Voisiko Israelin ja Palestiinan kriisin ratkaisun lähtökohta olla maantieteellinen

Voisiko Israelin ja Palestiinan kriisin ratkaisun lähtökohta olla maantieteellinen

Että käydään win-win maanjakoneuvotteluun Israelin ja palestiinalaisten välillä. Että kumpikin voi luopua ja kumpikin saavuttaa – jotta saadaan Palestiinalle yhtenäinen alue.

Periaatteella – että tilanteen ratkaisemisessa ei voi voittaa jos ei suostu jotain häviämään.

Ja että siitä periaatteesta pidetään kiinni – asia ja maa-ala kerrallaan – kunnes saavutetaan kummallekin siedettävä win-win tilanne – ja että synnytetään yhtenäinen Palestiinan valtion alue.

Se että Palestiina olisi yhtenäinen maantieteellinen alue – on viisas päälinjaus – koska se veisi pienet nykyiset konfliktipesäkkeet kokonaan pois.

Ja että Palestiinan yhtenäisen alueen rakentamistyötä rahoittaisivat tyydyttävälle tasolle niin arabimaat kuin länsikin. Että kansainvälinen rahoitus voisi myös toimia motivaationa.

 

Asetetaan iso yhtenäisen alueen Palestiinan valtio isoksi kuvaksi ja tavoitteeksi – niin että ei takerruta ikiaikaisiin kiistakapula yksityiskohtiin –  ja niin – että siten ison ratkaisun win-win tyytyväisyys hävittää kiistakapula-asioiden painoarvon siedettäviksi tappioiksi molemmille osapuolille hyvän ratkaisun kokonaisuudessa.

eerojuhani vaarala

Ajatus että annettaisiin Putinin voittaa on samaa barbaarista tasoa kuin että yliopistot ja korkeakoulut luopuisivat tieteen periaatteista.

Ollaksesi varmasti ajantasalla miten ajattelen ja mitä kirjoitan - kannattaa sinun seurata blogiani

http://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Hyvät neuvot tulevat kaikkein kalleimmiksi – silloin kun niitä ei ymmärretä kysyä. Kyllä minä konsulttina olen käytettävissä – tietty maksua vastaan – jos asiat jumittaa.

Aforismi. Jaettaessa hyvä lisääntyy - pelkästään vastaanotettaessa se ehtyy.

Aatteeni on kehittämäni eettis-realismi - se näkyy kirjoituksissani - tartun asioihin suoraan ja eettisesti.

Aforismi - meidän pitää rakastaa ja kehittää julkista sektoria - eikä vihata ja tuhota sitä

Mielipide kannattaa aina ilmaista näistä syistä

1. Jos se tuo uuden syventävän, laajentavan, tarkentavan näkökulman asiaan

2. Jos se asettaa perustellusti vastakkainasettelun tai kritiikin erityisesti asenne- ja ennakkoluulolähtöisiin näkemyksiin

3. Jos se edistää ihmisten etiikka- ja realiteettitajua

4. Jos se stimuloi ihmisiä ajattelemaan

5. Jos se osoittaa ajatteluvirheitä

6. Jos se edesauttaa ihmisiä ymmärtämään että - asiat on paitsi dynaamisia jatkumoita eikä staattisia poikkileikkauksia - mutta myös eri tahojen muodostamia arvoketjuja

7. Jos se edesauttaa ihmiset saamaan kiinni ajatuksesta että asiat on aina prosessiluontoisia - myös silloin kun niissä ei näy mitään prosessintapaistakaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu