Onko aivan varma ettei ruokiin tai juomiin ole lisätty syöpää aiheuttavia aineita 20 vuotta sitten

Onko aivan varma ettei ruokiin tai juomiin ole lisätty syöpää aiheuttavia aineita 20 vuotta sitten

En laisinkaan pidä ajatuksesta että vika on lähtökohtaisesti ruuan kuluttajien valinnoissa – eikä tuottajien ainesvalinnoissa.

Sellaista asenteellista lähestymistapaa voi pitää epäeettisenä manipulaatiotaloutena – että vika siellä missä oire ilmenee – eikä koskaan siellä jossa syy tuotetaan.

Jos 20 vuoden ajan on syöty tai juotu suolistosyöpää aiheuttavaa ainesta niin on suoranaista tyhmyyttä häärätä ihmisten ruokavalion ympärillä.

” Suolistosyöpien esiintyvyys on yli kaksinkertaistunut Suomessa 20 vuodessa. Nyt sitä todetaan vuosittain noin 3500 ja joka vuosi määrä on ollut edellistä suurempi. Vaikka ruokavalioihin on monin paikoin kiinnitetty huomiota, suomalaiset syövät yhä liikaa lihaa, sanoo asiantuntija.

– Kansan ruokailutottumukset vuosikymmenten saatossa ovat vääristyneet. Kasviksia enemmän, kuitupitoisempaa ruokaa enemmän, niin niiden tiedetään vähentävän uusien syöpätapausten ilmaantumista suoliston alueelle, ohjeistaa ylilääkäri.”

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu