Nykykapitalismi on pilalla – sen rumin ilmentymä on Putinin oligarkinen diktatuurikapitalismi

Nykykapitalismi on pilalla – sen rumin ennen näkemättömin ilmentymä on Putinin oligarkinen diktatuurikapitalismi

Jossa lahjotaan miljardeilla oligarkit hyväksymään mitkä vaan Putinin toimet sotia myöten. Ja lahjomisen jälkeen voikin jo pakottaa.

Ja jossa ei ole ytimessä korruptio – vaan ylhäältä tulevat diktatoriset komennot oligarkeille, hallinnolle ja kansalle – joka menee käskystä hurraamaan sinne missä hurraamista tarvitaan. Ei ihme että ihmisten lippujen heilutukset tulee propagandavudeoilla kuin koneelta.

Sen lisäksi diktaattori Putin ryhtyy komentelemaan länttäkin, kiristää ydinaseilla, uhkailee. Ja oligarkien valta on levittäytynyt ympäri maailmaa ja eikä maailmalla ymmärretä minkälaisessa systeemissä ovat mukana. Tekee tuskaa irrottautua rahasta jossa on Putinin sormenjäljet.

Rahalla kun ei lähtökohtaisesti ole kenenkään sormenjälkiä mutta nyt on.

Ukrainan sota ei ole vain turvallisuuspoliittinen kriisi – vaan myös kapitalismin rajoittamatta jääneiden mahdollisuuksien ja porsaanreikien kriisi. Niiden rappion raivoaminen Ukrainan sotatantereilla.

Aivan kuin kapitalistinen globalisaatio olisi rakentanut ison laivan – ja Putin porannut sen pohjaan helvetin ison reiän.

On siis aika mennä Venäjän hyökkäyksen talouskriisissä perusteellisen syvälle.

Kuin porautua omenaan niin syvälle että madon mustuttama viimeinenkin kohta on poistettu.

Putinin kannattaisi vetäytyä vallasta kirjoittamaan kirja Mein Rupla.

Sen verran häijyn virityksen hän rakensi – joka oli uhata upottaa lännen kapitalismin.

Mutta politiikka palasi valtaan – ja osoitti varsin vauhdikkaasti – se mihin kapitalismi ei pysty niin siihen pystyy politiikka.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu