Onko mahdollisuudet kaupungissa ja maaseudulla varalta luokkaa – jos tulis joskus käytettyä

Herää kysymys – kuinka monelle ne kaikki mahdollisuudet mitä ihmisillä kaupungeissa ja maaseudulla ovat – ovat siltä varalta että jos tulisi joskus käytettyä

Asiahan on helppo tutkia – kuinka monta prosenttia ja kuinkan usein per henkilö käyttää kaupungeissa ja maaseudulla niitä mahdollisuuksia joita siellä on tarjolla.

Lisäksi voi tutkia – miten ihmiset hahmottavat aikomusten ja suunnitelmien tasolla mitä aikovat tehdä – ja miten ne toteutuvat.

Eräänlainen sisältöintro tuolle on pätkä Pekka Jäntin kolumnista Ylessä

” Olen raahannut koivurankaa syvässä lumessa reen kyytiin, pyöritellyt tyvitukkeja pers’silmä pitkällä ja ihmeekseni nauttinut.

Ihmiset ovat käyneet aukomassa lanssilla naamaansa. Ei mitään järkeä, he sanovat. Halvemmalla saat tarvittavan rakennuspuun kaupasta. Tilaa polttopuut kotiin, pääset helpommalla.

Tätä on passiivi-Suomi. Mikään ei kannata. Masennuslääkkeitä kuluu.

Kun marmatin ystävien ja kylänmiesten kommenteista kirjailijakaverilleni, hän sanoi, että eihän missään ole mitään järkeä. Hänellekin kuulemma sanotaan, että halvemmalla saisit kalat tiskiltä kuin jään alta, mutta kalastettava vain on.

Hän on oivaltanut kässehtimisen idean jo vuosikymmeniä sitten. Muistan jo 2000-luvun alussa hänen kirjaesitelmänsä Rovaniemellä. Joku oli kysynyt häneltä, että mitä kirjailija tekee siellä korvessa, kun ei ole harrastusmahdollisuuksia eikä mitään, johon hän oli vastannut: ”Minä elän.” ”

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu