Onko maapallon avohakkuiden jälkeisistä puuttomista aukeista tullut globaali tuulten ja myrskyjen voimistaja.

Onko maapallon kasvava myrskyisyyys taltutettavissa tällä teorialla

Onko maapallon avohakkuiden jälkeisistä puuttomista aukeista tullut globaali tuulten ja myrskyjen voimistaja.

Varmaankin laajasti myönnetään että kun kovakin tuuli kohtaa monimuotoisen metsän jossa on joka kohdassa metsän korkeutta erikokoisia ja lajisia puita oksineen, lehtineen ja havuineen – niin siinä on oksiin ja lehtiin sitoutuneena niin paljon joustavaa vastaenergiaa tuulelle – että se metsä taltuttaa ja pysäyttää tuulta ja suojelee metsää tuulen tuhoilta.

Kun sen sijaan puupellosta puuttuu nuo välikerrokset ja siksi puupelto on hyvin altis myrskytuhoille niin että yksikin myrskypäivä kaataa hehtaaritolkulla puupellon puita tuulensuuntaiseksi rungoiksi maahan.

Nyt me tiedämme myös sen että kun lämpimät ilmat tuli aiemmin suhteellisen vähätuulisena esimerkiksi Suomeen enemmänkin kasvavana auringonlämpönä – niin nykyisin lämpimät ilmat tulee vaakasuorana jatkuvana kovana tuulena kaukaakin Afrikasta asti.

Vaikuttaa siltä että tuulet ovat globalisoituneet omaksi jatkuvien kovien tuulten ilmiökseen jota mikään ei enää niitä hillitse kuin ennen.

Kun siis maapallolla on avohakattu valtavia puuaukeamia – eli viety elolliselta luonnolta tuulta ja sen energiaa sitovaa voimaa.

Niin onko hakkuuaukioista tullut siten tuulten kiihdytysalusta jotka vahvistaa tuulisuutta niin että maanpintaa puskevan tuulen energia ulottuu myös pilvikerroksiin niin – että ne laukaisevat pilvikerroksista syöksyvirtauksia.

Siis sitä energiaa kun kylmä ilma syöksyy alaspäin maanpintaan jossa se saa vapaasti edetä ettei metsät sitä pysäytä joka tuuli taas laukaisee syöksyvirtauksia.

Eli olisi syntynyt hakkuuaukioiden vahvistamana maanpinnan tuulten ja syöksyvirtausten toinen toistaan vahvistava kiihtyvä kierre joka näkyy myrskyjen lisääntymisenä ja voimistumisena.

Jos tämä teoria pitää paikkansa – niin kieltämällä puupellot ja avohakkuut nyt on myrskyt taltutettu siedettävälle tasolle globaalisti 20 vuodessa kun metsien viherkerrokset maasta puunlatvoihin on jo kasvanut tuulten taltuttajiksi asti.

 

Ps. Tämä tarkoittaa myös että isoja viljelypinta-aloja pitäisi katkoa pienemmiksi kapeiden puukaistaleiden avulla joiden alla olisi niittykaistaleet kukkineen hyönteisille ja hyönteiset taas linnuilla jotka voi pesiä niittykaistaleiden puissa – mikä suurenmoinen monimuotoisuustehokas kokonaisuus.

 

Lisäksi niittykaistaleet sitoo ja estää lannoitteiden valumisen ojiin ja sitä kautta meriin asti.

eerojuhani vaarala

Akuutti kysymys kuuluu - onko Kiina sytyttämässä Venäjän propagandaopeilla Eurooppaan ja Aasiaan maailmansotaa

***

Pitäisikö Euroopan reunavaltioiden ampua Mainilan laukaukset - että päästään tositoimiin Venäjän nujertamiseksi.

https://yle.fi/a/74-20098829
***
Itsekkyyden etiikka - että paras on kun kaikki ajattelevat vain omaa etuaan - on ajautumassa maailmassa täydelliseen konkurssiin.

Sillä edes realiteetit ei kestä sitä saati sitten etiikka.
***
Tavallisten ihmisten tavallinen arki tuhoaa kaikista eniten ja kaikista varmimmin luontoa ja ihmiskunnan tulevaisuutta - kun he eivät osaa käyttäytyä luontoa kohtaan.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/7a265f25-3486-4141-aaba-2703cf46d42c

***

Lyhyt kertaus kehittämästäni eettis-realismin aatteesta ja muista ajattelutavoistani.

EETTIS-REALISMI

Eettis-realismin perusta on kaksi lausetta

1. Mitä enemmän asiassa on sekä realismia että etiikkaa - siis molempia - sitä parempi asia on ratkaisuna

2. Etiikan määritelmä - jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari mukaan lukien eläimet ja kasvit - muita, itseä, luonnon ja ihmisten monimuotoisuutta vahingoittamatta ja luontoa perusteettomasti vahingoittamatta.

Arvojani ovat - hyvyys, kauneus, oikeus, totuus ja kohtuus.

Ihmiskunnan pitää kasvattaa aineettomien arvojen osuutta sekä yhteiskunnassa että taloudessa - sillä aineettomat arvot ravitsevat ihmistä henkisesti ja sivistävät ihmistä - ja sen lisäksi aineettomat arvot kuluttavat ympäristöä ja luontoa minimaalisesti verrattuna materialistiseen kulutukseen. Siksi aineettomat arvot pelastavat luonnon ja ihmiskunnan - ei materialistiset arvot.

Aineettomista arvoista tärkeimpiä ovat - hoiva ja huolenpito, sosiaalisuus, kulttuuri, itsensä kehittäminen ja luontosuhde.

Ihmiskunnan pitää minusta opetella seuraavia asioita

- poikkileikkausajattelusta katteettomine yleistyksineen dynaamiseen aikajana-ajatteluun jossa poikkileikkaustieto on sen hetken kuvaus aikajanasta kun poikkileikkaus tehdään

- on opeteltava ajattelemaan asioita dynaamisina arvoketjuina

- on opeteltava kaikki asiat dynamiikkoina - niin että sekin on dynamiikkaa, pysähtynyttä dynamiikkaa, kun mikään ei liiku ja mitään ei tapahdu. Dynamiikkaa siis tarvitaan asioiden kehittämiseen ja muuttamiseen.

- ihmisen on hyvä olla kun ruuasta saatu energia virtaa sekä aivosolujen läpi merkitystä antavalla tavalla - niin että ihminen kokee elävänsä joka solullaan - lisäksi hyvä olo syntyy siitä kun ihminen on toisaalta monissa tavoitteellisissa prosesseissa - kuten toisista huolehtimassa, sosiaalisissa vuorovaikutuksissa, itseään kehittämässä kulttuurin teon ja nauttimisen prosesseissa mutta toisaalta olla pyrkimättä mihinkään vaan olla hyvässä luontosuhteessa luonnon kanssa läsnäollen. Pitää opetella ja antaa aikaa välillä itselleen - että minä olen tässä ja luonto on tuossa ja olemme läsnä toisillemme ja meillä molemmilla on hyvä olla.

Siinä tiivistelmä monista tärkeimmistä asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu