Nopean rahan porkkana metsissä on ollut niin houkutteleva että metsien porkkanamaa on syöty jo pieninä porkkanoina

Nopean rahan porkkana  metsissä on ollut niin houkutteleva että metsien porkkanamaa on syöty jo pieninä porkkanoina

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009193114.html

Mutta – oheisessa jutussa ei käsitellä ollenkaan kahta asiaa. Eikä muutenkaan ole näkynyt julkisuudessa.

Että onko saadut metsäperinnöt – tai vanhempien metsät kun he eivät enää jaksa metsiään hoitaa – pantu samantien liian pieniä puita kaatavan ja risutkin metsästä vievän tehostetun harvennuksen kohteeksi tai liki taimikkotasoisenkin metsän avohakkuuksi energiapuuverukkeen alla.

Eikä sitäkään ole käsitelty että onko risutkin maasta metsien ravinneryöstöhakkuut  ja koko metsänhoito joidenkin metsänomistajien kohdalla karannut protestiluontoiseksi hakkuuraivoksi ympäristövaatimuksia kohtaan – ” minähän teen metsilleni mitä haluan ja otan rahat pois metsistä ennenkuin ympäristönsuojelu sen kokonaan estää”  ajattelulla.

 

Ps. Kysymys kuuluu myös – onko energiapuu todellakin päätynyt energiapuuksi vai selluteollisuudelle.

 

Ps2. Kysymys kuuluu myös onko keskusta nostattanut luonnonsuojelun vastaisen metsäkapinan joka on johtanut ”otan rahani pois metsistäni vielä kun saan risuja myöten” reaktioon  – joka johtaakin sitten massiivisiin maksuihin kansantaloudelle kun metsien hiilinielu on kääntynytkin hiilipäästöksi. Että keskusta ympäristövastaisessa raivossaan tekikin sitten vihoviimeisen ja kalleimman temppunsa kansantaloudelle ennen romahtamistaan muutaman prosentin puolueeksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu