Olisiko tästä metsäkiistan perusratkaisuksi – maksetaan metsänomistajille luonnonhoito- ja kansallispuiston hoitomaksua per hehtaari

Olisiko tästä metsäkiistan perusratkaisuksi – maksetaan metsänomistajille luonnonhoito- ja kansallispuiston hoitomaksua per hehtaari

Lähdetään siitä että avohakkuut kielletään ja metsäteollisuus saa vain sen verran puuta kuin rajoitustoimet antaa myöten.

Ja että metsäteollisuus oppii ajattelemaan ettei se puun määrä ratkaise vaan se mille jalostustasolle se saadaan ja hinnoitellaan.

Suunnataan Suomen metsän luonnonhoitoon ja kansallispuistoksi niin että saadaan Suomesta Euroopan metsäluonnon matkailumaa – ympärivuotisesti.

Siirretään metsätulon pohjaa aineettomien arvojen varaan.

Niin että metsänomistajat pitävät huolta metsän monimuotoisuudesta ja huolehtivat luontomatkailutarpeista – palkkiota vastaan.

Jos ei sitä tee metsäomaisuudesta verotetaan ja ulkopuolinen hoitaa sen metsän sitten. Joka johtaa siihen että luonnonhoitohaluttomat myyvät metsänsä sellaisille joita metsän aineettomat arvot kiinnostaa.

Ja metsästä muutenkin maksettaisiin veroa vain jos siitä on taloudellista tuottoa mukaanlukien matkailutulot.

Tilanne on se että toivoton taisto taivaan valtoja vastaan on metsänomistajien ja metsäteollisuuden taisto tuon kaltaisia trendejä vastaan. Ja voisi metsäteollisuuskin saada omistamistaan metsistä luonnonhoitopalkkioita mutta tietenkin maksaisi veroa kuten edellä.

Suomessa ovat ihmiset ottaneet metsän aineettomat arvot syliinsä eikä niistä luovu. Ja muualta maailmasta on tulossa lisää syliin ottajia.

Siihen pitää vastata.

Tämä on tietysti ajatusmalli jonka realiteettipohjaa en tunne eli siis idea miten valita uusi tie.

Keskustelulla nämä asiat aukeaa realismiksi jos on auetakseen.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu