Onko ajateltu että Suomi voisi olla Naton rauhanneuvottelijakumppani

 

Onko ajateltu että Suomi voisi olla Naton rauhanneuvottelijakumppani

 

Jos Suomen Nato-kumppanuus sisältää pyynnöstä hävittäjäavun – josta en tiedä onko se niin – niin en osaa sanoa miten se määritellään – joksikin tavallaan Nato-jäsenyydeksikö.

En tunne Natojäsenyyttä mutta jos siinä on ehto että suomalaisista sotilaista tulee muille rintamille lähtijöitä niin ei kauhean kivalta tunnu. Että Suomen isosta armeijasta tulee tavallaan palkkasotureita asioittensa sählääjämaihin lähinnä tuhkauurna palkalla.

Kun parempi olisi että Nato-maat pakottaisivat sähläysmaat talouspakottein lopettamaan sotaan johtavat sähläilynsä.

Tämä tyly näkökulma on pakko esittää koska harvoin kumpikaan sodan osapuoli on täysin syytön sotaansa – periaatekysymys joka pitää aina kysyä ja asioiden objektiivinen todenperäisyys selvittää.

Ensimmäinen sodan uhri on totuus – ja asettumatta tämän asian suhteen kumpaakaan osapuolta Ukrainan ja Venäjän kahinassa yksinomaan syyttämään.

Mutta selvää on että Suomen media on – jälleenkään itseäni asettamatta kummankaan Ukrainan tai Venäjän puolelle – jo tehnyt totuudesta sodan ensimmäisen uhrin.

En ole nähnyt yhtään juttua mediassa vastauksena kysymykseen – mitä Ukraina teki tässä kriisissään sen syntymistä edesauttaen. Verraten vaikkapa siihen miten Suomen johto ei lainkaan yritä lietsoa ristiriitaa Venäjän kanssa – vaan vain toteaa asetelman – ja niin että se asetelma on rauhan mutta ei sodan elementti. Eli kuinka huonoa diplomatiaa Ukraina on tehnyt verrattuna Suomen hyvään.diplomatiaan.

Jotkut tomppelit poliitikot ajaa maansa sotatilaan – ja Suomelta ei missään vaiheessa pyydetä diplomatian asiantuntijan apua ja sitten pitää lähettää poikiamme ja tyttöjämme kuolemaan vieraille rintamille huonojen poliitikkojen järjestämiin sotiin – ja täällä ehkä presidentti Niinistökin katsoo Ukrainan presidentin touhuja ja hokee itsekseen – ”älä nyt tuolla tavalla”.

Ja meidän sotilaamme pitäisi lähettää muihin maihin Suomen tietäen että tänne merentakaiseen kaukaiseen kylmään maahan ei mitkään maajoukot mielellään tule eikä edes välttämättä haluta kesätaminetasoisella talvi- ja metsätaisteluosaamisella.

Onkohan tätä puolta Nato-asiassa ajateltu ollenkaan.

Että Suomi voisi olla Nato-maiden rauhanneuvottelijakumppani – ja rauhanomaisten olojen luoja ja vakaana pitäjä.

Eikö Suomella ole sitä osaamista vaikka sotimisosaamistakin taitaa olla.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu