Olisiko matalan syntyvyyden pääsyitä nämä

Olisiko matalan syntyvyyden pääsyitä nämä

1. Digitaalinen sosiaalinen kommunikaatio ja maailmankuva – jossa suurin vaikuttava tekijä on että elämä on yhä enemmän digitaalisuuden päässä tuolla kaukana – eikä välittömästi  analogisesti aitona tässä ja nyt ihmisten kanssa.

Missä ovat esimerkiksi ravintolat ja kahvilat tai muut julkiset tilat joissa kännykkäsignaalit on estetty kokonaan.

Entä voiko kodin estää vaikkapa jonakin päivän aikana samalla tavalla.

Entä kännykkään signaalinesto

2. Edistetäänkö yhteiskunnassa aitoa sosiaalisuutta – vai onko sekin maksumuurin takana.

3. Äärimmäistä tyhmyyttä talouselämässä sitä itseään kohtaan on se että sille syntyvyys ja lapset on kulu – eikä tulevaisuus

4. Onko ympäristön tärveleminen tärvellyt myös siittiöt ja munasolut jne

5. Ihmiset ei usko hyvään tulevaisuuteen – mutta se on katteeton usko – sillä kun kehitetään asioiden etiikkaa ja realismia – myös arvoketjujen toiminnassa – asioita saadaan varmasti parannettua.

6. Teknologia hallitsee niin taloutta kuin aineettomien arvojen mahdollisuuksia tuhoisin vaikutuksin – ja syntyvyydessä ja lasten kasvussa on aina kyse voimakkaalla tavalla aineettomista arvoista.

Ja esimerkiksi Suomi ja sen talouselämä ei enää edes tunnista lapsiin ja perheisiin liittyviä aineettomia arvoja

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010272705.html

eerojuhani vaarala

Orpo esittelee kansalle oikeiston etiikan realismin.g

Vastakkaisesti kohdistuvat ja rinnastuvat epäkohdat ovat syviä hitaasti parantuvia haavoja - ja niitä Orpon hallitus tekee sarjatulella. Ei ihme että rkp:n puheenjohtaja haluaa paeta puheenjohtajuudestaan mepiksi - rkp:n perusta on halkeillut.

Orpo esittelee kansalle hyödyllisten idioottien avulla - mukaan lukien perussuomalaisten äänestäjät - mikä on oikeiston etiikka ja sen mukainen kasvoille lyöty ruma realismi.

***

Valtion tuet pitää panna poikimaan vain ja ainoastaan vientiä - edes tuotekehitystukea ei pidä antaa - miksi - siksi että vientituki sisältää jo vaatimuksen tuloksekkaasta tuotekehityksestä joka yrityksen pitää itse maksaa - kun yritys joutuu itse maksamaan tuotekehitystukensa - niin taatusti tuotekehitysosasto ei uskalla laiskotella.

Ja eikö siis yritysten saamat valtion tuet pitäisi laittaa vientitavoitteisiksi - jos tuki ei nosta vientiä tuki pitää lopettaa. Niin kuin raviratojen tuki pitää heti lopettaa koska sillä ei ole mitään tekemistä viennin kanssa.

Ja myös niin että valtiontukia pitää hakea tuloksellisiin vientihankkeisiin. Muihin tukia ei anneta.

Silloin valtio panostaa tulosta vaatien Suomen keskeiseen ongelmaan - siihen että suomalaiset ei osaa viedä.

***
Eikö maailmassa ole yhtään arvotietoista eettistä maata - joka sanoo että nyt tämä riittää. Ja lähettää joukkojaan ja hävittäjiä lentäjineen Ukrainaan.

***
Kaikella omistamisella on ympäristövastuun taakka - kun siitä ei huolehdita syntyy ilmastonmuutos, monimuotoisuustuhot ja lajien kato

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu