Onko media oikeasti näin tyhmää

Onko media oikeasti näin tyhmää

Kuvitteleeko se todella että keskeiset poliitikot siirtäisivät Ukrainan sodan jotenkin syrjään – kun se haittaa lähes kaikkea kaikessa politiikassa. Siis tunkee keskelle heidän työtään. Onko toimittajat ääliöitä.

Ja luuleeko että ihmiset ovat niin trendivetoisia että Ukrainan sota on kuin kaljalasin jättämä rinki ravintolaterassin pöydällä joka häviää yhtä helposti kuin tarjoilijan kostean rätin pyyhkäisy kaljalasin ringin terassin pöydältä.

Onko median ravintolaterassin pöydän pintatodellisuuteen  juuttuminen median historiallinen jäänne Suomesta ajasta jolloin liian usein toimittajat haastattelivat pubien asiakkaita ja taksikuskeja juttuunsa – ollakseen useudessaan sattumaa. Kun kyse oli toimittajien kaljareissujen käyttöä työhön – baarissa juoppojen mielipiteet lehtiöön ja kotimatkalla taksissa taksikuskilta loput. Ja siitä journalismia.

Siis sellaista median ajattelua että politiikka on mälsää ja likaista – ja journalismi puhdasta.

Tänään katsoin kuvaa Ylen uutisissa jossa isä rukoili kuolleen poikansa veren poisvalumisesta vaaleneva käsi polvellaan kun poika oli kuollut bussipysäkillä Venäjän ohjusiskuun. Kuka aidosti eettinen ihminen voisi siirtää sellaisen kaljalasitahran tasolle ravintolaterassin pöydän pinnassa.

Ja meidän mediamme kysyy samana päivänä samassa Ylessä että kyllästyttääkö sota jo suomalaisia.

Ei ihme että journalistit oli jossain mittauksessa toimitusjohtajien kanssa psykopaattisuuden suhteen kärjessä.

+4
eerojuhani vaarala

Miehellä kansainvälisyyttä suomalaisella metsälaavulla - päässä Venetsiasta ostettu lippalakki

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu