Nyt kannattaisi ymmärtää sodan muuttunut luonne suhteessa Suomeenkin.

Nyt kannattaisi ymmärtää sodan muuttunut luonne suhteessa Suomeenkin.

Aivan kuten Pekka Toveri sanoo sota on muuttunut hybridisodaksi sabotaaseineen.

Tutkijat paheksuvat Pekka Toverin lausuntoa sodasta: ”Ei lisää Suomen turvallisuutta” https://www.is.fi/politiikka/art-2000010536035.html

Ja se että nekin on sotaa on perusteltavissa kahdella näkökulmalla

1. Hybridisota on kuin jännittynyt tilanne valtioiden välisissä suhteissa niiden rajalla – tosin Putinin desantit on jo ylittäneet Suomen fyysiset rajat.

2. Avoimeksi sotatoimeksi nämä hybridisodan toimet muuttuvat fyysisen rajan yli ammutun tappavan laukauksen tapaan silloin kun desanttien hybriditoimet tappaa tai haavoittaa Suomen kansalaista.

Eli tilanne tulkitaan avoimeksi hyökkäykseksi Suomea vastaan.

Tästä kaikesta on nyt vedettävä se johtopäätös – että kun eduskunta saa käännytyslain maaliin – niin sen pitää heti pohtia ratkaisu mitä tehdään hybridivaikuttamistilanteessa joka vahingoittaa suomalaisia.

Ettei käy niin että kun ei tiedetä mitä tehdä niin ei tehdä mitään.

Eduskunnan ja tutkijoiden pitää lopettaa naiivi pyristely irti asiasta että Venäjä uhkaa meitä jo nyt rajojemme sisällä – hybridisodan keinoin.

Ja että käännytyslaki pitää nähdä yhtenä dynaamisena askeleena – desanttien maahanpääsyn esteenä – tilanteessa jossa on systemaattisesti ja päättäväisesti varauduttava myös selkein päättäväisin operaatioin mitä Suomi tekee erilaisissa Venäjän vihamielisissä vaikutustilanteissa.

Selkeän päättäväisen operatiivinen pitää olla siksi – että Venäjä saa viestin.

 Me emme ole epäoperatiivisen reagoimattomia ja aloitteettomia missään Venäjän uhkatilanteessa.

Siihen asenteeseen yli puoluerajojen eduskunnan pitää oppia. Ja viranomaisten sitä uhka-asioissa sitä tukea.

eerojuhani vaarala

Akuutti kysymys kuuluu - onko Kiina sytyttämässä Venäjän propagandaopeilla Eurooppaan ja Aasiaan maailmansotaa

***

Pitäisikö Euroopan reunavaltioiden ampua Mainilan laukaukset - että päästään tositoimiin Venäjän nujertamiseksi.

https://yle.fi/a/74-20098829
***
Itsekkyyden etiikka - että paras on kun kaikki ajattelevat vain omaa etuaan - on ajautumassa maailmassa täydelliseen konkurssiin.

Sillä edes realiteetit ei kestä sitä saati sitten etiikka.
***
Tavallisten ihmisten tavallinen arki tuhoaa kaikista eniten ja kaikista varmimmin luontoa ja ihmiskunnan tulevaisuutta - kun he eivät osaa käyttäytyä luontoa kohtaan.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/7a265f25-3486-4141-aaba-2703cf46d42c

***

Lyhyt kertaus kehittämästäni eettis-realismin aatteesta ja muista ajattelutavoistani.

EETTIS-REALISMI

Eettis-realismin perusta on kaksi lausetta

1. Mitä enemmän asiassa on sekä realismia että etiikkaa - siis molempia - sitä parempi asia on ratkaisuna

2. Etiikan määritelmä - jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari mukaan lukien eläimet ja kasvit - muita, itseä, luonnon ja ihmisten monimuotoisuutta vahingoittamatta ja luontoa perusteettomasti vahingoittamatta.

Arvojani ovat - hyvyys, kauneus, oikeus, totuus ja kohtuus.

Ihmiskunnan pitää kasvattaa aineettomien arvojen osuutta sekä yhteiskunnassa että taloudessa - sillä aineettomat arvot ravitsevat ihmistä henkisesti ja sivistävät ihmistä - ja sen lisäksi aineettomat arvot kuluttavat ympäristöä ja luontoa minimaalisesti verrattuna materialistiseen kulutukseen. Siksi aineettomat arvot pelastavat luonnon ja ihmiskunnan - ei materialistiset arvot.

Aineettomista arvoista tärkeimpiä ovat - hoiva ja huolenpito, sosiaalisuus, kulttuuri, itsensä kehittäminen ja luontosuhde.

Ihmiskunnan pitää minusta opetella seuraavia asioita

- poikkileikkausajattelusta katteettomine yleistyksineen dynaamiseen aikajana-ajatteluun jossa poikkileikkaustieto on sen hetken kuvaus aikajanasta kun poikkileikkaus tehdään

- on opeteltava ajattelemaan asioita dynaamisina arvoketjuina

- on opeteltava kaikki asiat dynamiikkoina - niin että sekin on dynamiikkaa, pysähtynyttä dynamiikkaa, kun mikään ei liiku ja mitään ei tapahdu. Dynamiikkaa siis tarvitaan asioiden kehittämiseen ja muuttamiseen.

- ihmisen on hyvä olla kun ruuasta saatu energia virtaa sekä aivosolujen läpi merkitystä antavalla tavalla - niin että ihminen kokee elävänsä joka solullaan - lisäksi hyvä olo syntyy siitä kun ihminen on toisaalta monissa tavoitteellisissa prosesseissa - kuten toisista huolehtimassa, sosiaalisissa vuorovaikutuksissa, itseään kehittämässä kulttuurin teon ja nauttimisen prosesseissa mutta toisaalta olla pyrkimättä mihinkään vaan olla hyvässä luontosuhteessa luonnon kanssa läsnäollen. Pitää opetella ja antaa aikaa välillä itselleen - että minä olen tässä ja luonto on tuossa ja olemme läsnä toisillemme ja meillä molemmilla on hyvä olla.

Siinä tiivistelmä monista tärkeimmistä asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu