natossa on.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 4. MikaLehtonen
  Mika Lehtonen #3687005

  Stoltenberg tietää tarkalleen mistä kysymys, mutta hän ei voi sanoa sitä ääneen. Mielenkiintoista katsoa, miten tilanne ratkeaa, vaikka voikin hyvällä syyllä kysyä, kuinka kauan Naton kannattaa sietää Turkin temppuilua. Epäluotettavalla ja arvaamattomalla liittolaisella ei kuitenkaan loppupeleissä tee mitään. .

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 5. kraavi95
  Keijo Räävi #3687063

  Stoltenberg kehui taannoin että Suomen NATO -jäsenyys astuu voimaan kolmessa vartissa. Tuo aika on ohitettu jo aikaa sitten.

  0

  Ilmoita asiaton viesti