Nyt EU:ssa ei pitäisi ryhtyä keskinäiseen voimapolitiikkakisailuun vaan ihan muuhun

Nyt EU:ssa ei pitäisi ryhtyä keskinäiseen voimapolitiikkakisailuun vaan ihan muuhun

Nimittäin aitoon demokratiaan – jossa ei ratkaise valtioiden koko ja talouden intressit – vaan se mitä ratkaisuja demokraattisesta keskustelusta on tarjolla ja miten ne palvelevat EU:n merkittävimmän vallanpitäjän etua – nimittäin kansalaisen etua.

Kaiken pitäisi kulminoitua kansalaisen etuun eri puolilla EU:ta heidän paikalliset olosuhteensa huomioiden.

Ja se ei varmasti toteudu niin että isot EU-valtiot alkavat kisailla keskenään – tai hakevat kilpailuetua toisiinsa nähden ulkomailta kuten Saksa Kiinasta tai Unkari Venäjän energiasta – se kaikki johtaa vain EU:n hajoamiseen tämän hetken arkkivihollisemme Venäjän eduksi.

Vaan niin että suuret EU-jäsenmaat alistetaan ja ne alistuvat valtioiden koosta riippumattomaan demokraattiseen ongelma- ja ratkaisukeskeiseen keskusteluun.

Minä ehdotan että asiaan perustetaan EU:n ongelma- ja innovaatioelin jonka puheenjohtajaksi ja vetäjäksi valitaan Sanna Marin – joka on hyvä varmaankin johtamaan ongelma- ja innovaatiokeskeistä toimintaa.

Tuo ongelma- ja innovaatioelin toimisi ikäänkuin EU-komission ja -parlamentin yhteydessä avustavana elimenä.  Koskien myös EU:n toiminnan kehittämistä.

 

EU:hun pitää perustaa äly- ja innovaationyrkki.

 

https://yle.fi/uutiset/3-12664230

 

 

Minusta EU:n ja jäsenvaltioidensa suorituskyky älylliseen ja innovatiiviseen kapasiteettipotentiaalimassaansa nähden on aivan liian alhainen. Erityistä puutetta on hallinnollis- ja arvostrategisen dynaamisen kyvyn operatiivisesta läsnäolosta.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu