Näyttää siis siltä että hyvät ajatukset ylittävät kielimuurit – ja se että niin käy voi olla myös ajatusten hyvyyden testi.

Näyttää siis siltä että hyvät ajatukset ylittävät kielimuurit – ja se että niin käy voi olla myös ajatusten hyvyyden testi.

Näyttää suomenkieli olevan kansainvälisessä internetviestinnässä kelpo kieli.

Ei näytä kieli olevan sen käytön kansanvälisyyden este – vaan se onko esitetyt ajatukset kiinnostavia kehitysnäkökulmia avaavia.

https://yle.fi/a/74-20011083

Tämä minun blogini on suomenkielinen, ollut kohta 13 vuotta.

Ja on käyntimäärältään kertynyt kohta 600 000 käyntiin, käynneistä n 90 prosenttia ulkolaisia ja kasvavasti ympäri maailmaa.

Alhaalla viimeisen viikon käyntitilastoa eri maista – joiden oma kieli vaihtelee suuresti.

Itse koen että kun käytän suomenkieltä hyvinkin luovien ja uniikkien ajatusteni julkituomiseen – niin kieli ei asetu tielle sen luovalle käytölle kun tunnen nyanssit ja en kaiken aikaa kompuroi kysymykseen mikähän kukin asia on englanniksi.

Mutta samalla koetan huolehtia siitä että periaatetasoytimeltään ja soveltamisesimerkkiytimeltään sekä perusteluiltaan ajatukseni ovat selkeitä ja kaiketi käännettävissä useille kielille.

Ja niissä tietysti aforismi- tai vertaustyylinen tiivistetty esitys palvelee hyvin tarkoitustaan ajatuskiteytymänä joka jää myös mieleen.

Tästä tulee tietenkin johtopäätös – ei se kieli niin tärkeä vaan hyvät ajatukset.

Näyttää siis siltä että hyvät ajatukset ylittävät kielimuurit – ja se että niin käy voi olla myös ajatusten hyvyyden testi. Eikö se ole oikea johtopäätös.

Tämä kaikki ei tarkoita sitä että kaikki ymmärtäisivät tekstini – se on mahdoton ajatus sillä ajatuskulkuni ovat usein niin vaikeita ettei ne avaudu kaikille – ei vaikka korostan usein niiden periaatepuolta. Kaikilla ei ole kapasiteettia ja taustakokemusta ymmärtää kaikkea. Eikä sitä pidä asettaa esteeksi luovalle kriittiselle ajattelulleen kunhan tuo perustelut esiin. Ei kenenkään.

Jos ajatukset tuottavat uusia ajatuksia toisille niin sehän on vain hyvä asia.

Tässä mielessä blogini on kansainvälisesti leviävä suomenkielinen yhden miehen uniikki ajatuspaja.

Finland
281
United States
235
Germany
144
Bulgaria
102
France
98
India
21
Netherlands
15
Sweden
11
Singapore
5
Brazil
4
Canada
4
Romania
3
Thailand
3
Switzerland
2
China
2
Spain
2
Philippines
2
Denmark
1
United Kingdom

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu