Onko mahasyöpien yleistyminen yhteydessä liian puhdistettuun veteen ja alkoholiin

Onko mahasyöpien yleistyminen yhteydessä liian puhdistettuun veteen ja alkoholiin

Löysin kartan mahasyöpien yleisyydestä. Jossa huomionarvoista on niiden voimakas painottuminen pohjoiseen pallonpuoliskoon – ja siellä Venäjään ja Grönlantiin – sekä eteläisellä pallonpuoliskolla Australiaan ja Indonesiaan.

Grönlantiin ja Venäjään viitaten alkoholin runsas käyttö lienee vahva vaikuttaja.

Mutta hämmästyttävästi veden laadun suhteen vähemmän – kai – kontrolloiduissa maissa mahasyöpiä on vähän kuten Afrikassa ja muissa päiväntasaajan seudun maissa.

Tämä panee kysymään etenkin pohjoisella pallonpuoliskolla että onko pullovedellä ja etenkin liian puhdistetulla vedellä yhteys mahasyöpien kasvuun. Esimerkiksi Suomen hanavedellä.

Että kun vatsa on vieraannutettu luonnon mikrobikirjosta niin se rikkoo elimistön puolustusta mahasyöpiä vastaan.

Toisaalta pullovettä juodaan paljon myös ja etenkin päiväntasaajan ympärillä mutta muuten ruuan hygienia ei taida olla esimerkiksi Suomen tasoa – joka siten ehkä tarjoaa mikrobeja vatsalle tarpeeksi.

Tämä blogi siis yrittää astua kysymyksen ääreen että mikä systemaattinen tekijä kasvattaa mahasyöpien määrää.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu