Oikeistopopulismin kaksi syytä – ja turhat muutoksen pelot

Oikeistopopulismin kaksi syytä – ja turhat muutoksen pelot

Toinen on maahanmuutto – mutta se ja sen pelot ovat paljolti symbolisia – joskin varovaisuuteen maahanmuutossa on aihetta. Maahanmuutossa pelätään samaa asiaa kuin oikeistopopulismin nousun toisessakin syyssä.

Ilmastonmuutoksessa ja pandemioissa.

Sekä maahanmuutossa että ilmastonmuutoksessa ja pandemioissa ollen pääsyynä oikeistopopulismin nousuun sama asia.

Ne uhkaavat eivätkä vain uhkaa vaan käytännössä vievät tutun ja turvallisen entisen ja saattavat ihmiset eksyksiin ja epävarmoiksi.

Niinpä he tarttuvat konservatiivisuuteen, paluuseen johonkin vanhaan – jolloin ne toimivat todellisuudentorjunnan välineinä sille että maailma muuttuu ja on jopa uhkaava – ainakin siinä mielessä että uusi tilanne uhkaa heidän vanhaa tuttua vakiintunutta olotilaansa – vaikka se muutos vaikkapa autoista sähköisiin pienkulkuneuvoihin ei olisikaan lopulta niin suuri eikä pelottava vaan suorastaan nautinnollinen.

Samalla tuohon todellisuuden torjuntaan liittyy myös älyttömyyksiä kuten että ilmastonmuutos on vihreiden vika.

Mutta tuohon todellisuuden torjunnan älyttömyyteen liittyy myös se – että mitä älyttömimmät populistiset ajatukset menee läpi ja kaikenlaiset huuhaapoliitikot pääsee eduskuntaan asti – vain koska heidän poliittinen hourailunsa meni kansassa läpi.

Mutta siitä ollen se seuraus että perussuomalaiset kansanedustajat ovat järjestäneet mitä kummallisimpia performansseja eduskunnassa – joiden pääsanoma on se joka lähti jo perussuomalaisten kannattajista – ei me oikein tiedetä ja ymmärretä asioista juuri mitään mutta pidetään nyt edes keskisormi pystyssä eduskunnan kustannuksella hauskaa.

Niinpä eduskunnassa istuu joukko perussuomalaisia politiikan alakoululaisia.

No se on fakta.

Fakta on myös se että he voisivat oppiakin jotain.

Ja se ettei se uudistuneeseen maailmaan siirtyminen niin kauheaa ole.

Vai onko se jotenkin kauheaa että jos siirrytään materialistisesta kasvusta aineettomaan – niin ihmisethän saavat puuhata aiempaa mieluisampia asioita ympäristönsuojelun rajoissa.

Eli turhia pelkoja monet oikeistopopulistit viljelee jopa vihreistä aatteista.

Muutospelko on nyt vain niin suuri kun käytännössä niin paljon vanhaa tuttua muuttuu – mutta tilalle tulee paljon uutta mieluisaa sisältöä.

Siihen muut puolueet tulevat kuitenkin tähtäämään – koska se on vaihtoehdoista mieluisin.

+1
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu