On luokatonta että Suomessa ei osata liki mitään uutisoida ilman adjektiiveilla asioiden hysterisointia.

On luokatonta että Suomessa ei osata liki mitään uutisoida ilman adjektiiveilla asioiden hysterisointia.

Niin kuin tuon mediajutun otsikointi – että tärkeää on missä on ja mihin saadaan synnytettyä hysteriaa – oli se sota, hyttyset tai koiran kakat.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010536956.html

Eihän se ole mikään uhkakuva vielä että Venäjän hybridipuuhastelu Suomessa muistuttaa Venäjän hybridipuuhastelua Krimillä.

Se on vain yksi realiteetti – ja siitä sitten pannaan kansan ajatukset laukkaamaan  hysteerisen uhkatunteen perässä että meille käy kuin Krimille.

Ja taas on realiteetit hukassa.

Eihän perkele Suomeen tule minkään valtion sotavoimat muuta kuin saamaan selkäänsä – niin kuivaa ruuti niin aseissa kuin suomalaisten mielissä.

Miten kukaan kykenee ohittamaan tuonkin realiteetin hysteriapeloissaan.

On luokatonta että media menee kaikkeen hysteria edellä – vielä luokattomampaa on että poliitikot runttaa asioita hysterialla läpi.

Sillä poliitkot on valittu käsittelemään realiteetteja – eikä niistä syntyviä tunteita ja hysterioita.

Elämme väistämättä maailmassa nyt että monia ihmisiä sattuu ja satutetaan.

Mutta kirkkaana pitää olla mielessä että ensimmäinen satutettava pitää olla tämän nykyisen satuttamisen alkuperäinen lähde – Putinin Kreml ja sen satuttajakäskyläiset.

eerojuhani vaarala

Akuutti kysymys kuuluu - onko Kiina sytyttämässä Venäjän propagandaopeilla Eurooppaan ja Aasiaan maailmansotaa

***

Pitäisikö Euroopan reunavaltioiden ampua Mainilan laukaukset - että päästään tositoimiin Venäjän nujertamiseksi.

https://yle.fi/a/74-20098829
***
Itsekkyyden etiikka - että paras on kun kaikki ajattelevat vain omaa etuaan - on ajautumassa maailmassa täydelliseen konkurssiin.

Sillä edes realiteetit ei kestä sitä saati sitten etiikka.
***
Tavallisten ihmisten tavallinen arki tuhoaa kaikista eniten ja kaikista varmimmin luontoa ja ihmiskunnan tulevaisuutta - kun he eivät osaa käyttäytyä luontoa kohtaan.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/7a265f25-3486-4141-aaba-2703cf46d42c

***

Lyhyt kertaus kehittämästäni eettis-realismin aatteesta ja muista ajattelutavoistani.

EETTIS-REALISMI

Eettis-realismin perusta on kaksi lausetta

1. Mitä enemmän asiassa on sekä realismia että etiikkaa - siis molempia - sitä parempi asia on ratkaisuna

2. Etiikan määritelmä - jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari mukaan lukien eläimet ja kasvit - muita, itseä, luonnon ja ihmisten monimuotoisuutta vahingoittamatta ja luontoa perusteettomasti vahingoittamatta.

Arvojani ovat - hyvyys, kauneus, oikeus, totuus ja kohtuus.

Ihmiskunnan pitää kasvattaa aineettomien arvojen osuutta sekä yhteiskunnassa että taloudessa - sillä aineettomat arvot ravitsevat ihmistä henkisesti ja sivistävät ihmistä - ja sen lisäksi aineettomat arvot kuluttavat ympäristöä ja luontoa minimaalisesti verrattuna materialistiseen kulutukseen. Siksi aineettomat arvot pelastavat luonnon ja ihmiskunnan - ei materialistiset arvot.

Aineettomista arvoista tärkeimpiä ovat - hoiva ja huolenpito, sosiaalisuus, kulttuuri, itsensä kehittäminen ja luontosuhde.

Ihmiskunnan pitää minusta opetella seuraavia asioita

- poikkileikkausajattelusta katteettomine yleistyksineen dynaamiseen aikajana-ajatteluun jossa poikkileikkaustieto on sen hetken kuvaus aikajanasta kun poikkileikkaus tehdään

- on opeteltava ajattelemaan asioita dynaamisina arvoketjuina

- on opeteltava kaikki asiat dynamiikkoina - niin että sekin on dynamiikkaa, pysähtynyttä dynamiikkaa, kun mikään ei liiku ja mitään ei tapahdu. Dynamiikkaa siis tarvitaan asioiden kehittämiseen ja muuttamiseen.

- ihmisen on hyvä olla kun ruuasta saatu energia virtaa sekä aivosolujen läpi merkitystä antavalla tavalla - niin että ihminen kokee elävänsä joka solullaan - lisäksi hyvä olo syntyy siitä kun ihminen on toisaalta monissa tavoitteellisissa prosesseissa - kuten toisista huolehtimassa, sosiaalisissa vuorovaikutuksissa, itseään kehittämässä kulttuurin teon ja nauttimisen prosesseissa mutta toisaalta olla pyrkimättä mihinkään vaan olla hyvässä luontosuhteessa luonnon kanssa läsnäollen. Pitää opetella ja antaa aikaa välillä itselleen - että minä olen tässä ja luonto on tuossa ja olemme läsnä toisillemme ja meillä molemmilla on hyvä olla.

Siinä tiivistelmä monista tärkeimmistä asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu