Onko mahasyöpien yleistyminen yhteydessä liian puhdistettuun veteen ja alkoholiin
Onko mahasyöpien yleistyminen yhteydessä liian puhdistettuun veteen ja alkoholiin
Löysin kartan mahasyöpien yleisyydestä. Jossa huomionarvoista on niiden voimakas painottuminen pohjoiseen pallonpuoliskoon – ja siellä Venäjään ja Grönlantiin – sekä eteläisellä pallonpuoliskolla Australiaan ja Indonesiaan.
Grönlantiin ja Venäjään viitaten alkoholin runsas käyttö lienee vahva vaikuttaja.
Mutta hämmästyttävästi veden laadun suhteen vähemmän – kai – kontrolloiduissa maissa mahasyöpiä on vähän kuten Afrikassa ja muissa päiväntasaajan seudun maissa.
Tämä panee kysymään etenkin pohjoisella pallonpuoliskolla että onko pullovedellä ja etenkin liian puhdistetulla vedellä yhteys mahasyöpien kasvuun. Esimerkiksi Suomen hanavedellä.
Että kun vatsa on vieraannutettu luonnon mikrobikirjosta niin se rikkoo elimistön puolustusta mahasyöpiä vastaan.
Toisaalta pullovettä juodaan paljon myös ja etenkin päiväntasaajan ympärillä mutta muuten ruuan hygienia ei taida olla esimerkiksi Suomen tasoa – joka siten ehkä tarjoaa mikrobeja vatsalle tarpeeksi.
Tämä blogi siis yrittää astua kysymyksen ääreen että mikä systemaattinen tekijä kasvattaa mahasyöpien määrää.
Mahasyöpien yleisyyteen taitaa vaikuttaa etenkin alkoholin kulutus. Muita mitkä selittää yleisyyttä lienee erot ruokavaliossa, ylipainoisuus ja elinikä.
Afrikassa ja päiväntasaajan seudulla väestö taitaa olla nuorempaa ja ruokavalio sisältää enemmän hedelmiä ja vähemmän ”kärjistettyä” lihaa.
Tuskin ”puhdistettu” vesi vaikuttaa mahasyöpien yleisyyteen. Likainen vesi aiheuttaa kehitysmaissa paljon lasten kuolemia.
Ilmoita asiaton viesti
En tietenkään tarkoita että mitä tahansa pitäisi juoda – mutta onko Suomen hanavesi ja pullovesi liian steriiliä – liian kaukana jo luonnon luonnollisesta vedestä.
Voi tietysti kysyä onko lähdevesi luonnollista siinä mielessä että onko siinä lähellekään niitä mikrobeja mitä ”puhtaassa” järvivedessä on.
Eli taustalla tässä on mikä on meidän läheisyytemme luontoon, onko kouramme mullassa sekä konkreettisesti että abstraktimmin – jotta saamme vuorovaikutuksessa luonnon kanssa mukaanlukien vesi kaikkea sitä hyvää mitä se voi.
Onko meillä liian suuri teknologian etäisyys luontoon.
Noin viedäkseni tämän asian monille eriasteisille abstraktion tasoille
Ilmoita asiaton viesti
Olisit laittanut linkin siihen tilastoon tai esitykseen, niin olisi helpompi ottaa kantaa.
Ilmoita asiaton viesti
Syöpä – Wikiwand -kuvahaulla. Löytyy karttakuva mahasyövistä mutta myös alkoholi ja syöpä karttakuva
Ilmoita asiaton viesti
Lihansyönti on ymmärtääkseni yksi syy syöpien lisääntymiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Mahasyöpä lisääntyy jo senkin vuoksi, että väki vanhenee. Japanissa oli aikanaan pajon mahasyöpää, joka yllättäen harvinaistui, kun ruokavalio länsimaistui.Helikobakteeri-infektio altistaa mahasyövälle, joten on periaatteessa mahdollista, että kilpailevat bakteerit torjuvat sitä.
Ilmoita asiaton viesti
Muistelen, että japanilaisten syömiä saniaisiakin on epäilty syöpää aiheuttaviksi.
Ilmoita asiaton viesti
Alkoholi ilman muuta on syöpävaarallista ja se todetaan kaikissa keskeisissä lähteissä.
Puhdas vesi ei ole syöpävaarallista mutta voi aiheuttaa toki muuta ongelmaa, kuten mineraalipuutosta ja vaikkapa puutteita suoliston mikrobeissa.
Likainen vesi voi olla syöpävaarallista. Virukset, bakteerit ja alkueläimet voivat olla syövän aiheuttajana.
Siltä osin Eerojuhanin väitteessä on perää, että jos potilaalla on vaikkapa tuberkuloosi, se aktivoi immuunipuolustusta sillä tavoin että harvalla tubipotilaalla on syöpä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei, vaan kaikkeen siihen erilaisten kemikaalien ym. ruoan lisä- ja säilöntäaineisiin. Mukaanlukien veteen mahdollisesti puhdistamolla lisättyyn klooriin ym.
Alkoholia on käytetty maailman sivua joten sen käyttö ei loogisesti ajatellen voi olla syy lisääntyneisiin mahasyöpiin.
Lihansyönti on vähentynyt joten se ei ole peruste, korkeintaan vähentynyt lihansyönti.
Kun lukee ”ravintoaineiden” ”tuoteselosteita” ja selvittää mitä kaikkea lisäaineet itse asiassa ovat niin mielestäni siinä on selkeä yhteys koska näitä lisäaineita sisältäviä ravintoaineita käytetään yhä enemmän.
Luonnolliset, luonnossa esiintyvät bakteerit ja mikrobit tuskin aiheuttavat mitään erityistä. Ne ova eliöitä joiden kanssa ihminen on kehittynyt ja samalla oppinut ”tulemaan toimeen” niiden kanssa.
”Eli taustalla tässä on mikä on meidän läheisyytemme luontoon, onko kouramme mullassa sekä konkreettisesti että abstraktimmin – jotta saamme vuorovaikutuksessa luonnon kanssa mukaanlukien vesi kaikkea sitä hyvää mitä se voi.”
Tuo lause kertoo paljon. 🙂
Nykyään on jo huomattu että pienten lasten pitää antaa ”möyriä mullassa”. Että keho oppii tulemaan toimeen mikrobien kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on erinomaisen merkittävä kommentti – ja ansaitsee laajan levityksen.
Ilmoita asiaton viesti
Kloorin käyttö juomaveden puhdistuksessa on Suomessa vähentynyt oleellisesti puolen vuosisadan aikana.
Yleensä Suomessa käytetään vesilaitoksilla pintavettä, jota on runsaasti saatavilla. Se suodatetaan mekaanisen suodattimen läpi, jolloin kaikki suurempi epäpuhtaus jää sinne. Sitten pienemmät uiskentelevat partikkelit koaguloidaan pois käyttäen alumiini- tai rautasuolakemikaaleja, jolloin jäljellä olevat epäpuhtaudet saostuvat pohjalle.
Klooria lisätään vain puhtaan veden bakteeriresistanssin saavuttamiseksi ennen kuin se syötetään vesijohtoverkkoon. Ilman bakteerien estämistä veden juominen voisi aiheuttaa suolistosairauksia. Joissain maissa klooriyhdisteet ovat edelleenkin likipitäen ainoa juomaveden ”puhdistin” ja silloin siitä voi aiheutua muita ongelmia.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, ja mitä nämä ”kemikaalit” sisältävät?
Nythän on kyseessä mahasyöpäsairauksien lisääntyminen.
Monet kemikaalit eivät jää ”mekaanisiin” suodattimiin kuten hiekkasuodattimiin eivätkä edes ultrasuodattimiin jotka ovat tehokkaimpia mekaanisia.
Esim. Lahdessa ei käytetä pintavettä, täällä riittää pohjavettä, toisin kuin esim. Helsingin seudulla jonne vesi tulee Päijänteestä. Jonka vesi sinänsä on juomakelpoista. Tosin ei kaikin paikoin.
Ilmoita asiaton viesti
Alumiini- tai rautasuolayhdisteet vedenpuhdistuksessa ovat alumiinisulfaattia, polyalumiinikloridia, ferrisulfaattia tai ferrikloridia, mutta ne laskeutuvat koaguloimiensa epäpuhtauksien kanssa osaksi sitä sakkaa, joka erotetaan pois vedestä ennen verkostoon syöttämistä. Ne ovat siis suoloja, esimerkiksi ruokasuolakin on natriumkloridia ja molemmat alkuaineet siinä ovat myrkyllisiä. Itse suola ei kuitenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Olet ilmeisesti tai työskentelet näiden asioiden parissa? Kuten myöskin.
Tiedämme siis molemmat että missään puhdistusprosessissa ei kaikkia aineita saada täysin pois jos jätetään tislaus pois laskuista. Aina on kysymys siitä kuinka suuri on jäänyt pitoisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Loogisesti ajatellen alkoholi toki voi olla syy lisääntyneisiin mahasyöpiin, koskapa alkoholinkäyttö on lisääntynyt, Jocke Rantanen.
Alkoholin haittaluettelo on pitkä ja tietääkseni sieltä löytyy syöpävaarallisuuskin.
MIkään salaisuus ei ole että virukset, bakteerit ja alkueläimet aiheuttavat syöpiä. Vaikkapa Pekka Roposen mainitsema helikobakteeri.
Se, että joku aine on luonnollinen, ei merkitse sitä että se on sen tähden haitaton.
Mullassa möyriminen toki käy, mutta kyllähän siellä mullassa voi olla myös ylläreitä.
Ilmoita asiaton viesti
Esko Karinen, onko alkoholinkäyttö lisääntynyt suhteessa mahasyöpien määrän kanssa?
Tottakai jokin yksittäinen bakteeri voi aiheuttaa ongelmia. Tuskin kuitenkaan heliko-bakteeri on kaikkien ”lisätapausten” syy?
Se, mikä on lisääntynyt on erilaisten kemikaalien käyttö elintarvikkeissa, tuotantoeläinten rehuissa, apulannoitteissa jne.
Jos mennään ajassa vaikkapa 70 vuotta taaksepäin niin ravintoaineisiin ei taidettu juurikaan lisätä kemikaaleja jos jätetään pois säilöntäaineet.
Kerro mistä sinne multaan joutuu erilaisia bakteereja paitsi luonnossa normaalisti olevat? Joita sitten on vähän kaikissa kasveissa, marjoissa, hedelmissä ym.
Marjoja ym. voi syödä täysin sellaisenaan metsästä poimittuna. Ne eivät varmastikaan ole ”puhtaita” bakteereista.
Ilmoita asiaton viesti
Miten keskimääräinen elinikä korreloi tämän kanssa? Syöpien määrä lisääntyy myös siitäkin syystä, että väestö ikääntyy. Syövät ovat yleensä vanhempien ihmisten tauteja ja nuoremmilla ne ovat harvinaisempia.
”Että kun vatsa on vieraannutettu luonnon mikrobikirjosta niin se rikkoo elimistön puolustusta mahasyöpiä vastaan.”
Tarkoitetaanko tässä mahasyövillä myös suolistosyöpiä, eikä pelkästään mahalaukun syöpiä.
Ilmoita asiaton viesti
Keskimääräinen eliniän odote ei ole merkittävästi lisääntynyt. Jos on onnistunut pääsemään vanhaksi, jäljelle jäävä elinikä on melkein sama kuin 100 vuotta sitten (vain hitusen korkeampi).
Syövät nyt joka tapauksessa lisääntyvät nopeammin kuin eliniän odote.
Edes tarkempi seulonta ei selitä lisääntymistä.
Se mikä on mielestäni mielenkiintoista, on, että vanhoilla koirilla on nykyään melkein aina syöpiä. Koirat elävät yhtä pitkään/lyhyeen kuin ennenkin, ja luulisin että ennen aikaan vanhat koirat eivät olleet täynnä muhkuroita kuten nykyään.
Ilmoita asiaton viesti
Kun kirjoitat koirista niin kuinka moni koira elää nykyään luonnollisella ruualla? Syömällä lihaa (edes tähteitä ) ja luita ja siinä sivusa tavallista ihmisruokaa?
Kuinka moni koira syö teollisesti valmistettua mössöä joka puolestaan sisältää jo aiemmin mainitsemiani kemikaaleja, sekä säilyvyyden että maun takia? Kuinka monen koiran hampaat hajoavat kun ne eivät saa jyrsiä ja kaluta luita eivätkä sitä kautta saa kalkkia riittävästi?
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä onko olemassa tutkimusta siitä miten koirien syövät ovat muuttuneet. Ihan mutu-tuntumalla voisin kuvitella että ovat lisääntyneet.
Syytä ei tiedetä jos muutosta edes on. Yksi hyvä arvaus on tosiaan ruoka, mikä on muuttunut. Koiria myös lääkitään ehkä enemmän, ja eläinlääkkeet voi olla aika voimakkaita. Ja vielä yksi on rokotusten lisääntyminen.
Ehkä on muitakin tekijöitä.
Ihmisten syövät joka tapauksessa ovat lisääntyneet. Ei olisi ihme jos koirienkin.
Ilmoita asiaton viesti
En nyt oikein ymmärrä?
Edellisessä kommentissasi kirjoitit että vanhoilla koirilla on melkein aina syöpä ja nyt sitten et tiedä.
Yksi syy on tietenkin myös erilaisten rokotteiden ja tarpeettoman lääkityksen lisääntyminen.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikkia suolistosyöpiä
Ilmoita asiaton viesti
Minä luulen että niin ruuan kuin juomienkin kohdalla on käynyt kuten monien muidenkin asioiden kohdalla.
Keksitään joku teknologinen innovaatio tai aine – jolle haetaan väkisin lobbaamalla ja lainsäädäntöäkin manipuloimalla ” tarve ” – vain koska innovoijalla on suurempi tarve saada bisnestä kuin itse innovaation kohderatkaisulla lisätä innovaatio kaikkien muiden kohteen jo ottamien innovaatioiden riviin.
Ja tämä teknologian aggressiivinen pakkosyöttö on asia joka pitää saada tolkulliseksi.
Josta teknologian pakkoymppäyksen prosessista on kolme suurta haittaseurausta
1. Ei enää edes tiedosteta että tuollaista innovaation väkisinymppäystä tapahtuu
2. Työnnetään yhä enemmän luonnon omia ”innovaatioita” syrjään ja rikotaan mennen tullen luonnon ja myös ihmisyhteisöjen hyviä monimuotoisuuksia.
3. On kadotettu kyky kaiken maailman intressien ja ratkaisupikkusälän seassa nähdä mikä on tärkeä strateginen innovaatio. Ja se on pölkkypäisten poliitikkojen ja virkamiesten kengänkuva perseeseen tasoinen kyvyttömyysvirhe.
Yksi osoitus ko kyvyttömyydestä on ettei ymmärretä että skuutit eli sähköpotkulaudat on ihmiskunnan henkilölogistiikan suurimpia innovaatioratkaisuja kaupungeissa. Joka ei mene puupääkalloihin vaikka sen kuinka juurtajaksain selittäisi.
Ilmoita asiaton viesti
”Yksi osoitus ko kyvyttömyydestä on ettei ymmärretä että skuutit eli sähköpotkulaudat on ihmiskunnan henkilölogistiikan suurimpia innovaatioratkaisuja kaupungeissa. Joka ei mene puupääkalloihin vaikka sen kuinka juurtajaksain selittäisi. ”
… niin varmasti, jos niillä olisi selvät kukuväylät erillään jalkakäytävistä ja jalankulkijoista ja, että nämä puupäät osaisivat parkkeerata ne pois keskeltä kulkuväyliä. Mutta ei, puupäitä näyttää olevan ovat lähes kaikki kaupunkien skuuttareista.
Tässä liikennenteknologia on ylittänyt skuutarien älyn.
Ilmoita asiaton viesti
Onko nyt niin että kun ”keksitään” jokin uusi vempain niin sille on samantien välittömästi oltava, tässä tapauksessa omat ajoväylät?
Ilmoita asiaton viesti
Ei, vaan ne ovat ajonevoja, jotka kuuluvat fillareiden kanssa niiden väylille tai eriytyisille pyöräväylille. Ei jalkakäytäville tai edes yhdistelmäväylille.
Musta privaattilauta kulki jalkakäytävällä n. 50 km/h ajaessani rinnalla autolla Hatanpään valtatietä.
Ilmoita asiaton viesti
Halintopuupäät on pääpuupäitä asiassa – miksi – siksi että ne yrittää estää vääjäämättömän – ollen siten lahopuupäitä
Ilmoita asiaton viesti
Emerituprofessori Salaspuro on tutkinut vuosikymmenet asetaldihydipitoisten ruokien vaikutusta suu- ja mahahasyöpiin. Se takoittaisi, että esimerkiksi omenapohjaset alkoholijuomat ovat pahimpia eivät rypälepohjaiset.
Samoin eräät hapatetut tuotteet, vaikka niiden juuri pitäisi toimia päinvastoin kuten hapankaali probioottieina. Kysyin tätä. Hän vastasi, ettei päde hapankaaliin silloin, jos hapatetut tuotteet syödään lämmittyinä.
Yleisesti elintapamme, pois puhaista ruoista; vedet, juomat, lisäianeet ruoassa e-koodeineen jne. ovat varmasti selvä syy sairauksiin.
Ilmoita asiaton viesti