On kierosti ympäristövastainen poliittinen valinta medialta painottaa hiilijalanjälkikritiikin autoiluun mökkeilyssä

On monella tapaa  kierosti ympäristövastainen poliittinen valinta medialta – että se painottaa hiilijalanjälkikritiikin autoiluun mökkeilyssä.

https://yle.fi/a/74-20095091

Eikä autoiluun kaupungeissa.

1. Se saa ihmiset kokemaan syyllisyyttä autoilusta mökkeilyssä – mutta ei yleisimmästä alle 3 km ruokakauppa- yms autoilusta kaupungeista

2. Vieroittaa ihmisiä autoilusyyllistämisellä mökkeilystä ja luonnosta

3.  Ja vahvistaa kaupunkien roolia maaseudun sijaan ihmisten elämässä.

4. Näin väistetään kaikista turhimman autoilun kaupunkien lähiautoilun kritiikki – ja samalla tehdään sähköautoilusta ympäristöpuhdasta – vaikka se on erittäin ympäristölikaista kuten kaikki autoilu kaupunkien lähiautoiluna verrattuna siihen että autoa ei käytetä lähiautoiluun.

5. Näin päädytään siihen äärityperään johtopäätökseen – että auton käyttö siihen missä se on välttämättömintä – tehdään syyllistäväksi vieden monta muuta hyvää asiaa mukanaan – ja puhdistetaan kaikista tarpeettomin autoilu eli kaupunkiautoilu ympäristösyyllisyydestä.

Luodaan kuva että kaupunkien lähiautoilu ei ole ympäristövastaista mutta mökkiautoilu on.

6. Näin kieroa, epäeettistä ja ympäristöepäeettistä on teknistaloudellinen autoilu- ja kaupunkikeskeinen poliittinen ja mediatoiminta ja -ajattelu.

Se ampuu tahallaan ohi eikä kohti osuen niistä asioista joihin tässä ympäristökriisien kasvavien kauhujen ajassa pitäisi tarttua.

Ja poliitikot kaikki samaa ryhditöntä nahjusmaista aikaansaamattomuutta näissä asioissa.

Ei yhtään poliitikkoa millään kaupunki-, valtakunnallisella tai globaalilla tasolla – joka ajaisi lähiautoilua ulos kaupungeista – joka on toinen globaali massiivinen ympäristötuho metsien globaalin avohakkuun ja puupeltoajattelun ohella.

eerojuhani vaarala

Ympäristölle ja monimuotoisuudelle myönteinen asenne leviää ihmisten parissa - niistä on tullut sosiaalinen normi

Ihmiset rakastavat yhä enemmän luontoa ja luonnoneläimiä mutta myös kotieläimiä ja lemmikkieläimiä.

Käsite monimuotoisuus kuuluu ja näkyy yhä useammin joka paikassa - on ymmärretty miten keskeinen käsite se on ihmiskunnan luontosuhteessa myös ihmiskunnan säilymisen kannalta.

Metsä tulee yhä läheisemmäksi ihmisille monimuotoisena asiana - puupellot ja avohakkuut menettävät suosiotaan ja metsän ja metsätalouden käsitteet monipuolistuvat mm jatkuvan kasvun metsänhoidon suuntaan.

Materialismi on yhä enemmän kyseenalaistettua samaan aikaan kun aineettomien arvojen äärimmäisen rikkaaseen kirjoon herätään yhä paremmin. Mitkä mahdollisuudet pelkällä sosiaalisuudella voi olla.

Autoilun dominointi vähenee ja samaan aikaan kaupungeista tulee sekä terveellisempiä, hiljaisempia ja turvallisempia - kaduilla kaikuu yhä enemmän autojen äänten sijaan ihmisten puheensorina - ja kaukaa kuuluu haitarin soitto ja kirkonkellojen soittokin tulee takaisin kaupunkien äänimaisemaan.

Ja lintujen laulu - aamulla herättyään voi avoimesta ikkunasta kuulla lintujen laulua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu