Voisiko Israelin ja Palestiinan kriisin ratkaisun lähtökohta olla maantieteellinen

Voisiko Israelin ja Palestiinan kriisin ratkaisun lähtökohta olla maantieteellinen

Että käydään win-win maanjakoneuvotteluun Israelin ja palestiinalaisten välillä. Että kumpikin voi luopua ja kumpikin saavuttaa – jotta saadaan Palestiinalle yhtenäinen alue.

Periaatteella – että tilanteen ratkaisemisessa ei voi voittaa jos ei suostu jotain häviämään.

Ja että siitä periaatteesta pidetään kiinni – asia ja maa-ala kerrallaan – kunnes saavutetaan kummallekin siedettävä win-win tilanne – ja että synnytetään yhtenäinen Palestiinan valtion alue.

Se että Palestiina olisi yhtenäinen maantieteellinen alue – on viisas päälinjaus – koska se veisi pienet nykyiset konfliktipesäkkeet kokonaan pois.

Ja että Palestiinan yhtenäisen alueen rakentamistyötä rahoittaisivat tyydyttävälle tasolle niin arabimaat kuin länsikin. Että kansainvälinen rahoitus voisi myös toimia motivaationa.

 

Asetetaan iso yhtenäisen alueen Palestiinan valtio isoksi kuvaksi ja tavoitteeksi – niin että ei takerruta ikiaikaisiin kiistakapula yksityiskohtiin –  ja niin – että siten ison ratkaisun win-win tyytyväisyys hävittää kiistakapula-asioiden painoarvon siedettäviksi tappioiksi molemmille osapuolille hyvän ratkaisun kokonaisuudessa.

eerojuhani vaarala

Mitä jos perustetaan monimuotoisuusdynaaminen puolue ajatusteni varaan

Jos puolue perustetaan minun luovien visioitteni ja analyysieni varaan - niin minä en olisi asiassa muu kuin tausta-ajattelija ja osaltani operaatiosuunnittelija.

En siis puolueen puheenjohtaja enkä edes aiemmin blogissa esitettyä enempää aloitteentekijäkään.

Muiden pitää kokea että jo tähän asti esittämissäni linjoissa on ajatusta ja haluavat lähteä niitä toteuttamaan.

Minulle riittää se vaiva mitä nytkin teen että kehittelen visioita ja analysoin asioita. Siinä on 70 vuotiaalle kyllin puuhaa.

Ja olisin yhtä lailla jäsen kuin muutkin ja voin lähteä puolueesta kävelemään jos siltä tuntuu.

Ps.En minä yritä vaan.muut yrittää sitä puoluetta – minä tuen sitä ja annan ideologiaa.

Niin se menee.

Mutta sillä puolueella on varmasti ohjelma joka on 1. Uniikein ja 2. Joka kehittyy jatkuvasti kun analysoin asioita ja luon käsityksiä 3. Siksi se puolue on sellainen jolta ei seurattavuus lopu

***

Tarvitaan ilmavampaa monimuotoisuuden, humanismin ja kulttuurin dynaamisesti yhdistävää poliittista aateryhmää vaikuttamaan politiikkaan.

Siinä aatteessa on yhteiskunnan pohjavesien virtauksia, raikkautta ja selkeää sanoman kirkkautta.

Vihreät on ympäristötekninen - ei ympäristöyhteiskunnallinen puolue

Vihreät eivät ole kyenneet uskottavasti yhdistämään aineettomia arvoja ympäristöpolitiikkaan - siksi sen sote- ja koulutus- sekä kulttuuripoliittiset ohjelmat ovat aina teknispinnallisia päälleliimauksia - tavoittamatta aineettomien arvojen pohjaa ja syvyyttä.

Siksi vihreät on niin kaupunkilaistekninen puolue - ja on hiipumassa pois. Ihmiset ei tunnista vihreissä aatesyvyyttä - vihreät ei puhuttele sitä. Vihreät on siksi myös niin avuton humanistisissa kysymyksissä - vailla mitään syvällistä ihmisiä koskettavaa sanottavaa humanistisista kysymyksistä.

Ympäristöarvoilla ja monimuotoisuudella on paljon dynaamista yhteyttä aineettomiin arvoihin, humanismiin ja kulttuuriin - mutta.vihreissä nuo dynaamiset kanavat eivät ole auki eivätkä toimi.

Tekniset säädöt ympäristöasioissa ei koskaan ulotu teknistä pintaa syvemmälle.

Siksi vihreä teknisyys hiipuu vähitellen pois.

Tarvitaan ilmavampaa monimuotoisuuden, humanismin ja kulttuurin dynaamisesti yhdistävää poliittista aateryhmää vaikuttamaan politiikkaan.

Siinä aatteessa on yhteiskunnan pohjavesien virtauksia, raikkautta ja selkeää sanoman kirkkautta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu