Onko lännen apu Ukrainalle lainkaan strategisesti koordinoitua operatiivisilla tavoitteilla – että Venäjän on hävittävä sota

 Onko lännen apu Ukrainalle juurikaan strategisesti koordinoitua operatiivisilla tavoitteella, onko lainkaan – että Venäjän on hävittävä sota

Heti alkuunsa kun Venäjällä oli 64 km tiivis parijonokolonna jumissa kauan – olisi lännen pitänyt toimittaa Ukrainalle aseistus jolla se olisi tuhonnut koko kolonnan siihen paikkaan.

Onko millään lännen valtiolla edes strategista yritystä siihen että missä ja millä tavoin valtio voi tukea Ukrainaa operatiiviseen kohdevoittoon.

Nyt lähetellään satunnaisesti sitä ja tätä – lähinnä kai tyyliin – sodassa tarvitaan kaikkea – mitähän ylimäärästä meillä olisi jonka joutaisi lähettää Ukrainaan.

Strategiana siis koettaa välttää sitä ettei aidosti strategisesti ja kohdeoperatiivisesti suuntaisi apua ja osaamista niin että tulosta tulee – niin että Venäjä häviää sodan.

Ja julkisuuden on vallannut kaikenlaiset sotapäivystyskommentaattorit hyvästä asiallisesta viihteellisiin.

Mutta sielläkin aniharvoin kukaan puhuu oikeasti strategiasta ja oikeasti operatiivisista kohteista johon panostetaan. Ei ole mitään julkista strategista keskustelua – on vain satunnaisarvailua mitä on tapahtumassa.

Amerikkalaisetkin rajaavat pitkänmatkan ohjusten poissulkemisella ukrainalaiset Venäjän puolelta ammuttujen kranaattien ja ohjuksien ampumaratamaaleiksi vailla oikeutta muuhun kuin juoksennella edestakaisin pakoon vailla lupaa ampua takaisin.

Jos Venäjän pitää hävitä niin pitää niin strategisesti kuin yksittäisten operaatioidenkin tasolla toimia ja taata että niin käy. Myös hakkereiden, pankkien kuin satamien toiminnallakin.

Jos Venäjä voittaa Ukrainan sodan – siitä seuraa väistämättä että amerikkalaiset joutuvat sotimaan Euroopassa.

Olisi fiksumpaa taata muin strategisin keinoin Venäjän häviö kuin lähettää amerikkalaiset sitten tänne Venäjän tykistön lihamyllyyn.

Pitää luoda strategia ja kohdekohtaiset operaatiosuunnitelmat miten Venäjä pannaan häviämään.

Venäjän voitto olisi yhtä kauhistuttavaa kuin Hitler olisi vallannut Britannian.

Asiassa on maailmanhistorian kovimmat panokset piipussa. Siitä ei Venäjän tekojen vuoksi pääse enää yli eikä ympäri.

Putinin hallinto ja sen arvopohja on tuhottava.

Sille ei ole vaihtoehtoa enää. Vaikka joku Kissinger mitä vikisisi rauhanneuvotteluista.

144 miljoonaista kansaa ei saa päästää kasvamaan täyspahuuteen Venäjän Ukraina-voitolla. Ja rauha tässä asetelmassa olisi Putinin voitto.

Se pitää tehdä rajusti selväksi myös Kiinalle ja Intialle – Modin flirttaillessa vielä Putinin kanssa josta Kiinan Xi on ehkä viisastunut ja luopunut.

Vaikka maailmaa ajattelisi miten monikeskeisesti – niin Kiinankaan mielestä siihen ei varmasti mahdu 144 miljoonaista valtiota jonka politiikka perustuu häikäilemätömään pahuuteen niin kotimaassaan kuin ulkopolitiikassaankin.

Jos Kiinan Xi ja Intian Modi ei tajua ja toimi sen mukaan.

Niin sitten on sodittava ydinsodan uhallakin.

Putinin Venäjän eteneminen on pysäytettävä.

Nyt. Tästä päivästä eteenpäin.

Ja Kiina ja Intia on vedettävä vaikka väkisin sen tavoitteen taakse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu