Sääntö-Suomen, keskisormea säännöille-Suomen ja täyspolitisoituneen median pyhä sairas kolminaisuus

Sääntömegafonian, keskisormea säännöille kakofonian ja täyspolitisoituneen konservatiivimedian pyhä yhteiskunnallisesti sairas kolminaisuus – jota oikeuskansleri ja oikeusasiamies ei asiana edes ymmärrä, antakaa heille kenkää

Onko tämä median rooli – olla kontrolli-Suomen megafonina – kuten alhaalla olevassa Ylen jutussa.

Eikä media edes taida käsittää – että kun – suositaan ja hyväksytään tuosta noin vain säännöistä piittaamattomuutta, eräänlaista keskisormea säännöille Suomea – joka näkyi mm usein koronarajoitusten yhteydessä, että tehtiin rajoituspiittaamattomista baariporukoista median hetkellisiä keskisormistaroja.

Niin media ei käsitä sitä että keskisormea säännöille Suomi on yhtälailla kontrolli Suomea kuin se että herätään tapahtuviin asioihin ensimmäiseksi median kontrollimegafonilla – niin kuin tuossa retkeilyuutisessa.

Kontrollimegafoni-Suomessa ja keskisormea säännöille-Suomessa – on ilmeisestä vastakkaisuudestaan huolimatta sama piirre jolla ne kytkeytyy lujasti yhteen – yllättävä piirre joka ei tule liki kenellekään mieleen. Mutta jolle löytyy runsain mitoin todisteita empiriasta.

Molemmat sekä kontrolli megagoni-Suomi kuin myös tyypillisesti täysasenteellisessa baarien keskisormea säännöille-Suomessa on sama piirre yli kaiken.

Ne ovat erittäin konservatiivisia – kontrollimegafoni-Suomi herää heti sääntökirja kädessä moralisoimaan kaikkea uutta.

Mutta myös mikään porukka ei lopulta ole niin konservatiivinen ja uutta torjuva kuin keskisormea säännöille-Suomi baareissa.

Sieltä löytyy aina ensimmäiseksi etsitään esteitä mahdollisuuksien sijaan asennetta kaikkeen uuteen – taustalla varmaan pelkoa ja itsetuntoa raapivaa kateutta kaikkeen uuteen jota joku toinen tekee, he kun usein kokevat että heillä on takanaan vain menetettyä tulevaisuutta usein asenteella ”ettei se minusta johtunut”.

Ja typerää on sitten kun mediankin valtaa sama konservatiivisuus että se junnaa kahdessa urassa – sääntömegafoniassa joka on usein moralismikakofoniaa.

Ja keskisormea säännöille kakofoniassa.

Ja sitä että julkisuus on sääntömegafoniaa ja piittaamattomuuskakofoniaa pidetään sitten jonakin edistyksellisenä – keskusteluna – kun se on pohjimmiltaan nimenomaan lähes aina asennetunteellista konservatismia.

Mistä nuo molemmat – demokraattisena keskusteluna, hah – teloo välittömästi ulos – sen kolmannen mahdollisuuden – sen joka on ainoaa aitoa kehityshakuisuutta noiden kahden konservatismin sijaan.

Ja se on mahdollisuusmegafoni-Suomi. Se vaiennetaan aina ja ensimmäisenä niin että sen suhteen mediaa ei voi pitää konservatiivikumartelussaan ja rahan vuoksi perseennuolennassaan tiedonvälittäjänä – vaan tiedon välittämättä jättäjänä. Karmeaa, mutta näin on.

Asian ymmärtää suurena kokonaiskaarena tätä kautta – ja median typerän kehitysvastaisen roolin siinä.

Kun retkeily on lisääntynyt niin kuinkas ollakaan media heräsi Ylessä vain konservatiivimegafoni kädessään – kertomaan miten retkeilyssä on rikottu sääntöjä.

Oleellisena media-asenteena ollen:

Älä häiritse sääntömegafoni-Suomea ja keskisormea säännöille-Suomea – sillä – että kerrot mitä hienoja juttuja retkeilyssä on – sillä molemmat konservatiivitahot niin sääntömegafoni-Suomi kuin keskisormea säännöille-Suomikin ahdistuvat niistä.

Niin juuri – ahdistuvat

Sillä se että pitäisi heidän jotain uutta samasta kaavastaan poikkeavaa tehdä tai sallia muiden poikkeavan – on noille konservatiivitahoille ahdistavaa. Ihan mahdoton asia – minäkö reppu selässä metsään ja laavulle – mitä naapuritkin sanovat ja siellä eksyy kun siellä ei ole sääntöjä joka paikassa viemässä omaa harkintakykyä ja etenkään vastuuta siitä, että minäkö itse harkitsisin ja päättäisin, enhän minä sellaista uskalla – mutta sääntömoralisoida kyllä uskallan meidän sääntömoralisti tuttujen juoruilukerhon kanssa.

Sääntömoralistit pelkää että erehtyvät sääntörikkeisiin ja keskisormea säännöille porukat sitä että uusi pelottaa – sillä missä on kaikki asenteellisuus tunnevaltaisinta ja kasvamaista kuin junan raide baariporukoissa – jotka käärii porukalla kaikki asiat asennekäärepaperiinsa, ulkomaalaiset, politiikan, sähköpyörät, kaiken mikä haiskahtaakin uudelta, juovat kaljaa ja täyttävät iltapäivälehtien sanaristikoita ja vastailevat niiden tietokilpailuihin. Ja ovat mielestään ajan hermolla ja kehityksessä mukana.

Tuloksena ollen se että Suomessa vallitsee kaiken kehitysvastaisuuden konservatiivinen pysähtyneisyyden pyhä kolminaisuus – 1. Sääntömegafoni-Suomi – 2. Keskisormea säännöille-Suomi – ja niiden julkisuusoperaattorina niiden paikallaanjunnaavalla konservatiivisuudella rahastava konservatiivinen media – joka panee kaiken uuden ja rohkean noiden kahden täysasenteellis-konservatiivisen tahon välille kujanjuoksuun – jossa ruoskat heiluu ja pilkkasanat raikaa. Ei ole mikään ihme että taannoin kännäävät toimittajat tekivät haastatteluja juttuihinsa baariporukoissa ja baarista kotiin mennessään taksikuskeilta – muodostuipa mediaan oikein kansan asiantuntijuusgenre ”taksikuskien mielipiteet”. Oli siinä medialla arvoketjua kerrakseen – alkoholi, baarit ja taksikuskit.

Ja ajatella tästä konservatiivityperyyden pyhästä kolminaisuudesta on tehty ihan poliittinen aate – niin että media on suorastaan puolueen tapainen taho suomessa – asenteelliskonservatiivinen mutta ei mahdollisuuspositiivinen media.

Ja tämä myös luotaa syvältä sitä miksi kaikkeen siihen media on tarttunut kaikella asenteellisella äkäisyydellä mitä Sanna Marin on tehnyt.

Marinhan on juuri pantu – tehden samalla mediasta täyspoliittisen tahon vaaleissa – sääntömoralistien ja keskisormea säännöille  porukoiden välille kujanjuoksuun joka asiasta.

Joka on mennyt mediassa niin pitkälle että –  Suomen pääministeri Sanna Marinin – täytyi pitää – hallituksen – tiedotustilaisuus toriesiintymisessään Tampereella.

Kun media ei suostunut tiedottamaan sitä mitä Suomen pääministeri Sanna Marinilla oli hallituksen – Suomen merkittävimmän operatiivisen tahon – tekemisistä sanottavaa. Ja tietenkin oikeuskansleri ja oikeusasiamies reagoi vain sen verran että luki lakimiesten lounaalla sellaisesta ehkä jotain iltapäivälehdestä.

Sääntömegafonian, keskisormea säännöille kakofonian ja täyspoliittispropagandisoituneen  konservatiivimedian pyhä kolminaisuus on yksinkertaisesti

Sairasta – yhteiskunnallisesti sairasta.

Tässä Ylen sääntömegafonian herääminen pysähtyneisyyttä häiritsevään ja ahdistavaan retkeilyn kasvavaan suosioon – apua, joku kehittyy ja kasvaa, ja alleviivaa meidän pysähtyneisyyttä paikoillemme.

https://yle.fi/a/74-20010502

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu