Oikeuskanslerin toimien tutkimusvaatimus tiivistyy – oikeushistorian professorilta raju suora kritiikki

Oikeuskanslerin toimien tutkimusvaatimus tiivistyy – oikeushistorian professorilta raju suora kritiikki

” Oikeushistorian professori Jukka Kekkonen Helsingin yliopistosta sanoo, että lainvalmistelun taso on pettänyt aika pahasti liikkumisrajoitusesityksessä.

Valmistelun ongelmat olivat vielä pahempia edellisen hallituksen aikana, mutta nytkin niitä riittää, katsoo Kekkonen. Häntä haastateltiin Ylen aamussa.

– Lainvalmistelusta näyttävät usein puuttuvan riittävät vaikutusarvioinnit, ja lisäksi on teknisiä ongelmia aivan kohtuuttoman paljon. Jos ei pystytä tekemään kunnon lakeja nopeassa ajassa, niin otetaan leveämpiä hartioita käyttöön. Onhan meillä juridiikan asiantuntijoita muuallakin kuin THL:ssa ja sosiaali- ja terveysministeriössä ja valtioneuvoston kansliassa.

– Oikeuskanslerin rooli on aivan keskeinen suomalaisessa systeemissä, ja tämä tilanne panee jo hiukan ihmettelemään sitä, kuinka tämä on päässyt läpi tässä muodossa eduskuntaan asti. Tarkempaa syyniä olisi kyllä ehdottomasti kaivattu. ”

 

Ps.

Näyttää siltä että oikeusviranomaisten ja oikeusvaltion kritisointi maailmassa on yleistymässä – hyvä vain jos etiikka kaivautuu esiin

https://yle.fi/uutiset/3-11866374

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu