Kirjaudu blogeihin

On törkeä epäkohta – että yksityiset metsänomistajat saavat tuhota luonnon monimuotoisuutta ja lajeja ihan oman mielensä mukaan

On törkeä epäkohta – että yksityiset metsänomistajat saavat tuhota luonnon monimuotoisuutta ja lajeja ihan oman mielensä mukaan

Sehän on sama kuin joillekin vanhemmille sallittaisiin rangaistuksetta perheväkivalta – tai ajaminen milloin vain päin punaista vailla seuraamuksia – tai ostaa rahalla kaikissa oikeusasteissa heille sopiva tuomio.

HS:

” TIUKAN suojelun tavoitteeseen sisältyy erikseen maininta, että kaikki jäljellä olevat vanhat ja luonnontilaiset metsät pitää suojella.

Suomikin on näin luvannut tehdä. Tarkoitus on suojella tällaisia metsiä valtion mailla sekä vapaaehtoisuuteen perustuen yksityismetsissä. Suomella ei ole tarjota vielä tietoa, minkä verran tällaisia metsiä suojeltaisiin. ”

Erityisen törkeäksi – suorastaan farssiksi –  tilanteen tekee se – että niin yksityisomistus kuin vanhat metsätkin on eteläisessä Suomessa.

Tämä on pihkainen ja mahlainen vääryys Suomen metsiä ja luontoa sekä lajeja kohtaan.

**

 

Great, Germany

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/2023/09/great-germany.html

eerojuhani vaarala

Akuutti kysymys kuuluu - onko Kiina sytyttämässä Venäjän propagandaopeilla Eurooppaan ja Aasiaan maailmansotaa

***

Pitäisikö Euroopan reunavaltioiden ampua Mainilan laukaukset - että päästään tositoimiin Venäjän nujertamiseksi.

https://yle.fi/a/74-20098829
***
Itsekkyyden etiikka - että paras on kun kaikki ajattelevat vain omaa etuaan - on ajautumassa maailmassa täydelliseen konkurssiin.

Sillä edes realiteetit ei kestä sitä saati sitten etiikka.
***
Tavallisten ihmisten tavallinen arki tuhoaa kaikista eniten ja kaikista varmimmin luontoa ja ihmiskunnan tulevaisuutta - kun he eivät osaa käyttäytyä luontoa kohtaan.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/7a265f25-3486-4141-aaba-2703cf46d42c

***

Lyhyt kertaus kehittämästäni eettis-realismin aatteesta ja muista ajattelutavoistani.

EETTIS-REALISMI

Eettis-realismin perusta on kaksi lausetta

1. Mitä enemmän asiassa on sekä realismia että etiikkaa - siis molempia - sitä parempi asia on ratkaisuna

2. Etiikan määritelmä - jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari mukaan lukien eläimet ja kasvit - muita, itseä, luonnon ja ihmisten monimuotoisuutta vahingoittamatta ja luontoa perusteettomasti vahingoittamatta.

Arvojani ovat - hyvyys, kauneus, oikeus, totuus ja kohtuus.

Ihmiskunnan pitää kasvattaa aineettomien arvojen osuutta sekä yhteiskunnassa että taloudessa - sillä aineettomat arvot ravitsevat ihmistä henkisesti ja sivistävät ihmistä - ja sen lisäksi aineettomat arvot kuluttavat ympäristöä ja luontoa minimaalisesti verrattuna materialistiseen kulutukseen. Siksi aineettomat arvot pelastavat luonnon ja ihmiskunnan - ei materialistiset arvot.

Aineettomista arvoista tärkeimpiä ovat - hoiva ja huolenpito, sosiaalisuus, kulttuuri, itsensä kehittäminen ja luontosuhde.

Ihmiskunnan pitää minusta opetella seuraavia asioita

- poikkileikkausajattelusta katteettomine yleistyksineen dynaamiseen aikajana-ajatteluun jossa poikkileikkaustieto on sen hetken kuvaus aikajanasta kun poikkileikkaus tehdään

- on opeteltava ajattelemaan asioita dynaamisina arvoketjuina

- on opeteltava kaikki asiat dynamiikkoina - niin että sekin on dynamiikkaa, pysähtynyttä dynamiikkaa, kun mikään ei liiku ja mitään ei tapahdu. Dynamiikkaa siis tarvitaan asioiden kehittämiseen ja muuttamiseen.

- ihmisen on hyvä olla kun ruuasta saatu energia virtaa sekä aivosolujen läpi merkitystä antavalla tavalla - niin että ihminen kokee elävänsä joka solullaan - lisäksi hyvä olo syntyy siitä kun ihminen on toisaalta monissa tavoitteellisissa prosesseissa - kuten toisista huolehtimassa, sosiaalisissa vuorovaikutuksissa, itseään kehittämässä kulttuurin teon ja nauttimisen prosesseissa mutta toisaalta olla pyrkimättä mihinkään vaan olla hyvässä luontosuhteessa luonnon kanssa läsnäollen. Pitää opetella ja antaa aikaa välillä itselleen - että minä olen tässä ja luonto on tuossa ja olemme läsnä toisillemme ja meillä molemmilla on hyvä olla.

Siinä tiivistelmä monista tärkeimmistä asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (3)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. sepposimonen2
  Seppo Simonen #3980382

  Onko kaikki ihan kohdallaan kun pitää syyllistää yksityistä metsän omistajaa.
  Jo nyt on metsälaki jossa on suojeltava purojen ja vesistöjen rannat. On tehtävä metsän käyttöilmoitus kun myy puuta. On uudistusvelvoite hakuun jälkeen. Metsiin on jokamiehen oikeus joka antaa muunmuassa marjojen sienien keräämis mahdollisuuden.
  Kun myyt puuta maksat joka kolmannen puun verona.
  Kehoittaisin blogistia ostamaan metsää niin pääset omistuksen onnelaan.
  Muuten entinen pinta-alaan perustuva verotus oli mielestäni parempi.
  .

  Ilmoita asiaton viesti